Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Manā īsajā Babītes pieredzē, kad ir skaidrs laiks, tad rudenī pa nullēm. Pat lielais vējš nepalīdz. Visas lielās un vispār kaut kādas līdakas noķertas tikai kad apmācies. Kopš pēdējās reizes, kad bija lielais pūtiens 18m/s un visa diena bez nevienas copes, pat esmu nolēmis nebraukt, ja laika ziņās sola saulainu.

eerks, 19.oktobris 2025, 00:12

Kas pa daudz, tas nāk pa skādi.
Man lielākā daļa trofeju, arī pēc bildēm spriežot ir saulē, tik viena piezīme, ka vislabāk ir, kad ir mainīgs un saule mijas ar mākoņiem un ir vējš stabils.
Ja vējš ir par mazu, tad zivs nekustas, ja pa liels, tad to iedzen stresā. Ja brauc, kad tiek, noķert perfektu dienu ir ļoti sarežģīti un jāsadzīvo ar laika apstākļiem kādi ir.

Skaidrā laikā un pasīvā copē, nevajag baidīties līst seklumos, tur var vairāk kontaktus pierunāt un tikt pie zivs, kā dziļākās perspektīvās vietās, kur līdaka ielien zālēs un uz mānekli neskatās.
19.oktobris 2025, 00:52 | links

Davis-Di [18.okt]: Tad nu tā, solīju atskaiti. Secinājums par šodienu - Babītes ezers iesācējus nelutina. Ūdens ļoti dzidrs un tīrs, redzamība ūdenī krietni virs metra. Tā ka grunti ideāli redz visu laiku. Saule arī nepalīdzēja. Līdz ar to grūti saprast, kā pareizi strādāt. 6h laikā noairēti gandrīz 4km, laivā neviena zivs. Ne gumijas, ne rotiņi, ne vobleri, nestrādāja. Beigās ar pretzāļnieku droši metu pa niedrēm un vienu copi dabūju, nerealizēju. Bet noteikti atgriezīšos

MightyRich, 18.oktobris 2025, 18:10

Šodien Babe nelutināja, cik dzirdēju ļoti daudziem pa nullēm, man ar dēlu 3x laivā lielākā 64cm.
Ūdens pārsteidzoši dzidrs, tik dzidrs šogad vēl nebija bijis un rudenī tik vēlu parasti nav tik dzidrs.
Varbūt vajadzēja līdz vakaram palikt, jo kad bijām bāzē jau, tad parādījās kāds mākonītis.
Manā īsajā Babītes pieredzē, kad ir skaidrs laiks, tad rudenī pa nullēm. Pat lielais vējš nepalīdz. Visas lielās un vispār kaut kādas līdakas noķertas tikai kad apmācies. Kopš pēdējās reizes, kad bija lielais pūtiens 18m/s un visa diena bez nevienas copes, pat esmu nolēmis nebraukt, ja laika ziņās sola saulainu.
19.oktobris 2025, 00:12 | links

100% realizācija :D.

fisers666, 18.oktobris 2025, 19:54

Realizācijai citreiz ir liela nozīme. 👍
Mums uz BB neviena tičoka, visas uz 17 un 18cm, ko mētājām labi ja 15% no visa laika.

Spuņupē 30min braucot iekšā un 30min braucot ārā patrenkājām asari, tad tur mums bija fiasko. No kādām 8 copēm, trīs tikai dabūjām drusku pavilkt, bet visi noputinājās :(
18.oktobris 2025, 20:12 | links

Ūdens pārsteidzoši dzidrs, tik dzidrs šogad vēl nebija bijis

Ūdens tiešām likās dzidrs, uzreiz iekrita acīs. Patīkami pēc vasaras purvūdens ieraudzīt gultni.
Par zivīm - mūsu laiva bija viena no pa nullēm. Cītīgi izmētājām Gātes pusi ar BB, kur iepriekšājās copēs bija aktivitāte, šodien nekā. Mierinājumam pamētāju vieglo makšķeri, 1 zemmērs un 25cm asaris kanālā. 100% realizācija :D.
18.oktobris 2025, 19:54 | links

Tad nu tā, solīju atskaiti. Secinājums par šodienu - Babītes ezers iesācējus nelutina. Ūdens ļoti dzidrs un tīrs, redzamība ūdenī krietni virs metra. Tā ka grunti ideāli redz visu laiku. Saule arī nepalīdzēja. Līdz ar to grūti saprast, kā pareizi strādāt. 6h laikā noairēti gandrīz 4km, laivā neviena zivs. Ne gumijas, ne rotiņi, ne vobleri, nestrādāja. Beigās ar pretzāļnieku droši metu pa niedrēm un vienu copi dabūju, nerealizēju. Bet noteikti atgriezīšos

MightyRich, 18.oktobris 2025, 18:10

Šodien Babe nelutināja, cik dzirdēju ļoti daudziem pa nullēm, man ar dēlu 3x laivā lielākā 64cm.
Ūdens pārsteidzoši dzidrs, tik dzidrs šogad vēl nebija bijis un rudenī tik vēlu parasti nav tik dzidrs.
Varbūt vajadzēja līdz vakaram palikt, jo kad bijām bāzē jau, tad parādījās kāds mākonītis.
18.oktobris 2025, 18:17 | links

Tad nu tā, solīju atskaiti. Secinājums par šodienu - Babītes ezers iesācējus nelutina. Ūdens ļoti dzidrs un tīrs, redzamība ūdenī krietni virs metra. Tā ka grunti ideāli redz visu laiku. Saule arī nepalīdzēja. Līdz ar to grūti saprast, kā pareizi strādāt. 6h laikā noairēti gandrīz 4km, laivā neviena zivs. Ne gumijas, ne rotiņi, ne vobleri, nestrādāja. Beigās ar pretzāļnieku droši metu pa niedrēm un vienu copi dabūju, nerealizēju. Bet noteikti atgriezīšos
18.oktobris 2025, 18:10 | links

Bija arī vēl kaut kādas līdzīgas,salīdzinoši pašauras. Es ar airiem,tāpēc man lielās ne visai,vējā tomēr pagrūti.Un patīk braukt ar seju kustības virzienā. Ar motoru jau vienalga.
16.oktobris 2025, 23:24 | links

Drusku ne tā izteicos.Nav tik spics pakaļgals,bet šaurāks kā tām lielajām laivām.Patīk,ka divas airu vietas,var ērti airēt ar purnu pa priekšu. Kaut mierīgā laikā arī Samam nav ne vainas.
16.oktobris 2025, 23:14 | links

KristapsS [16.okt]: A tā jau- ja vietas zināmas,bet tālu,tad motors. Ja nav zināmas,tad mierīgi var ar airiem no sākuma.Vismaz paspiningosi,ne nēsāsies riņķī.
Man patīk laiva,kam abi gali spici-laikam Lielā Līdaka,vai? Ar plato pakaļu vējā bez motora ir pakaļā.?

Ja Tu domā šo laivu, man personīgi riebjas viņas - sami. Mazajā Nabes ezerā vienīgās pieejamās, tāpēc reizi gadā jābrauc ar ko ir. Šī šķiet ir vienīgā laiva kurā es jūtos neomulīgi kājās stāvot pat bezvējā. Par šo vēl kungi nesen diskutēja, šajā pat sadaļā. Ar plato galu, pellas, līdakas, amber, tas ir cits stabilitātes līmenis, ja velies stāvēt kājās.
16.oktobris 2025, 22:44 | links

A tā jau- ja vietas zināmas,bet tālu,tad motors. Ja nav zināmas,tad mierīgi var ar airiem no sākuma.Vismaz paspiningosi,ne nēsāsies riņķī.
Man patīk laiva,kam abi gali spici-laikam Lielā Līdaka,vai? Ar plato pakaļu vējā bez motora ir pakaļā.😁
16.oktobris 2025, 21:23 | links

Ja nav dukas airēt no Vecupeniekiem līdz ezeram,tad Ezerkrasti turpat blakus,tur uzreiz ezers.Otrā krastā arī Dālderos nekāds gabals nav jāairē. Bet,ja no Vecupeniekiem liekas pārāk tālu,tad labāk nemaz ar airiem neiet.
16.oktobris 2025, 21:17 | links

MightyRich [16.okt]: kikizozo [10:26]: Nedēļas nogalē plānoju beidzot pirmo reizi iebraukt Babītē, izmēģināt nopirktos mānekļus un pamēģināt kādu līdaku nomedīt. Skatos, ka turpat pie ezera ir pieejama adekvāta laivu īre. Varbūt ir kāds padoms iesācējam? Vai var iztikt arī bez elektromotora īres, vai ezers tomēr par lielu? Un kā ir ar ūdens līmeni ezerā? Juglā zemākais kopš vasaras šobrīd.

MightyRich, 16.oktobris 2025, 09:04

ja gribi pa lēto, tad ņem airus dūšelos, iemauc tieši pa vidu ezerā un stāv- mētāPierezervēju tur, izpētīju, ka blakus ir pa pāris eiro lētāk iespējams dabūt laivu, bet Dūšelos tās laivas vismaz pēc bildēm izskatās krietni stabilākas lai arī kājās stāvot varētu mētāt. Pirms laiciņa tieši pazaudēju vienu metrinieci dēļ mazas laivas, izvadīt grūti sēžot, iekrēja enkurā, beigās pārkoda fluarokarbona pavadu un aizpeldeja ar visu labo mānekli lūpā.
Visās bāzēs ir ērtas un stabilas laivas, vecupeniekos mazās līdakas mani nepievīla kājās stāvot nesenajos lielajos vējos. Bet, piekrītu kikizo, no dūšeļiem līdz perspektīvai vietai ar airiem būs krietni vieglāk tikt. Citi pa klajumu strādā, bet cik esmu mēģinājis, bez panākumiem, meklēju puduru/lēpju džungļus un bez apstājas mētā.
16.oktobris 2025, 16:39 | links

Nezinu kas tagad ar cenām. Es sezonas sākumā ņēmu 5 braucieni - 45Eur un man pašam savs motors.
Es neņemtu vecupeniekos ar airiem, jo tālu jāairē pēc tam.
16.oktobris 2025, 11:47 | links

kikizozo [16.okt]: Nedēļas nogalē plānoju beidzot pirmo reizi iebraukt Babītē, izmēģināt nopirktos mānekļus un pamēģināt kādu līdaku nomedīt. Skatos, ka turpat pie ezera ir pieejama adekvāta laivu īre. Varbūt ir kāds padoms iesācējam? Vai var iztikt arī bez elektromotora īres, vai ezers tomēr par lielu? Un kā ir ar ūdens līmeni ezerā? Juglā zemākais kopš vasaras šobrīd.

ja gribi pa lēto, tad ņem airus dūšelos, iemauc tieši pa vidu ezerā un stāv- mētā
Pierezervēju tur, izpētīju, ka blakus ir pa pāris eiro lētāk iespējams dabūt laivu, bet Dūšelos tās laivas vismaz pēc bildēm izskatās krietni stabilākas lai arī kājās stāvot varētu mētāt. Pirms laiciņa tieši pazaudēju vienu metrinieci dēļ mazas laivas, izvadīt grūti sēžot, iekrēja enkurā, beigās pārkoda fluarokarbona pavadu un aizpeldeja ar visu labo mānekli lūpā.
16.oktobris 2025, 11:28 | links

Nopietni? Dūšeļos laivas 15 un 18€.
Pārējās bāzēs ir arī lētākās opcijas.

Davis-Di, 16.oktobris 2025, 10:56

Var tās pašas arī pa 7 € dabūt, bet būs regulāri jābraukā.. ;)
16.oktobris 2025, 10:59 | links

ja gribi pa lēto, tad ņem airus dūšelos, iemauc tieši pa vidu ezerā un stāv- mētā

kikizozo, 16.oktobris 2025, 10:26

Nopietni? Dūšeļos laivas 15 un 18€.
Pārējās bāzēs ir arī lētākās opcijas.
16.oktobris 2025, 10:56 | links

Nedēļas nogalē plānoju beidzot pirmo reizi iebraukt Babītē, izmēģināt nopirktos mānekļus un pamēģināt kādu līdaku nomedīt. Skatos, ka turpat pie ezera ir pieejama adekvāta laivu īre. Varbūt ir kāds padoms iesācējam? Vai var iztikt arī bez elektromotora īres, vai ezers tomēr par lielu? Un kā ir ar ūdens līmeni ezerā? Juglā zemākais kopš vasaras šobrīd.

16.oktobris 2025, 10:26 | links

MightyRich [16.okt]: Nedēļas nogalē plānoju beidzot pirmo reizi iebraukt Babītē, izmēģināt nopirktos mānekļus un pamēģināt kādu līdaku nomedīt. Skatos, ka turpat pie ezera ir pieejama adekvāta laivu īre. Varbūt ir kāds padoms iesācējam? Vai var iztikt arī bez elektromotora īres, vai ezers tomēr par lielu? Un kā ir ar ūdens līmeni ezerā? Juglā zemākais kopš vasaras šobrīd.
Es gan ieteiktu ar elektromotoru, bet pats sāku ar airiem, tai laikā vēl svaruzāli piekopu un 4km noairet, protams, ar pauzēm, bija pašam prieks.
Braucu no vecupenieku bāzes, bet tā ir katram izvēle, no kuras doties.
Šobrīd līmenis ir ļoti labs, bet Babīti nevar salīdzināt ar Juglu, Babītē vidēji dziļums ar ko strādāt ir vien ~50cm-1m. Iesaku nepārtraukti pārvietoties un mazāk ieciklēties uz vienu punktu.
16.oktobris 2025, 09:24 | links

Nedēļas nogalē plānoju beidzot pirmo reizi iebraukt Babītē, izmēģināt nopirktos mānekļus un pamēģināt kādu līdaku nomedīt. Skatos, ka turpat pie ezera ir pieejama adekvāta laivu īre. Varbūt ir kāds padoms iesācējam? Vai var iztikt arī bez elektromotora īres, vai ezers tomēr par lielu? Un kā ir ar ūdens līmeni ezerā? Juglā zemākais kopš vasaras šobrīd.
16.oktobris 2025, 09:04 | links

Vakar ieskrēju uz dažāms stundām 11- 15.30 apmēram.. viens iznāciens pusstundas garumà - laivā 60 un 87, blakus laivā pazīstamais 110 iecēla.
16.oktobris 2025, 08:26 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager