Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
darīt ar tiem 100 gramīgiem asarīšiem, ko Jūs saķerat simtiem. Tur jau divas dienas jātīra.

Norris, 10.februāris 2014, 14:46


Ēd viņus, cienītais, ēd... Brutāli un ar fantāziju - cep, vāra, šmorē, kūpina, vītina utt. :)

Peipusa asaris/rauda arī tīrās nenormāli viegli, ja izstrādā tehniku tad 20kg notīrīšana ir 1-1.5h darbs. Pie tam konkrēti piepusniekiem ar rokām ātrāk nekā ar elektro... Tas ar nosacījumu, ka zivis rūpīgi nešķērž, bet gan izmanto galvu raušanas metodi (asarim pareizā leņķi noraujot galvu iekšas iznāk līdzi)... Nav tik estētiski, taču fantastiski efektīvi...


P.S. Vot Liepājas ostas asari gan ir mutanti... Tiem pat nelieliem zvīņa tā ieaaugusi ādā un izveidojusi tādu bruņu, ka tīrot elektrotīrītājs bukše un pārkarst... A 1kg+ vispār tikai dīrāt...
10.februāris 2014, 15:00 | links
 
Noris
Tu prasi ko var darīt ar 10kg 100g asarīšu. Ļoti vienkārši...lielais vairums nemaz nenoķer tos asarīšus.:-)
Ja arī noķer tad pie zvejniekiem iemaina pret labu zivi...lielu plaudi, zandartu, vēdzeli (protams ir maiņas kurs) Diena pavadīta svaigā gaisā, kantora tulzna daudz maz nosviedrēta, pakaļa pamērcēta, labs miegs garantēts un galvenais nav jāiespringst ar zivju tīrīšanu. lai gan 10kg asarīšu tīrīšanai aiziet vien kādas trīs stundas. Neticēsi, bet tiem asarīšiem zvīņas nāk ļoti labi nost. salīdzinājumā ar Tava purva kimlakiem, kur visticamāk rokas sačakarēsi.
Tā lūk.
10.februāris 2014, 15:00 | links
 
tiem, kas rēķina atpūtu un labas emocijas pēc kg skaita. nebūs labs ne Peipuss, ne Zviedrija, ne jebkāda cita vieta.
ja gribi Peipusā tikt pie fileju kalna, tad gan būs jāiespringst un jāzin vietas, tāpat kā jebkur citur.
vēl jau tāds sīkums, ka tur var pa kapeikām nopirkt no zvejniekiem zandartus, līdakas, brekšus... līdaka-2 eur kg, zandarts- 4 eur. ierindas pilsētniekam, tā ir sapņu cena.
garša Peipusa zivīm ir izcila.
10.februāris 2014, 14:58 | links
 
no asarīšiem ar garda vobla...
10.februāris 2014, 14:52 | links
 
Cik paklausos Jūs tad paviklt pēdējos gadus Latvijā ir daudz lielākas iespējas nekā Jūsu Peipi.
Ja runā par intensitāti un fīlingu, tad TU mani sasmīdināji. Vilkt visu dienu 100 gramīgus "seržantiņus", tas ir kruti. Es personīgi labāk pa visu dienu izvelku piecus virspuskilogramniekus nekā bez pretestības, tā kā lupatas to štruntus.
Kas attiecas uz mūsu tā saucamajām"peļķēm"tad labāk peļķē velku normālu zivi nekā tavas dižzivis, kurām galva lielāka par rumpi.
Skatos mūsdienu makšķerniekus un saprotu , ka lielākā daļa palikuši slinki, jo pie mums ir zive jāatrod un jāmāk noķert. Vieglāk aizbraukt uz sen jau tukšu akvāriju apsēsties un tēlot krutos profus, un pēc tam plātīties.

Norris, 10.februāris 2014, 14:27


Kautkāds baigi agresīvs esi, ko Tev peipusnieki izēduši? :(

1. Par kruti, ne kruti nezinu, taču man tiešām labāk patīk cope vismaz reizi 10min, nekā 5x pa dienu... Gribas pacīnīties ar nav problēmu, var uzlikt 0,04 auklu un vilkt uz jūtām ar dziedošu auku arī 100g :)
2. Neviens nesaka ka LV nav normālu zivju un tās nevar pavilkt... Tikai varbūtība mazāka un konkrētais ūdens jāzin perfekti... Es arī "savā" ūdenī varu noķert labas zivis, bet svešā vietā drīzāk tikai uz haļavu...A Peipī arī uz haļavu iespēja daudzkārt lielāka... :)
3. Protams, ka makšķernieki kā jau visi cilvēki ir slinki... Tehnika, taktika, čujs, ņuhs un poņa ir labi, bet žors un haļava vēl labāk :) Zivis labāk ķert tur kur viņas ķeras un kad ķeras, nevis pārspīlēti mēģināt apzināti sev grūtības radīt. Tas lai paliek professionāliem sportistiem u.c. mazohisma entuziastiem. Tas gan, protams, nenozīmē, ka nevajag savas prasmes pilnveidot, bet nu tas katram cik nu gribas un sanāk... Citi patizmanto jēgeru utt. pakalpojumus - kas tur slikts?
4. Kurš tad sevi par baigo profu izliela un plātās? Es toč nē - profs neesmu un nakad arī nebūšu, tieši tāpēc ka man patīk ķert (un ēst) zivis :)
10.februāris 2014, 14:52 | links
 
Norris tu no liepaajas kad taads asakains ?? Vajag cepuriiti biezaak likt galvaa lai tie Liepaajas veeji neizpuush !!!
10.februāris 2014, 14:47 | links
 
Norrsi ko cepies,katram sava aizraušanās!!

silpeiv, 10.februāris 2014, 14:33


Netaisos cepties un meklēt kašķi vienkārši izteicu savas domas par Peipja copi.
Sāku rakstīt , jo interesēja, ko var darīt ar tiem 100 gramīgiem asarīšiem, ko Jūs saķerat simtiem. Tur jau divas dienas jātīra.
10.februāris 2014, 14:46 | links
 
Katrā ziņā Paldies, Tontonam, Jeeskam un JAnčukam par padomiem utt. :)) Visa info tik puslīdz sagremota... :))
10.februāris 2014, 14:44 | links
 
Norris !!! :)) Meklee kaskji ???
10.februāris 2014, 14:41 | links
 
Zaraza, piekrītu par visiem 100% !

Pats sestdien pirmo reizi tur pabiju, un tik pētu laikaziņas, vai vēl būs ledus, tad kad gribētos vēlreiz aizvilkt pie brāļiem Igauņiem uz Peipi :))
Pavisam nopietni, un ne jau deļ tiem kg, (pa diviem paņēmām 6-7 kg zivis, ko uzēst un pietiek atliktiem galiem... priecājāmies, ka vispār ieraudzijām kādu zivi :DDD) - jo devāmies uz čuju :D ) bet fakta dēļ, ka pa visu dienu pa diviem trāpijās tikai kādi 4 mazi ašuki, kurus palaidu, tik tie ķīši nervus pabojā :DDDD
Bet ūdeņos , kur Lv ķeru, lai tādus ašukus un raudas dabūtu - a ūuuuūja, cik daudz laika jāmeklē ( bieži vien visa ziema), un reti kad izdodas kaut ko atrast, lai neteiktu, ka nereāli.... Ne jau nauda visu dzīvē izsaka, un es nebraucu turp lai atsistu tārpu, barību, ceļa utt izdevumus.... tas ir kā relaksējošs brauciens , kura laikaa neviens naudu neskaita, cik aiziet tik aiziet, bet tās emocijas nevar aprakstīt....
Ir man te vairāki kaimiņi, paziņas, kas tik skaita tik ceļam, tik tārpiem utt, tā značit jānoķer 30 kg zivis, lai atsistu izdevumus - es kā tos suņa murgus izdzirdu, es dodos no viņiem pa gabalu un līdzi tādus uz copi ņemt netaisos, kamēr cilvēki nemainīs savu domāšanu, ipio.....
Likās neticami, kā te visi Peipusnieki izteicās, ka ja vienreiz aizbrauksi, būsi slims uz mūžu ar Peipusu, bet jūtu, ka arī es esmu ieslimdināts tajā barā, gaiss apostīts, būs viela pārdomām, nākamreiz jauu zināšu ko, kā utt labāk darīt, kā sakās no savām kļūdām mācās :)) - daudz efektīvāk vismaz man, nekā kad uzklausu citu padomus.... ko pats izmēģini pārbaudi- tā ir cita lieta :))
10.februāris 2014, 14:40 | links
 
Nevienaa uudens tilpnee nau tik garshiigas zivis kaaa Peipiii !!! Protams visas juuras zivis arii ir ljoti garshiigas !!! Un cepumi mmmmmmmmmm par tiem vispaar nerunaasim un veel desumaize ar skraukskji tas arii piedur konkreeti !!!
10.februāris 2014, 14:40 | links
 
Kas līdz Peipusam, kas līdz Liepājai, vai Ventspilij. Attālums vienāds. :))

urmaas, 10.februāris 2014, 14:36


Tikai izmērs stipri atšķiras. Liepājas pusē Peipja asarīšus par gružiem sauc.
10.februāris 2014, 14:40 | links
 
Kas līdz Peipusam, kas līdz Liepājai, vai Ventspilij. Attālums vienāds. :))
10.februāris 2014, 14:36 | links
 
nu ko var nemties. peipi jebkurs 7dienas pickotajs, ka es, varu aizbraukt un pakert zuves. 20 caurumi un atrodu to barinu. lv udenos jazin vietas un jaurbj lidz 100 cokumiem un ari nav garantija, ka bus. peipi lielie parasti ir talajos km, kur ar kajam es neiesu - bauda parveras par putam pa**os. labak es tad pie krasta pavelku, kas ir - domaju izmera zina. protams, ka ved iegsa uz 10-20km, tad atrodot nak tie 300 un uz augsu. ja dzivotu pie ezera, zinatu vietas ar kantem un nebutu to sikalu. mana gadijuma - vai braukt uz lielupi, ventu ir gandriz tas pats, kas uz peipi - izmaksas zina un ari laika. labi, uz peipi ir tas ilgais un man nogurdinosais parbrauciens, bet nu es zinu, ka pie zuves tiksu ar lielu iespeju tikt pie lieliem.
10.februāris 2014, 14:35 | links
 
Norrsi ko cepies,katram sava aizraušanās!!
10.februāris 2014, 14:33 | links
 
Nesaprotu Jūs, kas brauc šito gaisa gabalu, lai ķertu tos 100 gramīgos asarīšus un pēc tam lielītos, cik kilo saķēruši ar "puņķu" tapām. Vai tad Latvijā normālus asarus nemākat noķert? Vēl jautājums, kur Jūs tos štruntus liekat? Personīgi es asarus sāku ņemt no 250 gramiem.

Norris, 10.februāris 2014, 12:57

1. Peipusam milzu plašumiemm ir savs neatkārtojams fīlings un enerģētika, tas velk atpakaļ... Tas ir process, simbols un rituāls, cilvēks bez tā nevar... Bez jokiem...
2. Gaisa gabals... Nu varu es izkost 100% kādu savu piemājas peļķi un ķert tikai tur... A priekš kam? Man patīk ceļot un izbaudīt visdažādākos ūdeņus pa visu LV un ārpus tās... Par izmaksām vispār neiet runa, tās katrs piemēro savām iespējām.
3. Tur var PAVILKT ar daudz lielāku iespējamību nekā LV. Iet runa tieši par copes intensitāti nevis trofeju izmēru (lai gan , protams, tas tomēr tur ir saprāta robežas nevis nejūtamas un nēedamas sīkzivis). Nenoliedzu ka LV arī var trāpīt uz razdaču , taču varbūtība ir stipri mazāka... Man (un pieļauju, ka daudziem) ir svarīgi un interesanti lai būtu kustība un copju kvantitāte, nevis "izsēdēt" 1 megatrofeju pa dienu.
4. Par kg... Katrs pats izvēlas ko un cik ņemt un ko atlaist. Katrā gadījumā droši varu apgalvot ka man personīgi visas no Peipusa atvestās zivis nav aizlaistas postā bet gan apēstas... Un nebūt jau nav katru reizi tie 20+kg, tas drīzāk ir ārkārtas gadījums...

zaraza, 10.februāris 2014, 14:14



Cik paklausos Jūs tad paviklt pēdējos gadus Latvijā ir daudz lielākas iespējas nekā Jūsu Peipi.
Ja runā par intensitāti un fīlingu, tad TU mani sasmīdināji. Vilkt visu dienu 100 gramīgus "seržantiņus", tas ir kruti. Es personīgi labāk pa visu dienu izvelku piecus virspuskilogramniekus nekā bez pretestības, tā kā lupatas to štruntus.
Kas attiecas uz mūsu tā saucamajām"peļķēm"tad labāk peļķē velku normālu zivi nekā tavas dižzivis, kurām galva lielāka par rumpi.
Skatos mūsdienu makšķerniekus un saprotu , ka lielākā daļa palikuši slinki, jo pie mums ir zive jāatrod un jāmāk noķert. Vieglāk aizbraukt uz sen jau tukšu akvāriju apsēsties un tēlot krutos profus, un pēc tam plātīties.
10.februāris 2014, 14:27 | links
 
Nesaprotu Jūs, kas brauc šito gaisa gabalu, lai ķertu tos 100 gramīgos asarīšus un pēc tam lielītos, cik kilo saķēruši ar "puņķu" tapām. Vai tad Latvijā normālus asarus nemākat noķert? Vēl jautājums, kur Jūs tos štruntus liekat? Personīgi es asarus sāku ņemt no 250 gramiem.

Norris, 10.februāris 2014, 12:57


1. Peipusam milzu plašumiemm ir savs neatkārtojams fīlings un enerģētika, tas velk atpakaļ... Tas ir process, simbols un rituāls, cilvēks bez tā nevar... Bez jokiem...
2. Gaisa gabals... Nu varu es izkost 100% kādu savu piemājas peļķi un ķert tikai tur... A priekš kam? Man patīk ceļot un izbaudīt visdažādākos ūdeņus pa visu LV un ārpus tās... Par izmaksām vispār neiet runa, tās katrs piemēro savām iespējām.
3. Tur var PAVILKT ar daudz lielāku iespējamību nekā LV. Iet runa tieši par copes intensitāti nevis trofeju izmēru (lai gan , protams, tas tomēr tur ir saprāta robežas nevis nejūtamas un nēedamas sīkzivis). Nenoliedzu ka LV arī var trāpīt uz razdaču , taču varbūtība ir stipri mazāka... Man (un pieļauju, ka daudziem) ir svarīgi un interesanti lai būtu kustība un copju kvantitāte, nevis "izsēdēt" 1 megatrofeju pa dienu.
4. Par kg... Katrs pats izvēlas ko un cik ņemt un ko atlaist. Katrā gadījumā droši varu apgalvot ka man personīgi visas no Peipusa atvestās zivis nav aizlaistas postā bet gan apēstas... Un nebūt jau nav katru reizi tie 20+kg, tas drīzāk ir ārkārtas gadījums...
10.februāris 2014, 14:14 | links
 
Norris. a Tu pamēģini, uz peipusu aizbrauc, varbūt ar tavu "mākslu" tev TĀDI kimlaki ķersies :))

Esmu arī LV smukus asarus pavilcis, i lielupē, i karostā, i engurē, i ķīsī... bet caurmērā lomi man peipusā ir 2-3x lielāki nekā LV.
10.februāris 2014, 14:12 | links
 
...lai Peiusā nokļūtu "jūrnieciņi", viņiem ~70km jāpeld pa Narvas upi ...nezinu nezinu :DD drīzāk jau tie dzeltenie ir piekrastes asari, bet "jūrnieki", tei, kuri mauc tālu no krasta :)Norris. Apsveicami, tā turpināt! :)man gan uz lielajiem neveicas, tāpēc es visus asarīšus virs 30gr izcepu, bet mazākus un lielo galvas izvāru zupā.

daddy_j, 10.februāris 2014, 13:18

Un tiem ašukiem kautkā jātiek pāri Narvas HESam. :)
10.februāris 2014, 13:46 | links
 
daddy_j -nu katram savs. Vienkārši jāmācās ķert
10.februāris 2014, 13:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager