daddy_j [16.06.24]: corner [2:27]: No krasta "uz čuju" makšķerējot arī 2-3 kg sams ir ņemama zivs. Trofejas gadās reti, un arī jāprot dabūt ārā. Cita lieta ja iet tīri uz trofejām no laivas un ar visu pieejamo moderno arsenālu. Tad tie 2-3 kg tādi kurkuļi vien ir. Es to sauktu par klasisko makšķerēšanu (kad jāpiedomā kur un kad) pret moderno copi, kad mērķi redzi ekrānā un mēģini viņu piedabūt pie sava āķa. Kur lielāka makšķerēšanas romantika, tur katram būs savs pamatojums. Es tikai būtu par to lai elektronikas piekritēji darbotos hes akvatorijā un nelīstu Daugavas augštecē lai "izsistu" ar saviem ekrāniem visas bedres. Iespējams ka to pat vajadzētu iekļaut makšķerēšanas noteikumos.2-3 kg ir normāls, ēdsms izmērs. Bet arī tāds no krasta ir jāmāk dabūt. Visbiežāk no krasta uz slieciņu ķeras tādi pērnie 30-40 cm samiņi, kuri protams, jālaiž vaļā. Trofeja (25+) jau nav ēdama. Ok "ribiņas" vai "karbonāde" ir daudz labas baltās gaļas, bet no dir$as uz leju viena zivju eļļa... vai arī es nemāku gatavot :(No kaimiņa dabūjām pāris saldētas filejas gabalus no trofejniekiem. Viss pa zolīdo, vakuumā iepakots, nav bijis atsaldēts
...bet garšo pēc dīķa. Mērcē, marinē, piparo, kā gribi, zampas garšu ārā nedabūsi.
16.jūnijs 2024, 21:55 | links