Es esmu vīlies jaunajos makšķerēšanas noteikumos. Būsim godīgi, "pa lielam" nekas nav mainījies, kā Imantas onkas Babē strādāja līdz normai (5 līdakas), tā arī tagad turpina. Pat atskaitēs raksta - salasīju normu plkst. 13:45, tad beidzu. Tā mums, jaunajai paaudzei nav saprotama domāšana, katru zivi, kas ir mērā - nosist. Es nesaprotu kā var nepadomāt par nākotni, par dabas interesēm, par nākotnes sabiedrības interesēm, domā tikai par sevi un šodienu. CopesLietās pasen bija intervija ar to vienu onku, norādīja, ka pirms 20 gadiem bija izcili lomi, pāris trijnieces dienā. Bēdīgi, ka pat nav izvērtējis savu rīcību, katram taču jāsāk ar sevi nevis jāskatās uz citiem. Nesen Dāvis arī rakstīja, ka nav vairs tā, kā bija pirms 15 gadiem. Interesanti, ko mēs teiksim pēc 15 gadiem :)
Ieejam fcb forumos par Babītes ezeru, rokas nolaižās. Tas pats onka, kas organizēja sacenes Dūšeļos, ja nemaldos, vienmēr ir jāsala un jānosit norma, pat noķēra 119cm, arī jānosit, nu kamōōōn. Un vēl tur ir Stanulis u.c., kas katrā reizē ieliek 12 bildes ar zemmēriem, it kā mēs nezinātu, kā izskatās zemmēra līdaka, it kā mēs neticētu, ka tu noķēri 12 zemmērus. Nu noķer zemmēru +30 grādos, fiksi nokrati vai atbrīvo, nu ko tu vēl to fočē pakarinātu aiz āķiem, 3 rakursos, 783.reizi mūžā, priekš kam?
Nesen ar čomu vēl necopē Babē spriedām - kādreiz visi mauca ar airiem, tātad tu fiziski nevari izķemmēt visas top točkas, izņemot stiprinieks MT9 :) Kāds vēl atcerās, ka viņam vēl nesen nebija motors :)) Tad top čaļiem ienāca svina-skābes aķi, katram 2 gab pa 130Ah, jau visu ezeru var aptvert, presings palielinās, ienāca BigBait, vēl presings palielinājās, tagad litija aķi, pat vējā un aukstumā vari izķēmmēt točkas, zivīm izredzes vēl samazinās. Kas būs tālāk?
Es Babē iebraucu 1 x gadā, jo man besī tas presings, daudzās laivas, vairums tiecās pēc 5 nosistām līdaciņām
Noteikumos bija jābūt 2 vai 3 līdakām, ar to pilnībā pietiek, lai paēstu ģimene. Visas virs 70 vai 80cm - atlaist. Normāli noteikumi. Nē, iztērēja resursus, lai grozītu likumu, kurš pa lielam ir tāds pats kā iepriekš
MT9, Os555, Dāvis u.c. jau tā arī dara - 3 x nepaņem nevienu zivi, visas atlaiž, tad paņem 1 vrbt 2, pārējās atlaiž, nu pa retam paņem tos sīkos asarīšus, nu viss saprātīgi, ilgstspējīgi, tā būtu jābūt arī noteikumos
4.jūlijs 2024, 10:59 |
links