Reņģe, ko tirgo centrāltirgū ir sveigi ķerta - nav saldēta. jautājums tikai cik ilgi viņa ir stāvējusi.... Svaiga zaigo nedaudz zaļā krāsā... Un svaigai vēderi nav pušu. Par ganelēm - diez vai LT audzēta... LV bija neliela tīģergarneļu audzētava - bet cena Baltijā auzdzētai garnelei ir ļoti augsta un visa aiziet tikai uz glauniem restorāniem. Tā kas ir maksimā - nāk visdrīzāk no Āzijas, kur to audzē, piedodiet, sūdubedrēs.... tādu neieteiktu lietot uzturā. mazās garneles tiek zvejotas ziemeļos - tās ir ok priekš pašu patēriņa...
Mans tops ēsmām - reņģe/brētliņa, nesaldēta tīģerene, parastā saldētā garnele. Rauda? Var jau būt.... bet nedomāju, ka ir labāka par to pašu reņģi.... drīzāk copi ietekmē metiena attālums.... ja bute ir tālu, tad tuvumā mesta visla`bakā ēsma nepalīdzēs... līdz ar to iesaku skatīties uz atbilstošiem rīkiem, jo tālmetienam ir tik daudz nianses - spole, kāts, auklas biezums....pavadu skaits ļoti būtiski ietekmē metiena tālumu. katra pavada ar ēsmu domājam metiena attālumu iesaido pa kādiem 10m.... protams svins un tā forma... Kā es esmu secinājis daudzu gadu garumā, bute visvairāk ir uzreiz pirms sēkļa....
4.oktobris 2017, 15:54 |
links