personiga pieredze.par copi nerakstisu.uzreiz pieversisos kulinarijas temai,kas ari tiek parcilata.vispar es zivis gatavoju pats interesejos par to un ir zinama pieredze.dazus gadus atpakal nolemu notestet sito briesmoniti ko no vina var dabut ara.viena maija rita aizlaidu uz ziemelu mola,sakeru vajadzigo dauzumu un braucu majas eksperimentet.saku ar vienkarsako- uzcept.zinas vinam ka asarim.notiriju,uzcepu.tika atzits,ka nekada vaina,kaut kas uz asara pusi.vienigi,ka kostateju - ja izjuka videja asaka,tad bija dimba. ta sadalijas asos skriemelos un duras rokas un mute.ta ka zivtinu bija daudz atlikusajam ceptajam uztaisiju marinadi.nu tas bija galigi garam - zivis palika gumijotas ln miesu nevareja dabut nost ne no adas ne asakam.aprunajos ar cilvekiem,ja bija varijusi zupu un dabujusi gumijzivis.par garsu domas dalijas.es nemaz neriskeju.nakosais gajiens-aizlaidam trijata lai atrak iet un sakeram kartigam kupinam.kupinajam tapat ka asarus,galvas nost,kiskas ara un kupinatava ieksa.visi teica ka garsigi,tikai atkal ta keza ar asakam.tomer tika atzits,ka tas ir variants ka to grunduli bruket.tomer ar laiku izskaitloju labaku variantu.izstastisu,varbut kadam patiks.tatad 2 reiz gada,labakaja sezonas laika kad keras daudz un keras lieli,dodos celojuma uz ziemelu molu.man ir kantains spainitis kura lien ieksa akurat 10 kg stintes.grunduli ir smagaki- tie saiet 13 kg.ta nu ir mana normina.principa var nokert vairak.leisi sez ar 30 un vairak kg traukiem.es baigi gribetu redzet ka vini pec tam tiek jega.nemu es tikai lielos -tadus 250 gramu svara.mazakus laizu atpakal vai atdodu tiem kas cinas blakus un nem visu.trauks pildas atri,apmeram 3 stundu laika prieki beidzas.un tad sakas ista jautriba.tad es nemu nazi un filejnazi un stundas 6 cinos.es pats sevi lamaju,ka vareju so laiku izlietot labak.es izgriezu ideali tiru fileju.un rezultats ir ta verts.es domaju ka pat Daddy kungs mainitu savu viedokli par grundulu garsu.maniem berniem un mazberniem garso.dazi pat atzist ka esot garsigak par asaru filejam.tam nu es personigi nevaretu piekrist.bet visada zina ceptas grundulu filejas ir garsigas. ta ka ja kadam ir laiks,velesanas,prasme un pacietiba pamegniet.un patikami parsteigsiet gimeni ar garsigu edienreizi.man personigi pacietibas pietiek divam reizem gada.
16.decembris 2016, 17:57 | links