Piereģistrējies ?
4.septembris 2018, 20:20 | links
https://failiem.lv/filebrowser#/Viss%20par%20copi
bums, 3.septembris 2018, 18:51
Sveiki Vīri!
Varbūt kāds var atsūtīt Buma recepšu grāmatas?
copeixabu@inbox.lv
Jau iepriekš paldies!
XabuAldis, 3.septembris 2018, 13:08
Karsto kūpinātavu īstenībā uztaisīt ir ļoti viegli. Der jebkas, kur var nodrošināt, ka malka nevis deg ar liesmu, bet kūp vai gruzd diezgan augstā temperatūrā (kurtuvei ir jābūt nosedzamai, lai nepiekļūst daudz gaiss). Brekši, asari,līņi un vistas kājiņas vai spārniņi sanāk dievīgi.
Jāuzmanās, lai starp alkšņu malku neiemaldās kāds skujkoks - tad viss būs rūgts un melns. Kurtuve katrreiz jāiztīra.Kūpināšana neaizņem ilgāk kā 1 stundu = 20 minūtes lai iekurinātu un 40 minūtes lai kūp,gruzd. Zivis, vistu ievieto, kad ir iekurējies. Nosedz ar vāku.
Šogad uztaisīju no izbijušas 200 litru eļļas mucas - viss perfekti sanāk un ļoti garšīgi ! Marinādē tikai ķiploks un sāls.
P.S. Aukstos kūpinājumus gan var aizmirst un veselu vistu arī varētu būt problēma izkūpināt.
edgarspurins, 3.septembris 2018, 13:26
Vai tad jākūpina lielos apjomos ? Ja nē,tad labāk paņemt ABAS kūpinātavu,viņām ir dažādi lielumi,jo ,ja mucu netaisi pats,izmaksas ir pieklājīgas,vienīgais ietaupījums ir muca,bet sieti un grīdas materiāls jāpērk,skunstīga metināšana-plāns materiāls...Pietam ieguldījums neilgam laikam,ātri izdegs un izrūsēs...Ja būvē,tad no nerūsošā tērauda,būs visam mūžam...
Arvids8, 6.jūlijs 2018, 18:44
nekas -vienkārši samaitāta manta Jau esmu mēģinājis
tas ir aukstais kūpinājums Viena nianse ar šo karsto laiku uz auksto varēsi nokūpināt tikai pa nakti
šis uz karsto -nevar salīdzināt ar auksto Vienīgais ja kūpina veselu tad vēl kau cik un jāliek stāvus kā breksi
Lielā Zviedrijas sīga 2 kg un pāri tad us auksto ver vaļā
bums, 20.jūnijs 2018, 15:59
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?
Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto
bums, 20.jūnijs 2018, 14:26
Labdien! Intresē kā pareizāk, labāk būtu kūpināt sīgas? Kam japievērš uzmanība?
Uldiss22, 20.jūnijs 2018, 11:50
Japievērš uzmanība tam ,ka sīgu kūpina TIKAI uz auksto
bums, 20.jūnijs 2018, 14:26