Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
 
Pjeer - nu sairsi ka maz neliekas! :D
4.aprīlis 2012, 19:00 | links
 
Pirmais datums bija aizvakar un tad arī zvaigznīte bija jāliek galā, lai visi saprot, ka zosis dzen.
3.aprīlis 2012, 21:16 | links
 
sveikas meitenes! šodien varnja. ~3 kilometrs, rauda sākās ap 10 un līdz 14. ņēma bez apstājas, praktiski visas ņemamas, pēc tam līdz 16. pieteicās arī asars, daži mazie bet pārsvarā 500g. un uz augšu. lielākais 1.8 kg.pa trijiem kopā 75.kg. laiks foršs, -1 grāds turējās, ledus varētu būt labāks, bet sausi krastā tikām.lieldienas ceru pavadīt uz brīnumezera. ne asakas!
3.aprīlis 2012, 21:11 | links
 
Bračka atgriezās!:)
Bija kautkur augšpus Kallastes!
Sestdien iešana ne visai, Svētdien kā pa galdu!

Pa 2 dienām ap 40 kg piedauzīja - kā parasti smalks asars un normāla rauda!

Katram pa ļurbai uz ūdas. Uz murmuli ņemušo ļurbu neizmocīja. Sastresojās- aprāva diegu ar visu murmuli! Uz roku likās tā ap 2kg!

Saka, ka no apakšas līdz Kallastei esot ciet!

Es gan laikam vairs neriskētu!
2.aprīlis 2012, 13:19 | links
 
Sveicināts copmiilis!!!
Skatījos Tavu albumu par pēdējo sezonas dienu uz Peipja. Asari skaisti! Gribētos tikai zināt kā tur ar ledu?
Šodien arī pie mums kā ziemas sākumā viss ir baltās krāsās krāsots. Skatoties laika prognozi Igaunijā vēl visu nedēļu būs pie sala.
Ieliec lūdzu mazu atskaiti par pirmā Aprīļa copi Peipī!!
2.aprīlis 2012, 12:10 | links
 
Ta varēs vēl nākam nedēļ tikt. Starp citu nekas nav aizliegts. aizliegts ir Tartū apgabalā.
31.marts 2012, 22:57 | links
 
šodien noslēdzu sezonu Kallastē. Laiks foršs, saulīte, gaisa temperatūra ap -1, zivs varēja ķerties labāk un lielākas, bet tāpat cope ir forša. Ledus virskārta izjukusi un atkal piesalusi, vietām zābaks iebruka līdz potītei, bet pateicoties mazajiem mīnusiem, pat krastā iziešana ciešama.
31.marts 2012, 22:53 | links
 
Labs vakars, šodien Ņina......no rīta uziešana ok un iešana arī puslīdz...zivs ķērās ,tikai izmērs ....Laiks superīgs, sezona noslēgta...ejot uz krastu krita cauri pamatīgi, ledus švaks....uz tikšanos nākamgad ;)
30.marts 2012, 22:46 | links
 
Igauņu robiņi ir pāradresējuši savus tel un vienu trako numuru Latvijā Vienk viņi sajebalis skaidrot Latvijiešiem ,ka Peipusā ļadus naf ...:DDDD
30.marts 2012, 19:29 | links
 
vai tiesham tas ir to veerts...zivis buus nakamziem atkal,bet dziiviiba tikai viena...
30.marts 2012, 19:28 | links
 
Plac! Nevaru bracku atrunat no brauciena uz Peipi!
Kada situacija ar ledu augspus kallastes?
Robini itka vel slus nav teikisi!
30.marts 2012, 19:26 | links
 
Lbruno....Labi ka taa!Es ar esu pa peldossiem ledusgabaliem leekaajis uz krastu,otreiz negribu.Ne asakas!
30.marts 2012, 10:12 | links
 
Tere!
Jā,Orest.Gadījās tai reizē būt uz ledus.Sīgojām Omedu 12km.Laiks normāls.No rīta noskaidrojās, sāka piesalt un ZR pūtiens.Bija jau kādas 6sīgas uz ledus,bet tad cope pieklusa.Jāpaskatās āliņģī,kas par lietu?Skatos,sars slīpi pret vēju.Viss skaidrs braucam.Uzsaucu comrādiem,ka jāpošas krastā,un uz priekšu.
3.km plaisa atrauta vairāku simts metru platumā.Tauta drūzmējas.No Mustves līča sāka nest lielus ledus gabalus.Viss bars,vairāki simti cilvju,uz tā,cerībā tikt pāri.Nekas par īsu.Viens drosmīgais pa mazajiem gabaliem veiksmīgi tiek pāri,nākošais drosminieks jau peld.Lielais gabals ar sāk dalīties.Sākas neliela panika.Visi atpakaļ uz lielo ledu.Pamanu,ka nes nākošo,vēl lielāku kluci.Paveicas tikt uz tā un otrā pusē.Pirmā doma, vajadzētu pacopēt.Labi ka tēvs atrunāja.jo priekšā vēl 1.km plaisa.Izrādījās pēdējā brīdī paspējām pārlēkt.
Tai gadā daudz vīru palika.Ne tikai latvieši un igauņi,bet arī daudz Ļeņingradiešu.
30.marts 2012, 09:23 | links
 
Tikko zvanīju robiņiem. Teica ,ka Omedu pa brīvdienām var dragāt vēl gan ar kājām,gan ar močiem,ta ka šovakar jābrauc vien būs.
30.marts 2012, 09:04 | links
 
Braaliit nu ko tu dirs atkal par tiem zandartiem :D
30.marts 2012, 00:39 | links
 
Nu re , tieši laikā sezona slēgta. Šodien Varnja, iegājām no kordona mazliet ieslīpi pa labi 30 min no rīta ejot. gar krastu uziet nevarēja, lauzām stigu caur niedrēm...uzejot uz ledus pēc 30 m kolēgis izkrīt cauri ledum, otrs apstājas paskatās un ar abām kājām cauri...Baltais, zilganvaltais ledus pilnīgi bez satura, bet labi ka tikai krasta tuvumā. Zābakus abi piemēla, jo dziļums mazliet pāri zābakiem. Tālāk jau bez piedzīvojumiem...:-) Stāvlaukumā mašīnas ap 10, apkārt saskaitot cilvēki 50. Vēl jau brauca arī pāris sniega moči un pāris moču karakati...Kāpēc gājām pa labi...tur veda moča sliede, izskatījās cietāka. katrā ziņā vajadzēja lavierēt un meklēt melno, cieto ledu. Sākumā pirmais caurums cerīgs, 2 asari +/- 100 ...nu tikai trešo un bļitka iekšā, bet...sīkais, sīkais un sīkas, pāris raudas un eju tālāk. Nākošajā nekā...tad trešajā uz stāvošu rauda, kamēr stellēju otru copeni. Piebaroju ar mazu saujiņu raudas šokolādi, un pamazām atvērās. Jā, dziļums, knapi 4 m, aukala - mati 0.08 un balta mormiška. Ap 9 daudz maz regulāras copes, bet bija jāpiestrādā, nostops nebija. Ap 11-iem daudz labāk un ja ne uzreiz, tad piestrādājot katrā laidienā. Bet ja nav motils, tikai baltais paliek, piecirst nevar, velc ārā uzliec motili un ir...Tuvākie uzrbjoties pievirzās tuvāk un tuvāk...bet nekā, līdz pēc pusstundas aiziet atpakāl pie saviem caurmiem...Un tā piestrādājot, un ar matiem līdz 2-iem, ka zivis pietiek, krastā jātiek. Svari rāda 16.82, laba izmāra raudas, mazās turpina augt. Abiem kolēģiem daudz savādāk 6.8 un mazliet pāri 10...Krāstā ejot viens iekrīt apmēram tajā pašā rajonā, bet nu krastā esam, sezonas noslēguma cigārs VEIKSMĪGI nopīpēts. tagad izlasot, ka slēgts, pareizi vien ir, jo max rīt vēl kaut kā varētu tikt, jo ledus konstiscence pabriesmīga...Visus ar sezonas galīgo noslēgumu un tagad uz vimbām...Ne asakas !
29.marts 2012, 23:33 | links
 
Sezona beigusies re ko raksta igauni';Выход на лед внутренних водоемов с завтрашнего дня запрещенОграничения на выход на Чудское озеро в Ида-Вируском уездеЗапрещено выходить на лед Псковское озера, Чудского озера и озера ЛяммиЗапрещен выход на лед Псковское озера и озера Лямми на транспортных средствахО движении на льду Чудского озераК сведению владельцев рыболовных картаЛыунаская и Идаская префектуры смягчают ограничения выхода на ледВ пределах Ида-Вирумаа можно выходить на лед Чудского озера на автомобиляхЛыунаская и Идаская префектуры смягчают ограничения выхода на ледРазрешено выходить на Чудское озеро пешком

















Toetab
Keskkonnainvesteeringute Keskus


Новости
Выход на лед внутренних водоемов с завтрашнего дня запрещен
29.03.2012

С пятницы, 30 марта, указом генерального директора Спасательного департамента запрещено выходить на лед внутренних водоемов. По данным департамента, лед стал тонким и выходить на него опасно.
29.marts 2012, 22:35 | links
 
Jeeska tu copēt nemāki Alūksnes ezerā ! Tevi tālāk par Valmieru nevar laist :)))) Pagāšgad Alūksne bij varen devīga man ar zandartiem :) Ir tur zives un lielas :)
29.marts 2012, 21:34 | links
 
Tas jau tikai padsmit Km no Alūksnes:-)
Pirms Lieldienām ujautāšu:-)
29.marts 2012, 21:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager