Ar tiem plāniem visādi var būt. Tikpat labi var cerēt uz ES naudām, teiksim, putnu aizsardzībām un mēģināt bīdīt vairāk liegumu vai tamlīdzīgi. Pret to cīnīties grūtāk, taču mēģināt vajag.
Ja nu tomēr kādreiz sākas lielākas ņemšanās ar šito visu, lai nav tā, ka dižie plānotāji pasaka - kā, bet copmaņiem tobrīd vispār nebija nekādu iebildumu.
Hotentots, 4.septembris 2025, 21:55
Aizsardzības plānu veidošana ir uzticēta ārpakalpojumā, kas dzīvo, finansēta tikai no ES projektiem.
Neviena no tām divām organizācijām nav pieredze šādu teritoriju aizsardzības plāna izstrādē un apsaimniekošanā, projekta vadītāja seko naudai un vada to par ko maksā, tai skaitā vēja parka būvniecību.
Mans uzskats, ka šāda likumdošana, projekts jāizstrādā DAP, VVD un VARAM darba grupai kopā ar pašvaldību un ieinteresētajiem iedzīvotājiem, to grupām - tas ir pieguļošo teritoriju īpašniekiem, saimnieciskās darbības veicējiem un citiem iekontrastētajiem, kā makšķerniekiem, medniekiem uc. atpūtniekiem.
Ornitologiem - esošie ezera liegumi neatbalsta putnus, to vairošanos, praktiski liegumus, kāds izveidojis pēc kartes, nevis reālās situācijas ezerā. Otrs kas tiks darīts ar kormorānu pieaugošo populāciju, kas teš iekšā pat 1kg brekšus, līdakas un citas zivis.
Paralēli ir jāizvērtē ietekme uz attiecīgo teritoriju, lauksaimnieku - visa Zemgale, kur ūdeņos nonāk slāpeklis un ne tikai, zvejniecība - Buļļupe ar tīkliem un murdiem, citi piesārņojuma avoti.
Jautājums par Babītes ezera caurteci un tās kontrolēšanu, vai ir nepieciešams to kontrolēt, vai nepieciešams atjaunot Spuņupes caurteci?
Es te ieskicēju pamat domas tikai, šaubos ka puse no tām tiek izskatītas un ņemtas vērā.