Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
Varbūt kādam vajag naktšņošanu no25uz26 februāri?Ir pieteiktas 2 vietas Kallastē.Turpat karakats arī.
Gulēšana normāla-12eiro
ievešana ap10eiroi (Žans). Nojuka izklaide.
mans tel.26675393.
24.februāris 2012, 17:14 | links
 
Nesaprotu ko jus uzkritāt tiem jaunajiem atceraties paši sevi tapat mēģinājāt kautko uzzināt . Kas atiecās uz licenzēm tad ieejit goglē licenze peipusam un super viss izskaidrots . vienīgi brīdinu ne visas viza kartes iet man nācās trīs provēt.viens jautājums tiem kas bijuši pēdējās dienās kāds laiks kāds ledus vai nau ūdens?
24.februāris 2012, 16:47 | links
 
foruma lapas piemērs
Ja mūsu lapas uzturētāji pieliktu pirkstus, tad to visu varētu sakārtot, lai lieku sviestu nedzenātu un 100 reizes neatkārtotos.
24.februāris 2012, 15:49 | links
 
Varētu paņemt pāris veču uz Peipusu.Izbraucu no Tukuma novada. Domats braukt uz Varnu. tel.29180173.
24.februāris 2012, 15:45 | links
 
Dārgie kolēģi. Ir palicis neciešami lasīt šo foruma sadaļu, jo neskatoties uz to, ka ir desmitiem reižu apspriests jautājums un sniegtas konsultācijas par atļauju iegādi kā arī par mazgadīgo izceļošanu uz PEIPI, vēljoprojām uzrodas tirliņi, kuriem nekas nav kļuvis skaidrs.
1. peipusa atļauju es nopirku pagājušajā gadā uz 12 mēnešiem ar bankas pārskaitījumu.. izdrukāju un turu kabatā. (drīz beigsies termiņš). Starp mums - domubiedriem ir tomēr daudz sastopami santīmu pi..ēji, kuri gatavi nošauties dēļ 2 Ls maksājot par atļauju. To ka ceļā un uz ezera notērē 20 un vairāk Ls par to gan nospļauties.
2. nesaprotams jautājums par to vai pasi vajag vai ne, 16 gadīgajam pase vai kāds no vecākiem līdz?? Kur tik aprobežoti cilvēki var būt. To, ka ar lidmašīnu lidojot sēnes lasīt ur Irlandi vai mazgāt traukus uz UK vajadzīga pase, gan visi zin.

Ar ko atšķiras igaunija?
vai kāds mani gribēs atspēkot?
varbūt forumā vajadzīga jauna sadaļa par šiem pašsaprotamiem sīkumiem?
24.februāris 2012, 15:37 | links
 
1 euro
24.februāris 2012, 15:26 | links
 
Sveiki!Cik maksa dienas licenze peipii?
24.februāris 2012, 15:21 | links
 
bribētos tur aizbraukt tāpēc vācu informāciju par cenām...
24.februāris 2012, 15:09 | links
 
cik tad tā ievešana līdz 10 km. ir latos?????
un nepilngadīgiem liicenzes ari japerk????
24.februāris 2012, 14:11 | links
 
Tad vēl jo vairāk - kāpēc nepadalīties ar info ? :)
24.februāris 2012, 14:07 | links
 
hmmm bet tas ka šodien zivis ķēra uz šādu vai tādu, nenozīmē ka rīt viņas gribēs to pašu....
24.februāris 2012, 14:03 | links
 
Vispār makšķernieki ir reti skopi cilvēki uz informācijas sniegšanu. Katrs gaida, ka kaut ko kāds pastāstīs par vietām, rīkiem un knifiem. Lai piesakās tas, kurš citiem nekad nav jautājis: "Kur ķēri, uz ko, kādu mormeni..." bet ja pats zivi uzies, tad klusēs kā partizāns... :) Pat par Peipusu - it kā tur zivju un vietas pietrūktu... :)
24.februāris 2012, 13:54 | links
 
Mazliet par asariem iemetīšu, Paši meklējām pa piekrasti ap 2-3 kilometru, atadām, matroži kā no ložmetēja mauca un ik pa brīdim pa kādam smukākam uzsēdās , viss tika ķerts uz bļitku ar ķēdīti tā saucamo ,,prakladku,, plus asara acs. Džeki ar Moci bija nomaluši pierobežu divreiz lielo Yamahu tā uzlika uz torosiem, ka rakās vaļā ne pajokam, no loma izveda ārā kaķa tiesu.
Bet stāsts nav par to. Otrā dienā viņi nepalika mūsu tuvumā, bet aizjoba atkal meklēt uz tālo galu, un cerība tos nepievīla no viena cauruma saskaldījuši smukus ašukus plus rauda un pa kādam breksēnam.
Piekrītu divrocim galvenais ir cerība, ticība sauc to kā gribi- tam, ko tu dari un savai iekšējai balsij, tad arī tiksi pie sava žuveles!!!
Ne asakas prombraucējiem!!!
P.S. ja nav GPS, tad vismaz kompasam kabātā vajadzētu būt, ja uznāks sniega purga būs ziepes!!!
24.februāris 2012, 13:50 | links
 
mani ar, kā jau lielu daļu šeit rakstošo, tā lielā jauno aizstāvēšana satracināja. nu ja nav eholotes, staigā un meklē uz čuju, ja nav iespēju aizbraukt - sēdi uz vietējā ezera, ja nav draugu - sēdi pie grāmatām vai interneta. vienmēr ir izvēle. Bet teikt, ka nav tā un šitā, lai peipusā desmitajā km noķertu 5 kg vēdzeli, un ka tagad visiem ir steidzami jāraksta atskaites un jāsametas, lai izlīdzētu - dzert ceturtdienas vakaros vajag mazāk, varbūt uz ietaupīto varēs atļauties noziedot eholotei. katrs sniedz tik daudz info, cik uzskata par vajadzīgu, lai pats no tā neciestu.
24.februāris 2012, 13:36 | links
 
Gribu arī es izteikt savas domas. Uz Peipusu braucu gadus sešus. Esmu gājis ar kājām septiņus iekšā un ārā. Pāgājušoziem 300 metrus no krasta vilku, bet ir arī būts 17 km pie robežas. Vai brauc uz koordinātēm, vai ej kājām tāpat tā ir laimes spēle. Uziesi to asarīti vai nē. Zive tur ir un ir tik jāurbj.... :) Kas var maksāt brauc, bet kurš nevar iet kājām. Uz ledus visi esam vienādi.
24.februāris 2012, 13:02 | links
 
4 lapas lasīju un reāli rēcu......

bet ko darīt, tāds nu tas cilvēciņš ir......

turklāt ir svaiga infa, no Estiņiem, asars sakustējies, sāk tīklos parādīties ;)... tākā vajag tik art :)))
veči, ne asakas !!!
24.februāris 2012, 12:37 | links
 
Divroci.
Tieši tā kā raksti.
Es šo ezeru sāku iekarot 78.g.ziemas otrajā pusē,kad beidzas jaktes sezona.Pirināju ķikuru.Kalām visdažādākos murmuļus.Gan sudraba,misiņa,kapara.Pirmās 3vai 4 tūres pa tukšo.5-10 asari.Gājām,meklējām,urbām.Vakarā līdz krastam pa 2st. bridām.Spriedām,vēl reizi un ja atkal jaņos,tad Burtniekā var ķert labāk.Tad ar tā reize pienāca.Mugursoma pilna,kaste pilna(nebija ragavu)ar asari virs gr 300,jo ap pusdienlaiku notika šķirošana.Bija ko stiept.Bet kas tur jaunam 22gadīgam ērzelim.
Tā vālējām gadus 3.Tika provētas Burtnieka bļitkas.Nepazīst.Kamēr,kamēr sapazināmies ar vietējiem vecajiem speciem,kuri,kā rakstīja Orests,diriģēja.Izpētījām viņu sekušas.Veicām, savuprāt,vajadzīgos uzlabojumus un tā lieta aizgāja.
Par murmuļiem.Labāka par svina kristāliņu Peipim nava.Protams,tajos gados tādu volframu nepazinām.Reiz galīgā necopē,pirms gadiem 5 pārbaudīju,kristāls strādā ekselenti.
Kamēr nebija technikas 10-12km gājiens bija pelēkā ikdiena.
Tālākais ko bridām 95g. ziemā,kad noplīsa braucamais,17km.Izbrien vakarā krastā.Divatā izdzer spaini tējas ,nu rīt toč nebridīsim.Kur nu!No rīta svilpodami!Bija vērts.Ārā vilka 35-40kg izlases asari +6-7 skaistas sīgas.Par līdakām nerunāsim.Sērga.Pēc katras copes 5-6 bļitkas jābūvē.
Uz bļitkas Peipī,tik dažas vēdzeles,pa šiem gadiem,esu noķēris.Tas tā pēc,ka nebļitkoju pie grunts.Agrāk vēdzelei nebija liegums.To ķēra nārsta laikā.Tad jau nu varēja maisiem savlikt.Tik mūsu pusē šī zivs nav vērtē.
Par vietām un GPS punktiem.
GPS lietoju,praktiski,tikko parādījas mūsu tirgū.Ir reizes,kad nostrādā vecie punkti,bet pamatā tikai un vienīgi rajons.Kad šo aparātu nebija,tad putenī vai miglā atrast iepriekšējās dienas caurumus padsmitajos km nebija viegli.Reizēm stundu un pat vairāk braukā.
Jaunajiem Peipa iekarotājiem varu novēlēt vieglu gaitu,skaidru galvu un pašu galveno ,neesat pārgalvīgi.Uz nedroša ledus tur nav ko darīt.
Bet tas jau cits stāsts.
Za ribalku!
24.februāris 2012, 11:41 | links
 
Lasīju, lasīju, un nenocietos.. Man arī vajag šo to pakomentēt...
Lai gan copēju no bērnības (gan ziemā ar sencīti braucu, gan vasarā uz upi un dīķi gāju), tā nopietni ar prātu šai lietai esmu pieķēries tikai pēdējos +/- 4-5 gadus. Un jāatzīst, ka tas viss pateicoties raidījumiem un informācijai, ko var sameklēt internetā. Ir lietas, līdz kurām var nonākt tikai un vienīgi braucot katru otro dienu copē un eksperimentējot, vai arī uzzinot no pieredzējušiem cilvēkiem (tiem, kas katru otro dienu brauc copē :)). Es pilnīgi noteikti saprotu tos, kas grib, lai ar karotīti visu mutē ieleik. Ja tu esi svētdienas makšķernieks tad jau gribas aizbraukt uz to copi maksimāli zinošam un sagatavotam, lai kaut vai pie kāda loma tiktu, jo lielākajai daļai copmaņu nav tik daudz laika, lai nodarbotos ar eksperimentēšanu. Parasti uzsvars tajās salīdzinoši retajās copes reizēs tiek likts uz pārbaudītām vietām un lietām. Tāpēc nevajag tos jauniešus zākāt...
Bet piekritīšu arī tiem, kas saka, ka var jau visu pastāstīt, bet rezultāts vienalga var arī izpalikt. Tā kā jebkuru praktisku lietu no grāmatām vien neiemācīsies - ir jābrauc un jāpārbauda dzīvē, jāliek kopā lasītais, redzētais un jādomā, ko es daru nepareizi un ko darīt savādāk. Tad nāk arī tā pieredze un lomi...
24.februāris 2012, 11:38 | links
 
Arvien vēl par tiem jaunajiem...

Gribēju tikai piebilst vakardienas asajām diskusijām, ka man arī nav GPS, man nav eholota, man nav sniega moča un es neizmantoju karakatu pakalpojumus. Eju kājām, vēroju ezeru, vados pēc savas intuīcijas un pieredzes.
24.februāris 2012, 10:53 | links
 
Te nokavēju diskusiju par jaunajiem... :)
No sevis vēlos teikt tiem kas sapņo par Peipusu. Nerakstiet sev formu, ka tikai ar GPS, močiem, gudriem vīriem tiksiet pie zivs. Jā ir neziņa par nezināmo, par ko savukārt Jūsu prāts sēj pamatotas šaubas un bailes.
Ejiet un copējiet ar to, kas Jums ir. Ejiet tik dziļi ezerā cik jūtiet.Klausaties ko runā, skataties kas notiek apkārt un sūciet info kā sūklis. Nekas uzreiz nenotiks. Paies kāds laiks,līdz tiksiet pie sava priekštata par visu tur notiekošo.Redzēsiet , ka nav tur tā kā grāmatā raksta ! Laiks, vietas, cope tur ir mainīgi lielumi. Nekad nav vienādas copes dienas. Ja apzināti attiecies pret darāmo , tad nāksies izdarīt vienmēr korekcijas ierastajā ķeršanā, meklēšanā utt.
Sāksiet ķert zivis un viss notiksies. Kādam padosies ātri un rezultatīvi, kādam neies nepavisam.
Veči kuri dodas uz copi arī nav vienādi. Citiem patīk izsēdēt caurumus, citi meklē un atrod zivi. Rezultāti ir dažādi, tāpat kā mēs visi.
Brauciet, ejiet, dariet ! Neceriet uz baigiem rezultātiem. Ierakstiet sev, ka tagad Jūs tikai mācieties!
Izvēlieties varbūt aizbraukt ar autobusu. Tur vienmēr atradīsies kāds , kurš palīdzēs ar padomu, parādīs (tas pats NG-NG). Tā jūs nemanot ieslīdēsiet savā hobija lappusē -Peipuss.
24.februāris 2012, 10:34 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager