Davis-Di [2.jūn]: Nezinu, kad mēs izaugsim līdz Rietumu valstu līmenim vismaz uz trofeja izmēra C&R.Domāju, ka nekad!
Šodien Babē 129cm nokauta.
Reku, divās dienās jau zināmās 119cm un 129cm kotletēs!
2.jūnijs 2025, 16:56 | links
Davis-Di [2.jūn]: Nezinu, kad mēs izaugsim līdz Rietumu valstu līmenim vismaz uz trofeja izmēra C&R.Domāju, ka nekad!
Šodien Babē 129cm nokauta.
KerisAsaka [2.jūn]: Krodzinieks [12:28]: 1. Jūnijs, Babītes ezers.Zinu, zinu. Sevis aizstāvībai, tici vai nē, zivi es ļoti reti paturu, bet šoreiz likās pirmā trofeja jāatstāj. Bet nu, ko nu es taisnojos, lai ko es teiktu, tas neattaisnos jau izdarīto, galva jau borax šķīdumā, gatavojas kaltēšanai un lakošanai.
Copēju vien 3 sezonu, pirms tam nesapratu copes jēgu un nespēju atšķirt asari no raudas. Šosezon iepazinos ar vecupenieku bāzi, kur satiku daudzus padomdevējus. Tāpat milzīgs paldies Dāvim par atsaucību un daudzajiem padomiem, šķiet Tev ar dēlu pabraucu garām spuņupē, vismaz ļoti līdzīgs izskatījās. :D
Iebraucu ezerā ~16:30, tālu nebraucu, atradu tīri labas lēpenes un sāku ķemmēt ar daiwa crosswake, pirmās 10min un piesakās 54cm skaistule.
Turpinu dreifēt, kādas 2h bija klusums, pamainu vietu, netālu skatos kā kaijas ālējas un tur kaut kāds baļķis lēkā. Pavēroju kādas 15min, nu ļoti aktīvs, labi jābrauc tuvāk. Aizbraucu līdz tai vietai, iemetu enkuru. Turpinu ar crosswake, piesakās 62cm, nu jau smaids uz sejas, jo šis man ir jau ļoti labs rezultāts.
Paralēli strādāju ar whirlwind bēšā krāsā, to baksta diez gan aktīvi. Kādas 6 reizes centās ņemt, bet nepaņēma. Jau ~21:30 un pēkšņi, uz to pašu whirlwind, sāk vilkt prom. Cīnījos kādas 15min, knapi sačokā dabuju, 4 reizes zem laivas aizskrēja. 119cm krokodils, gluži kā no anekdotēm, tikai šoreiz tas nebija joks.
Paklausot whirlwind meistaru - Kristapu, nomainīju auklu pirms copes. Uz mani veikalā ar šķību aci noskatījās, kad ņēmu 0.2, x8, 25kg testa auklu, bet acīmredzot tas bija tā vērts, jo mašīna uzreiz iegāja lēpenēs un ārā negāja.
Ļoti atvainojos par savu garo domrakstu, bet šādas emocijas, tiešām, novēlu izjust jeb kuram copētājam.Padomus dabūji, noķēri un iedevi pa galvu 119cm mammai!
Bēdīgi gan.
Ps. Liegumā pilns ar laivām, kam tas liegums domāts sāku domāt!
Krodzinieks [2.jūn]: 1. Jūnijs, Babītes ezers.Padomus dabūji, noķēri un iedevi pa galvu 119cm mammai!
Copēju vien 3 sezonu, pirms tam nesapratu copes jēgu un nespēju atšķirt asari no raudas. Šosezon iepazinos ar vecupenieku bāzi, kur satiku daudzus padomdevējus. Tāpat milzīgs paldies Dāvim par atsaucību un daudzajiem padomiem, šķiet Tev ar dēlu pabraucu garām spuņupē, vismaz ļoti līdzīgs izskatījās. :D
Iebraucu ezerā ~16:30, tālu nebraucu, atradu tīri labas lēpenes un sāku ķemmēt ar daiwa crosswake, pirmās 10min un piesakās 54cm skaistule.
Turpinu dreifēt, kādas 2h bija klusums, pamainu vietu, netālu skatos kā kaijas ālējas un tur kaut kāds baļķis lēkā. Pavēroju kādas 15min, nu ļoti aktīvs, labi jābrauc tuvāk. Aizbraucu līdz tai vietai, iemetu enkuru. Turpinu ar crosswake, piesakās 62cm, nu jau smaids uz sejas, jo šis man ir jau ļoti labs rezultāts.
Paralēli strādāju ar whirlwind bēšā krāsā, to baksta diez gan aktīvi. Kādas 6 reizes centās ņemt, bet nepaņēma. Jau ~21:30 un pēkšņi, uz to pašu whirlwind, sāk vilkt prom. Cīnījos kādas 15min, knapi sačokā dabuju, 4 reizes zem laivas aizskrēja. 119cm krokodils, gluži kā no anekdotēm, tikai šoreiz tas nebija joks.
Paklausot whirlwind meistaru - Kristapu, nomainīju auklu pirms copes. Uz mani veikalā ar šķību aci noskatījās, kad ņēmu 0.2, x8, 25kg testa auklu, bet acīmredzot tas bija tā vērts, jo mašīna uzreiz iegāja lēpenēs un ārā negāja.
Ļoti atvainojos par savu garo domrakstu, bet šādas emocijas, tiešām, novēlu izjust jeb kuram copētājam.
kikizozo [2.jūn]: Cik Tev svars, ka laivu gandrīz nogremdēji? xD80, itkā neesmu nemaz tik veselīga auguma. :D
Davis-Di [2.jūn]: 1. Jūnijs, Babītes ezers.Jā, tā jau domaju nav laba doma, un ka ar šķību aci ne tikai Tu, bet pārejas laivas noskatījās. :D ņemšu vērā, apgāzties nav plānā.
Ļoti atvainojos par savu garo domrakstu, bet šādas emocijas, tiešām, novēlu izjust jeb kuram copētājam.
Krodzinieks, 2.jūnijs 2025, 12:28
Apsveicu ar teicamu lomu, kā jau teicu, ka uz vakaru būs cerīgāk, lai gan dienas pirmajā puse šo to ar varēja salasīt.
Tik viena lieta, ja laivā dodies viens ieliec svaru priekšpusē, aķīti neliec aizmugurē, bet pēc iespējas uz vidu, nopērc motora roktura pagarinātāju vai Santai paprasi - viens vai divi ir, dažiem motoriem der arī pelēka kanalizācijas truba un laivā sēdi pa vidu nevis malā, savādāk lielākā vējā apgāzīsi laivu ar garantiju, tev braucot aizmugurējais borts bija pāris cm virs ūdens!
1. Jūnijs, Babītes ezers.
Krodzinieks, 2.jūnijs 2025, 12:28
Babītes ezera cienītājiem vakar bija svētki - daļa ezera vēra savas durvis vaļā un desmitiem laivu devās meklēt kārotās trofejas. Arī mēs ar Dairi nebijām izņēmums - jau pirms rītausmas laidāmies iekšā, lai baudītu smuko saullēktu, klausītos putnu čalās un mērcētu jaunajai sezonai sagatavotos mānekļus :) Nu tad īsumā par copi - ātri vien tiku pie smukas zivs, vēl viena smuka bakstīja ar degunu, bet Oskars, šoreiz, palika zaudētājos, turpinājumā aktivitāte bija līdz plkst.10:00, bet tālāk iestājās praktiski bezvējš, spoži spīdēja saule un zivtiņas palika piesardzīgākas. Rezultātā laivā paviesojās 7 glaunas madāmas, Dairis piemānīja 2 no tām (60, 71 cm), Oskaram veicās nedaudz labāk (57, 72, 77, 78, 96 cm). Priekš sezonas atklāšanas un saulainās dieniņas bija tīri labi, cerams sezonas turpinājums būs vēl krāšņāks! :) Paldies pāriniekam, jo zinu, cik grūti viņam padodas šie agrie rīta cēlieni, bet gods kam gods, šoreiz bāzē bija vēl pirms manas ierašanās :D Paldies arī Dūšēļu saimniekam par foršo uzņemšanu! Tiekamies uz ūdeņiem! ;)
MT9, 2.jūnijs 2025, 11:35
Paturpinot jautājumu par lielajām no mānekļu perspektīvas. Varbūt var padalīties ar novērojumiem par mānekļu izmēriem.
Rudenī ķēru ar 26-30 cm, ķērās samērā labi.
Junijā nav vēl BB mēģināts, kāds mānekļa izmērs Jums strādā labāk jūnijā?
Andrievs90, 30.maijs 2025, 12:57
Davis-Di [30.mai]: Jautajums par lielo līdaku jūnijā/jūlijā. No pieredzes labāk ķeras no rīta/pēcpusdienā?Tu kā vienmēr ar padomu neizpaliec. Ļoti noderīga informācija, jo līdz šim bija pārliecība, ka visa cope ir agri no rīta vai vakarā, pārējā laikā klusums, bet redz, ka nē. (Tāpat sēžu dienu uz ūdens) Par teoriju, par to esmu arī lasījis un esmu novērojis, tieši pēc saulrieta labu aktivitāti, ~jūnija sākumā.
Andrievs90, 30.maijs 2025, 00:41
Ja iet runa par Babīti, tad nevajag jaukt Jūniju ar Jūliju vienā katliņā, divas dažādas copes.
Jūnija sakumā būs gan no rīta, gan pēcpusdienā.
Neesmu vakara copes cienītājs vai precīzak vairs nesanāk, līdz ar to robs paša statistikā, bet lielākās mammas shods ir vakarā, bet ja izvēršam statistiku trofeja līdakām, tad tās parasti iekrīt man vismaz no 11-16:00, protams ir bijušas rīta zivis, mans PB ir ~ 8:15 , bet Nr.2 PB 119,5 ~ 15:45 , dēlam PB 118 ap 16:00 , tai pašā laikā ar dēlu esam iesituši 3x 1m+ un + 2 vai trīs ap 90+ no 8:30-9:30, diezgan slavenu copmaņu acu priekšā :) (dēlam bija 2x 1m+ :) ) - tas bija 3 vai 4 jūnijs.
Jūlijs ir karsts, ūdens silts un nemīlu mocīt lielās mammas, daudz nomirst.
Bet man ir teorija, bet neesmu līdz galam to iztestējis un pārbaudījis, bet es teiktu ka jāķer no saulrieta līdz saullēktam, it sevišķi pilnmēnesī. Izņēmums, ja ir regulāri negaisi un lieti - bet tā Jūlija nav bijis jau gadiem.
Jautajums par lielo līdaku jūnijā/jūlijā. No pieredzes labāk ķeras no rīta/pēcpusdienā?
Andrievs90, 30.maijs 2025, 00:41
Es viņai neticu, bet tā ir vien naiva motivācija, doties vakara copē, kad ezers būs jau nokapāts. :D
Krodzinieks, 29.maijs 2025, 10:03