Makšķerēšana jūrā

edzuss2 [19.11.19]: Kener - tas bija prikols! Neņem pie sirds! :))
Gaume katram sava arī malkas izvēlē. Esmu mēģinājis alksni - personīgi man nepatika!
Jau pāris gadus kūpinu tikai ar ābeli vai ķirsi un pašās, pašās beigās uzlieku kadiķi!
Bļin - sakacināji mani un gribās tgd kūpinātu buti!!
Tak ne, lai tas diliniš ar savām bomžu algām skatās spidometrā un neparkapj likumus savādāk karma apēdis algu!!!
19.novembris 2019, 22:47 | links
 
Bebrs [19.11.19]: Katra kūpinātava ir individuāla, izņēmums ir piemēram ABAS, kas rūpnieciski ražotas. Jebkurai zivij, jūras vai saldūdens būtiski ir izdarīt kūpinātavas uzsildīšanu, tas ir izdzīt ārā mitrumu, kondensātu. Ja kūpinātava ir tikai no dzelzs, tad mitrums būs mazāk, mazāk ir jāsilda, ja kūpinātava ir mūrēta, tad mitrums jādzen ārā ir ilgāk. Viens no rādītājiem, ka mitrums vairāk nav, ir karstos dūmos pielikt pirkstu tai vietai, kur nāk ārā dūmi - ja sauss, tad ir ok. Ja mitrums netiek izsildīts, tad zivis būs melnas. Kūpinu ar sausu, zaļu alksni apmēram 50:50. Kūpināšanas ilgums atkarīgs no kūpinātavas uzbūves un laika apstākļiem, man apmēram 1.5 stundas, lietainā laikā labi nokūpināt ir ļoti grūti. Butes kūpinot pirms tam nesālu, pēc kūpināšanas, kamēr siltas lieku kādā traukā, kārtām butes, uzkaisa sāli, butes, sāli, utt. trauku noslēdz ar ciešu vāku,var ietīt pārtikas plēvē, var arī cieši nosiet plēves maisā. Bute atdziestot uzņem sāli, kad atdziest, tad ir gatava.
Paldies!
19.novembris 2019, 22:44 | links
 
Kener - tas bija prikols! Neņem pie sirds! :))
Gaume katram sava arī malkas izvēlē. Esmu mēģinājis alksni - personīgi man nepatika!
Jau pāris gadus kūpinu tikai ar ābeli vai ķirsi un pašās, pašās beigās uzlieku kadiķi!
Bļin - sakacināji mani un gribās tgd kūpinātu buti!!
19.novembris 2019, 22:43 | links
 
Katra kūpinātava ir individuāla, izņēmums ir piemēram ABAS, kas rūpnieciski ražotas. Jebkurai zivij, jūras vai saldūdens būtiski ir izdarīt kūpinātavas uzsildīšanu, tas ir izdzīt ārā mitrumu, kondensātu. Ja kūpinātava ir tikai no dzelzs, tad mitrums būs mazāk, mazāk ir jāsilda, ja kūpinātava ir mūrēta, tad mitrums jādzen ārā ir ilgāk. Viens no rādītājiem, ka mitrums vairāk nav, ir karstos dūmos pielikt pirkstu tai vietai, kur nāk ārā dūmi - ja sauss, tad ir ok. Ja mitrums netiek izsildīts, tad zivis būs melnas. Kūpinu ar sausu, zaļu alksni apmēram 50:50. Kūpināšanas ilgums atkarīgs no kūpinātavas uzbūves un laika apstākļiem, man apmēram 1.5 stundas, lietainā laikā labi nokūpināt ir ļoti grūti. Butes kūpinot pirms tam nesālu, pēc kūpināšanas, kamēr siltas lieku kādā traukā, kārtām butes, uzkaisa sāli, butes, sāli, utt. trauku noslēdz ar ciešu vāku,var ietīt pārtikas plēvē, var arī cieši nosiet plēves maisā. Bute atdziestot uzņem sāli, kad atdziest, tad ir gatava.
19.novembris 2019, 22:40 | links
 
passat77 [19.11.19]: Ātrai lietošanai-dvielī nosusina,guļus liek lai nesaskaras,izkurina cepli lai būtu 60 grādi.Liek ceplī.Vāku nedaudz vaļā,lai mitrums iet prom.Tur ap 70 grādi.Malka mizots alksnis,ķirsis,ābele.Var nedaudz dūmam zaļu alksni.Ap 2,5 stundām kūpinu.Beigas karstumu uzlaižu līdz 80 grādi.Visu regulēju ar vāku un kurtuves gaisa padevi.Malku lieku pa pagalītei,pietiek karstuma manā ceplī,jo dūmi iet caur akmeņiem.Jo mazākas plekstes,jo ātrāk gatavs.Kad ņem ārā,traukā iekaisa sāli,liek butes kārtām un sāli katrai kārtai kaisa.Uz stundu pārklāj un gatavs.Katrs ceplis individuāls,vajag ar savu eksperimentēt,ar laiku sanāks.Man kurtuve un dūmu eja no māla ķieģeļa 2,5m,tad granīta akmeņi(tie notur temperatūru vienmērīgāk).Kaste māla ķieģeļi,augšas kaste apses vagonka,divviru durvis.Protams,jumts arī.Rīt uz jūru,cerams,būs ceplim darbs!Ne asakas tiem kas pie jūrjas!
Paldies par izsmeļošu info! Izklausās ljoti profesionals kuriņš! Ne asakas!
19.novembris 2019, 22:39 | links
 
Ātrai lietošanai-dvielī nosusina,guļus liek lai nesaskaras,izkurina cepli lai būtu 60 grādi.Liek ceplī.Vāku nedaudz vaļā,lai mitrums iet prom.Tur ap 70 grādi.Malka mizots alksnis,ķirsis,ābele.Var nedaudz dūmam zaļu alksni.Ap 2,5 stundām kūpinu.Beigas karstumu uzlaižu līdz 80 grādi.Visu regulēju ar vāku un kurtuves gaisa padevi.Malku lieku pa pagalītei,pietiek karstuma manā ceplī,jo dūmi iet caur akmeņiem.Jo mazākas plekstes,jo ātrāk gatavs.Kad ņem ārā,traukā iekaisa sāli,liek butes kārtām un sāli katrai kārtai kaisa.Uz stundu pārklāj un gatavs.Katrs ceplis individuāls,vajag ar savu eksperimentēt,ar laiku sanāks.Man kurtuve un dūmu eja no māla ķieģeļa 2,5m,tad granīta akmeņi(tie notur temperatūru vienmērīgāk).Kaste māla ķieģeļi,augšas kaste apses vagonka,divviru durvis.Protams,jumts arī.Rīt uz jūru,cerams,būs ceplim darbs!Ne asakas tiem kas pie jūrjas!
19.novembris 2019, 22:30 | links
 
Nekad buti neesmu kūpinājis, bet gribētu pamēģināt (protams ja Jūra būs labvēlīga). Tā apžāvēšana jāveic tik ilgi kamēr bute ir pilnīgi sausa, jeb ir kādas citas pazīmes kad var saprast ka var sākt kūpināt? Un cik ilgi parasti bute ir jākūpina pēc apžāvēšanas?
19.novembris 2019, 22:15 | links
 
Pravietis [19.11.19]: Pravietis [31m]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!

keners, 19.novembris 2019, 21:21
Alksnis sākumā iekuram - oglītei, jasmīns, ābele, ķirsis. Katrs liek pēc garšas un daudzuma un savam iespējām. Ar jasmīnu nevajag forsēt, runā tautā, ka esot it kā indīgs koks. Tiesa vairāk kā 20 gadus palēnam kurinu un esmu dzīvs.:). Tā kūpināja mani senču seņči. Universāla recepte visām gaļām. Galvas negriežu nost tādēļ, lai izskats saglabājas un labums neiztek. Pie tam man garšo galvā esošā gaļa, tāpat kā mencai.:).
Paldies!
19.novembris 2019, 22:12 | links
 
Pravietis [31m]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!

keners, 19.novembris 2019, 21:21

Alksnis sākumā iekuram - oglītei, jasmīns, ābele, ķirsis. Katrs liek pēc garšas un daudzuma un savam iespējām. Ar jasmīnu nevajag forsēt, runā tautā, ka esot it kā indīgs koks. Tiesa vairāk kā 20 gadus palēnam kurinu un esmu dzīvs.:). Tā kūpināja mani senču seņči. Universāla recepte visām gaļām. Galvas negriežu nost tādēļ, lai izskats saglabājas un labums neiztek. Pie tam man garšo galvā esošā gaļa, tāpat kā mencai.:).
19.novembris 2019, 21:57 | links
 
Tādas krievu senos laikos vareja pa pazīšanos Ventspilī dabūt no zvejniekiem,kuri mājās viņas apm. 2 sutkas kūpināja.

skubrags, 19.novembris 2019, 21:32
19.novembris 2019, 21:45 | links
 
Tādas krievu senos laikos vareja pa pazīšanos Ventspilī dabūt no zvejniekiem,kuri mājās viņas apm. 2 sutkas kūpināja.
19.novembris 2019, 21:32 | links
 
Vai kāds vēl atcerās Ventiņu ;pepin,us;?Auksti kūpinātās butītes!!!! Super!!! Pusgadu vareja turēt pieliekamajā,tad uz 5min.karstā ūdenī un super kūpināta alus bute!!!!!!
19.novembris 2019, 21:25 | links
 
Pravietis [19.11.19]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!
19.novembris 2019, 21:21 | links
 
Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
19.novembris 2019, 21:15 | links
 
airi2 [19.11.19]: Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
Juu, pilnīgi Tev piekrītu! Jārok un tad jau būs! :)
19.novembris 2019, 21:07 | links
 
Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
19.novembris 2019, 20:54 | links
 
Roberts89 [19.11.19]: Tāpēc tas nav Ziemeļu, bet leišu mols.
Nesatraukājies, šie nu jau sastopami pa visu pieprasītajām. 2 nedēļas atpakaļ kauna šiem nebija no Pāvilostas mola paša gala maukt. Viens sēdēja tieši zem vārtu gaismas uz paaugstinājuma, otrs tikai nokabināja un mainīja ēsmu, trešais kaut ko tirinājās skraidot gar visiem pārējiem kātiem.
19.novembris 2019, 20:46 | links
 
edzuss2 [19.11.19]: Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
Ai tak beidz... :)) ar makšķeri un rūpnieciskā??? Tie kas saunragā un mazirbe huja...i ar tikliem bez licenzem un lieguma laika, tur iebildumu nevienam nav un par bimziem ar neviens nesauc, te vienreiz dzīvē trāpi uz eldarado un uzteiz bomzis un rupnieciskais! Saprotu Edzuss ka tas ir prikols, bet nu... Zb
19.novembris 2019, 20:26 | links
 
Cope,,pēc apžāvēšanas,never ciet hermētiski,atstāj spraugu.Kurināmo pēc aizvēršanas pieliec pa pagalītei.Dari nesteidzoties,sanāks labi.Noslēdz savu kuriņu cikla otrajā pusē.Viegli ir dot padomus,jārāda praksē.Es pēdējos gados lieku tikai guļus,sāli uzberu kad ir noņemts no restes.20min cikls gatavs,sanāk karsts un pufīgs.Būdā cikls ilgst līdz 8st.Tur karstais nesanāk.
19.novembris 2019, 20:24 | links
 
Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
19.novembris 2019, 19:51 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager