Vēdzeles

Ar ko un kā tās labāk ķert
ROLUK7
Tad jau var netālu no āķa izmantot pludiņu fosfora sīdekļus?
12.oktobris 2010, 19:55 | links

Rolis
kamēr vēl 10 gadus eksperimentēsi.tikmēr kāds,kurš pat dzīvu vēdzeli nav redzējis,uzrakstīs par šo tēmu grāmatu!!!
:)
12.oktobris 2010, 19:52 | links

Esmu darbojies ar barotavu, uz to brīdi lomi bija pārliecinošāki labāki nekā bez barotavas, bet lai apgalvotu vajadzētu vismaz pāris gadus un daudzas nosēdētas naktis :) Izmantoju speciālu barotavu ap 120 gr (tukša) , barotavā sliekas, samīcīta zivs ar ikriem.....Straumē stāv stabili. Var izmantot specialus tīkliņus(barotavas) pie svina utt... Esmu izmantojis atraktorus uz mencām, ir bijis pozītīvs signāls, bet atkal pārāk maz mēginats. Fosforizējošie elementi pie āķiem ir devuši tikai pozitīvus rezultātus, pat ievērojamāki labākus, neka bez ..., bet prasās gadus 10 vēl pamaksķerēt ar visu šo "gudrību" lai teiktu , ka tas būtiski uzlabo copi :))
12.oktobris 2010, 19:50 | links

Šī barotavu tēma uzpeld jau gadiem visos iespējamos forumos, bet nekad neesmu ne dzirdējis, ne redzējis rezultātus. Domāju, ka daudzi pamēģina... un nospļaujas.
Pats arī esmu mēģinājis un varu īsi apstāstīt savus eksperimentus:
1. Rudeņos un pavasaros parasti upēs ir spēcīgs straumes spiediens (pat ja nav augsts līmenis) un barotava slīd, kamēr ieslīd zacepā. Ļoti daudz aprautu sistēmu! Pat ja atrod pareizo svaru, pretestība straumei ir tik stipra, ka kāts visu laiku vibrē un raustās - viltus copes. Ar parasto svinu, kas pieguļ gultnei tā nav.
2. Barības sulas un smaržas ātri izskalojas, bet masa paliek barotavā, tā kā ik pa brīdim jāmaina. Netīra, nepatīkama nodarbe.
3. Pats galvenais, viss tas tiek darīts pa tumsu. Ticiet man, naktī (pat ar lukturi pie pieres) galvenais darbošanās princips ir – jo vienkāršāk, jo labāk.

Šoruden es mainu taktiku. Meklēšu vēdzeli aktīvi. Dabiski būs bāzes pleķis, kur būs iemesta gruntene ar spalgu zvanu, atradīsies visas mantas, bet pats ar citu grunteni klejošu pa tuvāko apkārtni un metīšu visās iespējamās vietās. Būs daudz zacepu un aprautu sistēmu, tādēļ sistēmu kā tādu nelietošu. Auklas galā visprastākais smagums, nedaudz augstāk pamatauklā iesieta cilpiņa, kurā pavada ar vecu āķi galā :)) - lieli krājumi no PSRS laikiem. Noraušu daudz, bet uzsiet jaunu pārdesmit sekundes. Galvenais, tas troksnis vēl labāk pievilina vēdzeli kā smaka, ja tuvumā būs, noteikti paņems:)
12.oktobris 2010, 19:36 | links

Parasti ar tumsiņu .
12.oktobris 2010, 17:44 | links

ap cikiem pirmās copes ?
12.oktobris 2010, 17:41 | links

Es pagaišgad to jau darīju , nekādi īpašie panākumi nebija , ķērās tāpat kā bez barotavas , bet sliktāk noteikti nebija , teorētiski vajadzētu būt labāk , varbūt citā vietā darbojās , manējā nekāda ievērojama starpība nebija .
12.oktobris 2010, 17:41 | links

Ienāca prātā tāda doma-vēdzeļu gruntenei likt klāt barotavu,un tajā ielikt samaltu zivteli.Aromam un kādam krikumiņam taču vajadzētu apkārt izplatīties.Varbūt kāds ko tādu jau ir mēģinājis?
12.oktobris 2010, 17:33 | links

Varu pateikt precīzi kur - upē .
12.oktobris 2010, 17:20 | links

tad laikam par varu iedomaaties kur.
12.oktobris 2010, 16:38 | links

Urmaas. Precīzāk-neko ievērības cienīgu! :)
12.oktobris 2010, 12:51 | links

ZG
tad jau noķēri ar neko?
:)))
12.oktobris 2010, 12:15 | links

12.oktobris 2010, 11:37 | links

ZG gaujaa biji?

cik pats esmu keeris veedzeles tad vislaabaak neemushas uz naktstaarpiem un zivju gabaliniem. vardi neesmu proveejis, bet esmu dzirdeejis ka gaujaa vinas ne seviski vardiiti grib.
12.oktobris 2010, 08:23 | links

šodien laiciņš kā priekš lotām!:)))
12.oktobris 2010, 08:20 | links

ainvit
Bet atceries vienu ja muļķi sūtīsiet pēc šņabja -viņš arī vienu atnesīs ..................DDDDDDDD
11.oktobris 2010, 22:33 | links

Matīs, tu neceri, ka tev kāds to ņabīti lies. Dabūsi skriet pēc malkas un kurināt to uguni kamēr mēs ar Jāni to ņabīti lietosim:)
11.oktobris 2010, 22:24 | links

Pārgriez to vārdi gareniski uz pusēm un tad liec uz āķa , tad redzēsi ka tā ir īstā ēsma .
11.oktobris 2010, 21:48 | links

ZG, par vardēm taisnība, pats ar liku uz āķa Salacā, ņifiga, tomēr tieši ap pirmajām salnām vairākām vēdzelēm bija vardulēni un vardītes puncī, tāpat vēži un dažādi ūdenskukaiņi, bet, zivju mazuļi tik daži-vīķīši,raudiņas un vienreiz plicēns...Šķiet, ka agrākais LV rekords, ko Ventā izvilka,šķiet, sportists Rags(godīgi-neatceros),tika izvilkts uz vardes, kas bija domāta līdakām...;)
11.oktobris 2010, 21:43 | links

Matiss811 , Tu tik nemēgini aliņu un ņabīti malkot un pie reizes kanālmalā ugunskurus kurināt !!! :))
11.oktobris 2010, 21:32 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager