Makšķerēšana jūrā

zimbin. Totāls slinkums forumu palasīt? Tā ļoti populāra vieta...
2.oktobris 2012, 19:57 | links

Vai pie miķeļbākas kāds, kādreiz ir ķēris butes?
2.oktobris 2012, 19:44 | links

Pievienojos zinātājiem par forelēm jūrā. Kādreiz saucamos "miķelīšus" audzēja arī jūrā, ja nemaldos, starp Roju un Kalteni. Vai tik tajā vietā patlaban nav viena ekpremjera īpašums. Vai ir saistība, drīzāk jājautā ihtiologiem. Katrā ziņā pēc literatūras varavīksnes forele migrē (gan ne vienmēr) uz jūru.
2.oktobris 2012, 19:44 | links

Par to foreli runājot. Pāris gadus atpakaļ, Kolkā pie jūras sanāca parunāt ar dzīves briedumu uzkrājušu vīru. Viņš zināja teikt, ka foreles mēdzot gadīties laiku pa laikam un esot bijis pat gadijums, ka ar kāju no jūras izsper foreli. Uz jautājumu, kas tad tās ir par forlēm, viņš atbildēja "Miķeļa foreles". Esot savādākas kā varavīksnenes un strauta foreles. Nosaukums forelei cēlies no Rojas kolhoza priekšsēdētaj Miķeļa Līsmenta. Kolhozs savulaik Sasmakas ezerā, eksperimenta kārtā, esot kultivējis foreles un šās pamukušas no Sasmakas un tagat ganās gan pa jūru gan upelēm.
Lūk tāds stāsts un nav manis izdomāts...
2.oktobris 2012, 16:36 | links

aigaigars apravaas un saka ziep....
2.oktobris 2012, 15:12 | links

daddy_j, līcī... tas tāds iesāļš ezers vien ir, tur jebkas var būt. Zinu vīrus, kam pat Liepenē tīklos ir līņi bijuši, bet.... vai tiešām varavīknene tika noķerta, vai tomēr kāds spožais, bet, aj, kas ta man, lai velk kaut tunčus eļļā :))))
2.oktobris 2012, 15:04 | links

Aigaigar, maz vēl esi dzīvojis, tāpēc daudz ko neesi dzirdējis :DD
Līcī ienāk praktiski visas saldūdens zivis, laikam tik sami un līņi ne. :) Varavīksnenes jūrā, līcī nav nekāds brīnums.
2.oktobris 2012, 14:57 | links

copētājai
noskaties jūras copes raidījumu un viss būs skaidrs http://www.nomad.lv/?p=3660
2.oktobris 2012, 14:51 | links

copeetaaja
Mums te doma sestdien braukt uz nakti,bet ņemot vērā laika ziņas sākam domāt,vai būs prāta darbs to darīt.
Personīgi esmam bijuši gan vējainā laikā gan bezvējā, gan lielos viļņos gan arī mierīgā jūrā, un loģiku kad tās ņem un kad neņem,neesam sapratuši.
Pagājušajā sezonā Lūžņā pie liela sānvēja pielikām pa spainim, pēc nedēļas pie tāda paša vēja gandrīz pa tukšo. Nezinu.
2.oktobris 2012, 14:50 | links

Puikiņš izliekas pārgudrs, bet patiesībā nezina ,ko runā!
Savā laikā, lai tās neslimotu, varavīksnes foreles audzēja jūrā, sprostos. Tik jūrā bieži, vētru laikā sprosti tika sadragāti un foreles pamuka. Tās klejoja pa piekrasti un ienāca arī upēs. Tā nu makšķerniekiem bija prieki. Parasti ķērās 1-2kg smagi eksemplāri. Man uz paštaisita 45mm šūpiņa laimējās noķert 3,55kg smagu varavīksneni.
2.oktobris 2012, 14:49 | links

Tak nav runa par to, cik varavīksnene liela un, vai tai ir liegumi, bet gan, par to, vai tā vispār bija varavīksne!? Kaut kā nav dzirdēts, ka šīs jūrā būtu. Tā ka būs vien varavīksnes jūras brālis vairāku simtu latu vērtībā :)
2.oktobris 2012, 14:27 | links

Par foreli, piekritiishu Jevo! nav ko piesieties cilveekam, gribetu redzeet cik no mums godpratiigajiem buutu taadu bonusinju palaidis atpakalj juuraa, nav jau 500 gr, bet 1,4 kg! taa ka!

ko saka spechuki- buteem labaak patiik mieriigs laiks vai veejainaaks, nejaukaaks? kad vinjas njem labaak? vai arii tam iisti nav noziimes?
2.oktobris 2012, 14:23 | links

Varavīsknenēm ir tikai garuma ierobežojums, lieguma perioda viņām nav ;)
2.oktobris 2012, 14:22 | links

Es domāju ka foreli no taimiņa nav grūti atšķirt. Ja paņēma,uz priekšu,nav problēmu ja cilvēks 10 gados noķer kādu bonusu. Skāde nav nekāda, salīdzinot ar maliķliem. Leonids- ne asakas.
2.oktobris 2012, 12:40 | links

Varavīksnes forele jeb taimiņš? Ja savācāt, iesaku ieskatīties kalendārā. :)
2.oktobris 2012, 11:23 | links

Vakar vakarā pie Kolkas salasīju 16 skaistas butes,dēlam mazāk,toties bonusā-1,4kg varavīksnes forele.Vīri,kuri makšķerēja dienā sadabūja līdz 30 gab.Cienījamā,copētāja,esmu mēģinājis makšķerējot no krasta iebarot,šāvu prom ar kaķeni,nekur tālu nelidoja.Iedomājos,ka varētu iebarojamo sasaldēt un tad mēģināt,atmetu tam visam ar roku.Gadījās bodē redzēt atraktoru,reizēm pie vājas copes it kā līdz.Pamēģināju,laikam darbojas.Pie intensīvas copes tam nav nozīmes.Un vēl,karpu ķiplokos es labprāt ietītu folijā iešautu cepeškrāsnī,labā kompānijā to nobaudītu.Pagājušo gadu viens umņiks nopirka lašu fileju,mēģināja makšķerēt butes.Ne asakas.
2.oktobris 2012, 08:50 | links

Nekas izcils jūrai nav nepieciešams man 3 komplekti makšķere spole aukla 3 sistēmas un 5 dažadi svari katram komplektam +vēl plastmasas rore un spīguļi iekļavās 100ls,tā kā ja vajag vienu tad 3x lētāk rēķinot to ka sākas vasaras preču izpārdošana.
2.oktobris 2012, 07:53 | links

Piekrītu ar abam rokām.
Bet tur atkal cits stasts vai ne :) kam patik kam ne kam zale vairak, kam ne utt.
Ja liek pīto, tad ir OK

Baisulis, 1.oktobris 2012, 22:14
1.oktobris 2012, 22:18 | links

Ja liek pīto, tad ir OK
1.oktobris 2012, 22:14 | links

Kāts butu o.k bet spole pa mazu, jo 0.3 aukla man liekas ir obligata un 100m ir par maz, ja reiķina ka var aizmest 50-70m tev paliek 30m rezerve 2 zacepi rezerves nav vel viens zaceps un tu jau nevari aizmest pietiekami talu ja vajaga. Mans personīgais vērtējums :)
tepat topika malā reklāmā rādījās šis komplekts: http://www2.neoshop.lv/atputai-un-hobijam/makskeresana/makskerkati-un-aprikojums/makskeresanas-komplekti/butem-fladen-juras-kats-ar-supreme-spoli.html

liekas adekvāts cenai.
ā, vēl viens jautājums. nesen biju uz Vpils mola pasēdēt, bet nekas neķērās. beigās ievēroju, ka krevetes esmu vārītas nopircis. viņas visas tādas vai ir arī jēlas? un uz ko labāk? man kā sliņķim, kas no rīta piecelties nevar, lai uz tirgu aizietu, jautājums par garnelēm ir ļoti aktuāls :D

amadeus, 1.oktobris 2012, 21:20
1.oktobris 2012, 22:09 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager