Labdien! Esmu nesen sacis makskeret Babītes ezera. Jautājums uz kādiem mānekļiem ir visefektīvāk šobrid makškeret ar bigbait? Vai tomer šobrid šajā laika perioda ar bigbait copēt Babītes ezera nav jegas?
30.oktobris 2025, 15:34 | links
Nu re, kaut ko jaunu būsi uzzinājis. Un cik vēl šādu atklāsmju priekšā... ;)
MT9, 29.oktobris 2025, 17:34
Šodien pārbaudījām, dziļākā bedre tuvāk ezeram ar šodienas līmeni 11,6m :D
Davis-Di, 29.oktobris 2025, 17:30
Upes vidū, tuvāk pie ietekas ezeram, bet kas tas par mākoni, žaņi sasēduši? :D
Krodzinieks, 28.oktobris 2025, 20:09
bet kas tas par mākoni, žaņi sasēduši?
Davis-Di [28.okt]: 8 jā, bet ne jau pie 10.10 metri netālu no ezera robežas. Dziļākā Spuņupes vieta.

Davis-Di [52m]: Un kāds sakars ar Babītes ezeru? Spuņupē tik dziļš nav, Varkaļu kanālā ir.Ir arī Spuņupē.
MT9, 28.oktobris 2025, 19:12
Davis-Di [28.okt]: Un kāds sakars ar Babītes ezeru? Spuņupē tik dziļš nav, Varkaļu kanālā ir.Ir arī Spuņupē.
Čoms atsūtīja šodien
kikizozo, 28.oktobris 2025, 15:38
Sveiciens!
Pirmo reizi došos uz Babītes ezeru un galīgi nav skaidrs, kur meklēt līdakas.
Varbūt kāds var ieteikt kādu vietu/rajonu?
Martins24, 28.oktobris 2025, 13:55
Skaidrs, tas man nav iestrādājies un nepatīk jo daudz tukšās copes. Es viņam esmu uzlicis lielākus āķus, tad realizācija ir labāka, bet suspendingu es nesaprotu, kā Jūs patreiz variet novilkt ar garām pauzēm.
Paldies!
Strike Pro Big bandit suspending, pēc skata pāraudzis Busters, pēc spēles vairāk glide bait.
fisers666, 26.oktobris 2025, 20:25
Apsveicu ar izturību un labu lomu.
Es redzot sestdienas prognozi atmetos.
Kas tas par džerku 19.5cm?
Kurš putniņš brauc lietū copēt, tas dabū metru laivā :D.
Šodien tikai džerks. Sāku ar pārbaudītām vērtībām 15cm izmērā un ātri vien tiku pie 2 zemmēriem, pārgāju uz 19.5cm un... tiku pie nākamā zemmēra. Kopsummā aktīva cope ar ļoti agresīvām līdakām, bet ļoti draņķīgu realizāciju. Aktivitāte bija visu dienu, uz vakara pusi mazāk. Līdaka ņēma agresīvi, bet tikpat agresīvi mēģināja atbrīvoties no āķa. Kopsumā ~6-7 tukšās copes no tām 2 labas, 4 aizgāja (ne zemmēri, bet arī ne metri), laivā - 4 zemmēri, 62cm un 101cm 8.2kg.
Par 8cm īsākā kā aizvakar, bet tikai par 1kg vieglāka. Piekodās gandrīz metiena pašā sākumā, ~20m no laivas ieskrēja pudura atliekās un uztaisīja sveci pilnā augumā, patrakoja sačokā, patrakoja arī rokās (asinis, kas nāca no žaunu rajona turot zivi nebija zivs asinis :D) un aizpeldēja praktiski uzreiz kā tika ielikta ūdenī.
Pieminēšanas vērta ir arī viena no tukšajām copēm, kad ~80-90cm pa pusei lecienā netālu no laivas ieblieza pa džerku un 62cm, kas pagrāba mānekli zobos un gluži kā delfīns ar slaidu loku pilnībā izleca no ūdens.
Čoms mācījās džerkot, dabūja zemmēru un 1 copi, tad saindējās ar kūpinātu vistu, pagulēja un tikai sastādīja kompāniju un asistēja.
fisers666, 25.oktobris 2025, 21:38