Ieslēdzu video un noliku telefonu pret laivas malu. Bildes no video izvilku cik varēju. Tādu līdaku noturēt dzīvu grūti. Novēlās vēl pāris reizes laivā. Bet āķus smuki izņēmu un pēc 5min jau peldēja tālāk.
27.jūnijs 2025, 14:06 | links
kikizozo [27.jūn]: Iebraucu 5:00 no Dūšeļiem. Neesmu viens. Ir vēl dažas laivas- katra aizbrauc uz savu pusi. +12 bezvējš un baigi silts. Nometu jaku. Sāku lēnām kapāt. 6:00 nekā nav. 7:00 nekā nav. 8:00 nekā nav. Apkārt laivas ir, bet neviens nevelk. Parādās vējš. Jaku uzvelku. Ap 9:00 laivu gandrīz nav. Pa ceļam piesakās 40cm. Iemetu atpakaļ. 10:01 ir cope. Jūtu kkas grabina. Sakoncentrējos. Pievelku, paceļu, māneklis mutē. Zivs normāla. Joprojām domāju ka ir OK līdaka 90+. Dodu viņai padusmoties. Cīņa nebija grūta. Pēc 3min iesmeļu. Iesmelt nav viegli. It sevišķi ja tai nepilni 9-10kg. Izmēru. Esmu patīkami pārsteigts- 105cm. Vēl kādu stundu mētāju, bet joprojām tukšums un 11:30 braucu uz bāzi. Visi jau sen mājās. Esmu pēdējais.Vau! Pilnīgi caur bildi sajutu Tavu sāpi uztaisit, foto kopā ar zivi. :D Pa skaisto!

Stiprs Z vējš nav šķērslis, lai dotos ezerā, BET ir jāsaprot, kurā brīdī vējš ir ticis pāri kokiem un sāk pūst prom no bāzes!
Piemēram, Engures ezerā berzciema bāzē Z vējš neko neizsaka, krastā pat mati nekustas, ezera vidū jau sāk pūst, esmu to pārbaudījis pie 18-20m/s…aiz raga ir ziepes, tas skaidrs, bet ja līmenis augšā, pie šāda vēja laivu nedos!
JK7, 19.jūnijs 2025, 21:46