bet es butu neprecizs,ja nepieminetu vel vienu faktoru.cilvecisko faktoru.nu kur sis radijums pieliek rokeles.tur gaidi lielas ziepes.kad ta menca bija,tika zvejots uz nebedu.mencas bija lielas,lici ta caurmera 1,5 lidz 4 kg,tad jura 10,12 un vairak kg nebija retums.nebija nekadu narsta liegumu.zvejojam narsta laika.menca narsto pelagija,grunts dzilums vairak par 100 m,narsta dzilums videji 80 m.tatad nekadu briesmu tralim. pareja laika menca turas pie grunts,tatad tralim vairak riska.daudz mencu narstoja gotlandes ieplaka.ta ir plasa teritorija starp Gotlandes salu un Latvijas piekrasti ar dzilumu vairak ka 200 m. tagad tur mencu ar uguni neatrast.ta bija peleka zona.valstis nebija isti sarunajusas par so teritoriju.ta ka ta bija stridus zona,zvejoja visi,kam nav slinkums.es redzeju kugus pat ar Islandes kaogiem.viena reize lokatora 12 judzu(apmeram 22 km) diapazona sakaitiju 80 kugus.ta ir biezputra.PSRS vel nebija lielaka greciniece.mes no tas mencas neko nemetam ara,pat galvas un kidas likam mucas.toties rietumnieki nema tikai filejasi un parejo zvidzinaja par bortu.un kapitali aizkakaja narsta vietas.visi domaja,ka tada leiputrija turpinasies muzigi.vel jau bija ari citas variacijas.bija jaker bretlinas sprotu razosanai.taja laika tas bija duezgan problematiski.mencas tik tiesam bija kartigi paretinajusas bretlinu rindas.trakakais bija tas,ka piezveja vienmer bija mencas,un parasti daudz.apstrades kugi kas pienema bretlinas,mencas nepienema.tas bija vienkarsi jamet ara.man tada cuciba bija galigi nepienemama.sakam atskirot mencas un pec vairakiem tralejumiem jozam pie bazem kas pienema mencas.ari parejie saka rikoties tapat.ta mes meginajam kaut cik saglabt situaciju.tas par zvejniekiem.ari makskernieki nebija bez greka.daudzi lici vienkarsi lopojas.tadi uhari iebrauca ar gumijas laivinu,kera un grieza ara tikai aknas.pasu mencu izmeta par bortu.
14.decembris 2016, 14:30 | links