Peipis ir viena no nedaudzajām vietām kur var izkopt bļitkas priekšrocības pret citiem zvejas rīkiem!!! Nesaprotu priekš kam braukt uz Peipi un nemēģināt kaut ko jaunu, bet kāri skatīties uz mormiškas sardziņa spēli. Visu laiku saku, ir jāmeģina atkost šie noslēpumi un tad viss parādīsies citās krāsās.
Pats kad pirmo reizi aizbraucu uz Peipi pie Igauņu paziņas, nopriecājos, ka šie diezgan labi dzīvo , māja ezera krastā, jauns sniega mocis utt... , bet ne par to ir stāsts, pēc iebraukšanas ezerā izkraujot copes rīkus gandrīz apsēdos uz vietas ieraugot makšķerrīkus ar ko ķer mans paziņa. Kadiķa kāts, izskatās pēc līka zara uz kura ir uztīta 0,3 aukla nekādu sardziņu, galā mirdz spoža diezgan liela izmēra bļitka, jeb kā viņi to sauc ,,sekuha,,. Nu nodomāju ka tādīem rīkiem tikai muzeja stendā jāglabājās. Un tad sākās meisterklases demonstrājumi, kamēr es ar savu murmuli tamborēju , viņam jau trīs ārā... Tā kā tā mūžu dzīvo , mūžu mācies. Un tā es arī nolēmu ka ierakstīties viņa skolniekos. Secinājums, kas nemēģina tas nekad to arī nesapratīs!!!
P.S.Protams, ka tas nav viegli -pāris reizes ielaid nu nav un met mieru, bet pacietība un mērķtiecība noteikti atnesīs kārotos augļus! Nu jau drīz tuvojās vēdzeļu kāzu laika nobeigums, un bļitka ir tas, kas vajadzīgs šo brīnišķigo zivju piemānīšanai. Mēģiniet noteikti sanāks!!!
Atcerieties, katra pavadītā minūte copē paildzina mūžu!!!
Visiem ne asakas!
24.janvāris 2011, 11:32 |
links