Zinu ka zushi nopietni tik saaks jemt peec jaanjiem, bet pameegjinaat pameegjinashu riit :) Tikai vienc jautaajiens, zushi kaadaas vietaas vislabpraataak uzturaas, dziljaas,akmenjainaas vai kaadaas? :)
Jā , nu neesmu es zanderu ķērājs liels , bet esmu redzejis ka ķer karstās , gaišās vasaras nakītīs uz luminiscējošiem vai gaismas uztverošiem gumijas mānekļiem ,nu nav jau tas izmērs tas galvenais ....
jaa es te pat blakaam kanalam dzivoju tie vis spineree es prasii ko vin meejgin dabuut un tad teic ka zusus.. sveedien te bija pils ar makskerniekiem kas spinereja
Vēl par agru iet uz nopietnu zušu copi , nu es personiski ar tiem dzīvajiem īpaši neaizraujos , mazāki par pus kg nemaz viņus neķer , a ar lieliem Liepājā ļoti švaki sāk palikt ... A ko tu gribi špinerēt ?
Nu runājot par zušu ķeršanu jūrā , tad ar dzīvo zivtiņu grunteni tālu tu neaizmetīsi , naktstārps sāļā ūdenī ātri atņirdzās , ja sliekas, tad vislabāk cietie zemes tārpi (zilgalvji ) vai mēslu tārpu pušķītis .... ņurņiķi gan ir ideālākā ēsma , bet nav atļauts izmantot , ta pat kā vēžu astītes ....Jūra var arī labi makšķerēt uz krabju gabaliņiem vai garnelēm , citi uz aknu gabaliņiem ir dabūjuši labus zušus !
Tradicionāli sāk makšķerēt kanālos un jūra pēc Jāņiem , eseros biku ātrāk , tas saistīts ar ūdens temperatūru ... Tuvākā gruntenes sistēma ir kā uz brekšiem , tikai nopietnākas auklas ! Ēsma visa veida sliekas un garneles , tās nu tās labākās un pieejamākās ēsmas , var uz dzīvo arī !