Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Runājot par zivju nosišanu un C&R jāsaka (no maniem personīgajiem novērojumiem), ka lieta pamazām, bet virzās uz, manuprāt, pareizo pusi. Arvien vairāk un vairāk redzu, ka zivis tiek atlaistas. Jā, dažreiz nemākulīgi, dažreiz vēlāk kā vajadzētu, bet tiek! Un arī mūsu personīgajam piemēram ir nozīme! Zinu vismaz dažus zvērinātus "gaļiniekus"ar kuriem kopā esmu copējis, kas nu jau sāk arvien vairāk un vairāk laist zivis atpakaļ!
Bet ir viena daļa, kas ir nelabojami: sit nost un ņem visu kas kustās, tostarp zemmērus! Lūk, kā ar tādiem cīnīties, īsti nezinu!
Un, manuprāt, ja kāds pamatā laiž zivis vaļā, bet kādu paņem vakarinām vai, adrenalīna vadīts, paņem arī kādu trofeju, tad reāli neredzu tur problēmu! Arī ihtiologi pētījumos ir secinājuši, ka īpaši lielo mammu ikri, lai gan skaitliski daudz un lieli, iet bojā stipri vairāk, nekā mazāku līdaku ikri. Tāpēc visražīgākās ir tieši 70-100cm. mammas un tas bija arī iemesls, kādēļ Alūksnē, pēc ihtiologu ieteikumuir liegts paturē tieši 70 -90cm. līdakas, bet var ņemt vienu virs metra.
3.jūnijs 2025, 09:56 | links

bio-r [3.jūn]: Cik novēroju Jums abiem tādas veselīgas attiecības. Vienubrid pa čomisko, bet ik pa laikam patīk pakasīties.
Ir, ir tāda lieta :)) Kādreiz jau var arī pakasīties, galvenais, lai nesāk viens otru rupjiem vārdiem apsaukāt... To atstāsim karstasinīgākiem foruma apmeklētājiem :P
3.jūnijs 2025, 09:56 | links

Davis-Di [1:58]: Beidz kasīties, pats labi zini ka visu redzēju un zinu. 20kg+ var uztaisīt tikai rudenī, izņemot ja atradīsi 135+....."Nu, ja Dāvis tā saka, būs jātic :D Dāvis arī vakar pasteidzās paziņot, ka nokauta 129 cm gara līdaka. Nu nekas, uz pāris cm nokļūdījās, bet vai tad tas ir svarīgi, trofeja tak beigta... :P

MT9, 3.jūnijs 2025, 03:06

Ja kas, es nekļūdījos, bet padalījos ar tā brīža pieejamo informāciju, čalis laivā bija neprecīzi nomērījis un pēc bildes laivā līdaka izskatījās atbilstoša izmēra, bet galvenais fakts jau, ka kārtēja trofeja vairs nevienu nepriecēs.
3.jūnijs 2025, 09:38 | links

MT9 [3.jūn]: Davis-Di [1:58]: Beidz kasīties, pats labi zini ka visu redzēju un zinu. 20kg+ var uztaisīt tikai rudenī, izņemot ja atradīsi 135+....."Nu, ja Dāvis tā saka, būs jātic :D Dāvis arī vakar pasteidzās paziņot, ka nokauta 129 cm gara līdaka. Nu nekas, uz pāris cm nokļūdījās, bet vai tad tas ir svarīgi, trofeja tak beigta... :P
Cik novēroju Jums abiem tādas veselīgas attiecības. Vienubrid pa čomisko, bet ik pa laikam patīk pakasīties.
3.jūnijs 2025, 09:33 | links

Davis-Di [3.jūn]: Beidz kasīties, pats labi zini ka visu redzēju un zinu. 20kg+ var uztaisīt tikai rudenī, izņemot ja atradīsi 135+....."
Nu, ja Dāvis tā saka, būs jātic :D Dāvis arī vakar pasteidzās paziņot, ka nokauta 129 cm gara līdaka. Nu nekas, uz pāris cm nokļūdījās, bet vai tad tas ir svarīgi, trofeja tak beigta... :P
3.jūnijs 2025, 03:06 | links

MT9 [3.jūn]: Davis-Di [Vakar]: Krastā pārmērot izskatās 127, svars tuvu 15kg, pavasarī LV svara rekordu nepārsist.Īsa tev atmiņa, tieši jūnijā noķertā Daira līdaka bija apaļa kā ruksis. Īsāka par šodienas noķerto, bet smagāka. Ja tā viņa līdaka būtu garumā 129 cm, LV rekordam nebūtu izredžu :P
Beidz kasīties, pats labi zini ka visu redzēju un zinu. 20kg+ var uztaisīt tikai rudenī, izņemot ja atradīsi 135+....."
3.jūnijs 2025, 01:58 | links

Davis-Di [2.jūn]: Krastā pārmērot izskatās 127, svars tuvu 15kg, pavasarī LV svara rekordu nepārsist.
Īsa tev atmiņa, tieši jūnijā noķertā Daira līdaka bija apaļa kā ruksis. Īsāka par šodienas noķerto, bet smagāka. Ja tā viņa līdaka būtu garumā 129 cm, LV rekordam nebūtu izredžu :P
3.jūnijs 2025, 00:11 | links

Krodzinieks [2.jūn]: juliuss [20:55]: Ko ņemās? MN kurš punkts pārkāpts?
Kādu laciņu atpakaļ radio SWH bija raidījums "Kroņa ķēriens" ar Alvi Birkovu(LMA) kā ruporu. Un viņš apmēram izteicās tā:" es savu tonnu jau esmu nositis, un sapratis, ka jāsāk virzīties uz c&r un ja nē tad pa maksu utjp..., jādzīvo nākotnei.. blablabla...Salaca labs piemērs...."
Krodzinieks paņēma pirmo savu trofeju, nākamo visticamāk atlaidīs.Paldies! Es pilnībā saprotu un no vienas puses atbalstu nosodījumu no citiem, jo kurš gan cits, ja ne mēs paši. Taču, ir arī samērības jautājums, bet kurā brīdī ir normāli un kurā jau vairs nav. Tāpēc, vienkāršākais būs tiešām paust nosodījumu. Es sevi neuzskatu par bendi un negribu tapt tāds citu acīs, bet te jau var ieslīgt dziļā filozofijā, kad tad kļūst par tādu?
Mērķi sasniedza vienmozīmigi, jo atskatos uz vakardienu, ir tomēr rūgtuma pēc garša. Jo visiem zināms, es kā pavārs tai skaitā, nu filejas gardas no tādas pagatavot ir grūtāk salīdzinot ar mazākiem eksemplāriem, īpaši struktūras ziņā.
Pirmās trofejas prieks un krupis jānoskalo, nākamās vari laist vaļā, galvenais, lai inventārs atbilstoš to izdarīt.
2.jūnijs 2025, 23:53 | links

JK7 [2.jūn]: Ja lieguma zonā bija tik daudz laivu, kāpēc neviens nepiezvanīja Mārupes pašvaldības policijai? Viņiem būtu bijis jāizbrauc, ekipējums ir, lai izraksta dāsnus protokolus, ja savādāk nesaprot!

Jūrmala nevar braukt, jo nav noslēgts līgums ar Mārupes pašvaldību!
Mārupes pagasts uzraudzību cik dzirdēju nodevis Jūrmalas pašvaldības policijai jau gadu vai divus atpakaļ.
Kādreiz pamēģini uzzvanīt, tā nav Rīga kur atbrauc 90% gadījumā un otrs esi gatavs čakarēties, jo 101 reizi pārzvanīs, prasīs kur un vēl prasīs, lai izbrauc krastā un kā liecinieks piedalies.
2.jūnijs 2025, 23:44 | links

MT9 [2.jūn]: FB vienu bilžuku ar trofeju no Dālderu bāzes redzēju. Ja tā ir tā pati iepriekš apspriestā līdaka, tad līdz 129 cm tai pietrūkst vismaz 2 cm ;)
Krastā pārmērot izskatās 127, svars tuvu 15kg, pavasarī LV svara rekordu nepārsist.
2.jūnijs 2025, 23:36 | links

Kopā ar C&R jau sen ir kļuvis populāri nekarunāt līķi pie sienas :)
Bet tā nav tik liela bēda kā tie, kas nosit visu ko ierauga...
2.jūnijs 2025, 22:15 | links

juliuss [2.jūn]: Ko ņemās? MN kurš punkts pārkāpts?
Kādu laciņu atpakaļ radio SWH bija raidījums "Kroņa ķēriens" ar Alvi Birkovu(LMA) kā ruporu. Un viņš apmēram izteicās tā:" es savu tonnu jau esmu nositis, un sapratis, ka jāsāk virzīties uz c&r un ja nē tad pa maksu utjp..., jādzīvo nākotnei.. blablabla...Salaca labs piemērs...."
Krodzinieks paņēma pirmo savu trofeju, nākamo visticamāk atlaidīs.
Paldies! Es pilnībā saprotu un no vienas puses atbalstu nosodījumu no citiem, jo kurš gan cits, ja ne mēs paši. Taču, ir arī samērības jautājums, bet kurā brīdī ir normāli un kurā jau vairs nav. Tāpēc, vienkāršākais būs tiešām paust nosodījumu. Es sevi neuzskatu par bendi un negribu tapt tāds citu acīs, bet te jau var ieslīgt dziļā filozofijā, kad tad kļūst par tādu?
Mērķi sasniedza vienmozīmigi, jo atskatos uz vakardienu, ir tomēr rūgtuma pēc garša. Jo visiem zināms, es kā pavārs tai skaitā, nu filejas gardas no tādas pagatavot ir grūtāk salīdzinot ar mazākiem eksemplāriem, īpaši struktūras ziņā.
2.jūnijs 2025, 21:19 | links

Ko ņemās? MN kurš punkts pārkāpts?
Krodzinieks paņēma pirmo savu trofeju, nākamo visticamāk atlaidīs.
2.jūnijs 2025, 20:55 | links

FB vienu bilžuku ar trofeju no Dālderu bāzes redzēju. Ja tā ir tā pati iepriekš apspriestā līdaka, tad līdz 129 cm tai pietrūkst vismaz 2 cm ;)
2.jūnijs 2025, 18:28 | links

JK7 [2.jūn]: Ja lieguma zonā bija tik daudz laivu, kāpēc neviens nepiezvanīja Mārupes pašvaldības policijai? Viņiem būtu bijis jāizbrauc, ekipējums ir, lai izraksta dāsnus protokolus, ja savādāk nesaprot!

Jā, to arī daudzos novēroju, netālu izbraucot no spuņupes vēl pirms otrām bojām dažus redzēju, otrpus ezeram, dienvidu daļā jau vairākas laivas. Nākamreiz zvanīšu viennozīmīgi ekipāžai. Briesmonis sanāk esmu, bet ja nav atļauts, tad nav, tāpat maluzvejniecību.
2.jūnijs 2025, 17:37 | links

Internetā paraudāt ir vieglāk. Pie, uz ūdens drosme trūkst :D
2.jūnijs 2025, 17:32 | links

Ja lieguma zonā bija tik daudz laivu, kāpēc neviens nepiezvanīja Mārupes pašvaldības policijai? Viņiem būtu bijis jāizbrauc, ekipējums ir, lai izraksta dāsnus protokolus, ja savādāk nesaprot!

2.jūnijs 2025, 17:31 | links

Nezinu, kad mēs izaugsim līdz Rietumu valstu līmenim vismaz uz trofeja izmēra C&R.
Šodien Babē 129cm nokauta.

Davis-Di, 2.jūnijs 2025, 16:29

Es ar domāju ka nekad, mūsos ir iejaucies slikts gēns kas liek daudziem ņemt visu un neatdot neko, citādi vēl citam tiks.
2.jūnijs 2025, 17:17 | links

Ja tiešām pievarēta 129 cm gara līdaka, tad labi paēdusi tā varētu būt Latvijas rekorda robežās. Atceros ezerā noķerto 128 cm līdaku, bet par garāku dzirdu pirmo reizi. Cepuri nost eksemplārs...
2.jūnijs 2025, 17:04 | links

Par 129 nosišanu vajadzētu cietumā likt!
2.jūnijs 2025, 17:03 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager