Bralitis,Tu man liekas te viens no prātīgākajiem diskutētājiem.Nemeties nevienu valsti aizstāvēt ar putām uz lūpā,kā daži auseklīši.
edvinss, 8.oktobris 2015, 23:28
Redz,kā nu katrs dzird to objektivitāti. Bračka VIENMĒR šajā forumā ir bijis tikai un vienīgi prokrievisks! Un nekad ne savādāks! Viņš ir tieši tāds pats kā krievu tv kanāli-kad tur nopietniem ,zinošiem ģīmjiem sāk runāt visi tie "speciālisti",tad tu cilvēks pēc desmit minūtēm jau sāc aizdomāties par citplanētiešu esamību, par vēsturiskiem trīsmetrīgiem cilvēkiem,ka īstenībā Ķīnas mūri būvējuši krievi, ka pasaulē nevienai nācijai nav ne desmitdaļas no krievu nācijas ģenialitātes,utt. Speciālisti tur ir visi-dažādu institūtu direktori, superģenerāļi,starpautisko pētījumu centru dadītāji,utt. Un tas nekas,ka tādu institūtu vispār nav,vai tajos ir viens cilvēks,tobiš tas pats "speciālists". Bet viss taču izklausās tik pārliecinoši! Tieši šāds ir arī bračka! Dobrotnaja psrs praporu skola!
raihs, 9.oktobris 2015, 08:33
Par Praporu atbildēsi Raih !! :))
Prokrievisks ? Varbūt daļēji. Varu pamatot. Man pret to nāciju tāpat kā pret amīšiem nav nekādu pretenziju. Objektīvs gan esmu . Kāpēc vairāk man liek domāt krievu ziņas un cnn viss vienkārši: krievs uzdod konkrētus jautājumus amīšiem uz kuriem nesaņem atbildes.Un uzdod no starptautiskajām tribīnēm - tikai tās man interesē. Bij konkrēti jautājumi : Kas ir asv ienaidnieki ? asv atbilde : teroristi .Krievi saka - mums ar. Veselu gadu jūs asv bombardējat teroristus .Kurus teroristus jūs bombardējat? Nosauciet grupējumus? asv - atbildes nav. Ko jūs bombardējat sīrijā krievs prasa ? asv atbild - tas ir noslēpums . asv pirms mēneša ieviesa terminu - mērenā Sīrijas opozīcija .Krievs prasa kas tas ir ? Amīši nosauca vismaz 10 grupējumus .Pēc 2 dienām cnn saka ka 9 no grupējumiem darbojas zem islāma valsts karoga. Krievs uzdod smieklīgu jautājumu (Lavrovs asv ārlietu ministram) kas tad ir mērenā opozīcija ? tie mērenie teroristi? Lavrovs tālāk : tātad Jūs teroristus iedalat mērenajos un aktīvajos teroristos ? asv acis apaļas un atbildēt nevar . cnn raidīja šo sarunu . Reportiera komentārs : Mēs maksājam triljoniem nodokļos bet mūsu ārlietu ministrs nevar pat atbildēt kas ir mūsu ienaidnieks - tas bij jautājums ASV pilsoņiem. Un par cik mēs ar esam NATO koalīcijā arī mani tas jautājums interesē.
Mums te Latvijā viss skaidrs - ienaidnieks mums ir netieši pasludināts - krievs. Krievu aizsardzības paktā ir noteikts : ja kāds tevi pasludina par ienaidnieku un rada potenciālus draudus - gatavojies ar viņu kauties . Tas pats ir ja nemaldos arī NATO paktā. Krievs mūs nav pasludinājis par ienaidnieku cik zinu ,bet mēs gan - netieši . Tad izdariet secinājumus.
Tad Raih pasaki kā lai es kā saprātīga būtne domāju un nostājos kāda pusē ja viena puse ir konkrēta bet otra neko nevar pateikt izņemot to ka viss notiek demokrātijas vārdā .
Mūsu Latvijas politiķi tik runā - mums liels drauds no krievijas,krievu lidmašīnas lido,kuģi peld utt . Viņas lidoja ,lido un lidos - ja kādam interesē - viņas lido neitrālajā gaisa telpā un kuģi peld neitrālajos ūdeņos . Maršruti ir brīvi pieejami katram kas vēlas. Tad pasakiet skaidri un gaiši ka izlūdienestam ir informācija ka krievs taisas uzbrukt Latvijai vai kaut kā līdzīgi. Tad es kaut kā vēl varētu attaisnot 150 milj papildus izdevumus aizsardzībai.
Ja iet runa par emocijām varu visiem pateikt ka mana ģimene ir ļoti smagi cietusi no komunisma režīma . No komunistiem - no Latviešu komunistiem ! Joprojām gribu uzzināt kurš bij tas kas manu mammas ģimeni nosūtīja uz Sibīriju kur nomira mammas brālis 4 g.v. mana vecāmamma kuru nekad neesmu redzējis . Čekas maisus redziet nevēršot vaļā vēl gadus 20 . Varbūt manis dēļ nevērs vaļā - jo es neklusēšu kad uzzināšu kurš nodarīja pāri maniem senčiem.
No tēva puses tur viss skaidrs - mans vecaifācis bij fašists līdz kaulu smadzenēm - ss Latvijas leģiona kareivis.Nosēdēja Gulagā 20 gadus un līdz mūža beigām lamāja komunistus . Brenguļos visi partijnieki muka ja redzēja ka vecais Teodors pālī ar kruķi( viņam bij šķemba kājā) vilka pa centru . Par cik savu bij nosēdējis,ar klibu kāju,ar vienu aci un visu laiku šmigā , neviens neko viņam nevarēja izdarīt :) Vienreiz tētis nepadomādams ( aizmirsa pateikt lai pioniera kaklautu noņemu) iestūma autobusā uz Brenguļiem - teica ka vectēvs sagaidīs pieturā pameta mani zem tanka . kā izkāpu no autobusa ,kā vectēvs ieraudzīja kaklautu ..... labi ka paskriet nevarēja . Mājā ar ielaida tikai kad biju kaklautu novilcis . Tāds man bij forš vecaistēvs :))
Lai visiem vienreiz ir skaidrs : Man nav nekas ne pret vienu nāciju .Neesmu neviena pusē . Esmu tikai pret komunistiem - neatkarīgi krievs,vācietis ,latvietis vai asv komunists - tos neieredzu .