Nu labi, labi piekrītu, ka veikals neglābs no sliktas copes.Ir taču ražīgi mānekļi, kas gadiem strādā un tos ar uguni nevar atrast veikalos. Pašam sanācis aprunāties ezerā ar veiciem vīriem, kam vienā kastītē sabērti daži veci mānekļi un zivis ķeras.Bet tomēr mans viedoklis ir, ka līdakas pie liela presinga pierod pie kāda veida mānekļiem.Šobrīd man liekas, ka mazinājusies līdakas aktivitāte uz lielām gumijām, bet to vēl rādīs rudens.Daudzi reklāmas dēļ sapirkušies smagos komplektus. Bet nu ņem tā līdaka labāk uz vobleri, kas maksā 20EUR+, nezinu, vai cena tai patīk vai kā spēlē?
Friks, 28.jūlijs 2020, 12:28
Ļoti pareizi uzrakstīji , ka mazinājusies aktivitāte uz lielajām gumijām , jo siltā laikā arī apetīte mazāka, kā arī diezgan liela barības bāze aktīvi peld garām. Pamainīsies laiks un tuvāk rudenim tā sāk uzbaroties , tad mainās uzvedība atkal , mazos mānekļus ignorē - lielie prioritātē. Mammu ,protams, vieglāk noķert uz lielo , tomēr lielai mutei lielāks gabals. Bet ko nozīmē vieglāk? :) Jārēķinās ka "n" copes reizes būs tukšā un pat bez piesitiena līdz īstajam brīdim :) Tie lielie komplekti tieši ir nepieciešami rudenim , personīgi es arī BB pagaidām esmu nolicis plauktā , šad tad paņemu līdz un aktivitāte ir uz viņu , bet tomēr jūtīgāks kāts rokā skan labāk vasarā.
Kas atšķir made in japan(~+-20 eur) no made in china(3 eur) ? Tikai tas , ka katru reizi pērkot konkrēto mānekli būs dotās kritērijas : vienmēr viena un tā pati spēle, izturība(laka, krāsa) , skaidri zināmi āķi un +- diezgan precīzs apkārtējo viedoklis par vobleri ,jo izplatīts ir droši vien pa visu pasauli.
Made in china: svars/ spēle katru reizi var atšķirties , ne līdz galam pilnveidots māneklis, nekvalitatīvi āķi, krāsa un laka kas pēc 10-20 līdākām jau ir nokasīta nost.
Ja budžets atļauj - original. Neatļauj - kopija , kas strādā jebkurā gadījumā.
Šīs nedēļas lielākā līdaka(ko es zinu 5,6) no babītes tika izvilkta tieši uz bearking megallon.
Pagāšo sezon pārinieks izvilka 3 līdakas virs 5kg ar salmo mūdzi pa 0.50 centiem :) Tajā paša laikā pa to periodu man nav sanācis lielāku par 4 izvilkt :)