Paziņa no Liepenes nupat zivju vietā pārveda ērci. Es nupat dabūju Babītē piesūkušos ērci. Veči, iesaku sapotēties. Es to izdarīju divas nedēļas pēc piesūkšanās. Potes iedarbība sākas arī pēc divām nedēļām. Kopā esmu zaudējis veselu mēnesi copes,sēžot karantīnā. Tiem, kas ar nakšņošanu un plezīru kempingā, tas varētu būt aktuāli.
Pravietis, 31.jūlijs 2020, 21:45
Otrs variants- pārbaudīties uz antivielām - apmēram 40% iedzīvotāju iekš LAT ir jau imunitāte pret encefalītu- caur nevārītu govs/kazas pienu un caur to, ka tomēr daudz piesūkšanās un saslimstamība notiek nemanāmi.
Man ir sūkušās klāt, esmu vairākus pošu ciklus izgājis- tā ar nav sanācis pašam notestēties.
Un pret Laima slimību potes nav- ja iekož, tad pusgadu tā vieta tāpat jānovēro
AndrisL, 31.jūlijs 2020, 22:01
Zini, ir otra galējība. Esmu arī agrāk potējies. Vienreiz vedu ērci uz Infektoloģijas centru uz pārbaudi. Bija palikuši pāris mēneši līdz ērces potes darbības beigām. Antivielu praktiski nemaz nebija palicis. Ja būtu inficēta, tad hvz kā būtu bijis. Jā, laima ir 3 nedēļas, kad 60% gadījumos redzamas pirmās pazīmes, apaļais sarkanais pleķis. Pārējie 40% gadījumu notiek slēpta formā un ieilgst diagnostika. Tagad inficēto ir 5% no kopskaita, un ērču daudzums palielinājies gandrīs divtik.
31.jūlijs 2020, 22:17 | links