Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Par tās ""darbošanās"" lietām-ok,man radi ir fanātiski ticīgie. Daudz lūdzas. Mašīna neiet,šie palūdzas,mašīna iedarbojas! Es to visu pieņemu,ka tas var darboties, bet to dara viņi paši ar savām enerģijām,vienīgi džizaskraists tiek izmantots,kā lai labāk pasaka,kā telefoncentrāle,satelīts. Tikpat labi viņi varētu lūgties Skalbes kaķītim(manuprāt,labs pielūgsmes objegts tiem,kam obligāti vajag kaut kam lūgties)
16.janvāris 2015, 14:37 | links

Nu redzi, pats apgalvo to pašu par ko es runāju! :)) Bet tajā pašā, laikā mēģini ieskaidrot ko citu par pasakām.. :))

mjuniors, 16.janvāris 2015, 14:24

cilvēk mīļo nu bik pastudē jaunākos medicīnas atklājumus nevis tikai staigā pa māņu lapelēm! Tas arī sapratīsi kā darbojas placebo efekts. Vakar katolis, šodien budists, kas rīt, jehovietis? :)

Sulla, 16.janvāris 2015, 14:27

Kas tad placebo efekts?! kas tad ir latviešu teiciens ko sēsi to pļausi!? nav tas pats domu gājiens tikai citā formātā!? Tā pat arī es uztveru visas pārējās reliģijas.. Visur dominē trīsvienības, kaut kas kopīgs utt..
Mīļo cilvēk ar, paklausies ko runā ārsti.. Pēteris Kļava, gudrāku cilvēku ptv es nav redzējis..
16.janvāris 2015, 14:36 | links

Ticība un reliģija nav viens un tas pats...

Tonis, 16.janvāris 2015, 13:30

ļoti precīzi! Negribat atteikties no ticības kam pārdabiskam ? Lūdzu stājieties dievturos, godājiet mūsu tradīcijas un folkloru, tur būs rituāli latviski, kas sirdij tuvs. Bet kāda joda pēc jums jāatkārto seno žīdu murgus koa? ;)

Sulla, 16.janvāris 2015, 13:35

+++ Es gan neticu arī Jumītim,Pērkonam,utt, bet tās zīmes un pati dievturības būtība ir tik tuva un saprotama! Un es no tā visa kaifoju kaut vai tikai no dizaina viedokļa! Kaut vai Lielvārdes josta-ģeniāls veidojums,un tās ir lietas,ar ko mēs patiesi varam lepoties,jo reti kam ir TĀDS mantojums! A latviešiem,redz,svešus žīdu dievus savajadzējās. Un viņi par nomenedžēja visu tā,ka to sprāgoņticību preambulā ierakstīja-tas,manuprāt,ir pilnīgs sviests!
16.janvāris 2015, 14:31 | links

Mjuniros, tev ir paveicies, ka neesi viegli ietekmējams un spēj skaidri visu izvērtēt un uztvert. Bet lielai daļai diemžēl tā nav paveicies un viņi ir nozombēti.
16.janvāris 2015, 14:31 | links

Sulla, uz šitām lietām visi ir skeptiski, līdz pirmajai reizei. Ir tajā visā kaut kas. Bet mūsdienās tas viss ir padarīts par lielu biznesu. Ir jau pa kādai raganai vēl palicies :)
16.janvāris 2015, 14:28 | links

Viens no sākotnējiem reliģijas uzdevumiem bija - ierindas tautu noturēt paklausībā (dod abiem diviem - dievam un valdniekam to, kas tiem "pienākas"). Tagad šī misija vairs nedarbojas un nav arī īsti vajadzīga. Būdams absolūts ateists, reliģiju drīzāk uzskatu par filozofisku jautājumu. Jo baušļus var iemācīt arī jēzus nikneimu lieki nepurgājot (zagt ir slikti, melo tikai mērkaķi, krāpj tikai nelieši utt.). Šo to esmu no tām reliģijām papētījis.
Piemēram, viena no senākajām cilvēces likumu krājumiem, kas cieši saistīts ar reliģiju, ir Manu likumi Indijā (hinduisma bāze), ļoti interesanti. Piemēram: ja esi pārgulējis ar sava skolotāja sievu, tad tev jādara tā. Jānogriež tā sava mantība, jātur tā saujās un jāsteberē pa ceļu uz priekšu tikmēr, kamēr nokrīti bez samaņas. :D

Micuk- es tik lasu un paņemu sev to, kas man ir vajadzīgs un pieņemams.. Es reliģiju vairāk saistu ar zinātnes uztveri.. Ticu domu spēkiem utt.. :)) Un ticu,ka nav vienas taisnības, tātad reliģijas ar!:))

Hmmm..Nesauksim vārdos,ja? Diemžēl arī es izdarīju to pašu. Sviests kaut kāds...Un neticami,ka ar tādu vīru varēja tā notikt...

raihs, 16.janvāris 2015, 14:25

jā pareizi saprati, super vecis tak bija ne? bet nu..

Nu redzi, pats apgalvo to pašu par ko es runāju! :)) Bet tajā pašā, laikā mēģini ieskaidrot ko citu par pasakām.. :))

mjuniors, 16.janvāris 2015, 14:24

cilvēk mīļo nu bik pastudē jaunākos medicīnas atklājumus nevis tikai staigā pa māņu lapelēm! Tas arī sapratīsi kā darbojas placebo efekts. Vakar katolis, šodien budists, kas rīt, jehovietis? :)
16.janvāris 2015, 14:27 | links

Mjuniors, budisms, tā ir interesanta štelle. Reiki, pie mums ir tīrākais šarlatānisms.
16.janvāris 2015, 14:25 | links

Eh skumji ka šitik viegli cilvēki samaitājas... bij man savulaik labs draugs, copes kolēga, gudrs, pragmatiski domājošs vīrs ar asu prātu, tendētu uz tehniskām lietām. Liels runas gigants, grūti bij ar viņu sacensties ļoģiskumā un kritiskā domāšanā. Spēcīgs šahā. Bet par skādi sāka nez kāpēc aizrauties ar šo pašu tuftu, ezotēriku un visādām mistērijām, sāka staigāt pat pie pūšļotājām un citiem šarlatāniem. Pamazām iegrima tajā tik pamatīgi, ka pilnībā mainījās viņa skaidrais saprāts. Sarunās kļuva neciešams, arvien agresīvāk centās mani pārliecināt par savu māņu autentiskumu, pamazām sāku vairīties satikties ar viņu kamēr pārtraucu kontaktus pavisam, diemžēl..

Sulla, 16.janvāris 2015, 14:11

Hmmm..Nesauksim vārdos,ja? Diemžēl arī es izdarīju to pašu. Sviests kaut kāds...Un neticami,ka ar tādu vīru varēja tā notikt...
16.janvāris 2015, 14:25 | links

Te nav runa par placebo efektu. Iedomājies, piemēram, es uz Tevi ļoti apvainošos un iedomāšos, kaut Tu kāju salauztu. Un Tu pēkšņi uz līdzenas vietas paslīdi un traumē kāju. Placebo efekts?

micuks, 16.janvāris 2015, 14:18

lūk šitādus murgus dzina arī mans bijušais čomaks :) šitie pekstiņi ir neskaitāmas reizes apgāzti eksperimentos, tāpat kā atmaskoti visi šarlatāni "gaišreģi" ja vien tie ir ar mieru piedalīties eksperimentos ;) Starp citu es ar būtu ar mieru piedalīties jebkurā eksperimentā, lai kāds no magiem mēģina man uzlikt ļauno aci, tobiš lai es laužu kāju :)
p.s. hipnozei es nepakļaujos, savulaik viens slavens dakters jau nopūtās bezspēcībā.
16.janvāris 2015, 14:24 | links

Sulla, lai cik tas jocīgi nebūtu, daļa no visa tā strādā. Ir tikai jāmāk to pielietot. Tas tāpat kā ir cilvēki, kuriem pietiek tikai pareizi padomāt un otram notiek labas vai sliktas lietas.

micuks, 16.janvāris 2015, 14:13

protams, placebo efekts, jau sen medicīniski pierādīts, spēcīga ticība brīnumam ārstē pat vēzi.

Sulla, 16.janvāris 2015, 14:15

Es konkrēti uz doto brīdi esmu pievērsies Budismam, Reiki, meditācijas izzināšanai.. Šīs man liekas mūsdienīgāks raksturs..
16.janvāris 2015, 14:24 | links

protams, placebo efekts, jau sen medicīniski pierādīts, spēcīga ticība brīnumam ārstē pat vēzi.

Sulla, 16.janvāris 2015, 14:15

Te nav runa par placebo efektu. Iedomājies, piemēram, es uz Tevi ļoti apvainošos un iedomāšos, kaut Tu kāju salauztu. Un Tu pēkšņi uz līdzenas vietas paslīdi un traumē kāju. Placebo efekts?
16.janvāris 2015, 14:18 | links

Sulla:)) Ko, es tik te gribu pateikt, nav mans mērķis nedz jūs pārveidot nedz iesaistīt! Tik vienkārši Jūsu noliegumi ir tik pat vien stulbi manās acīs, cik pat stulbi mani Jūsu acīs! Jo vairāk cenšos tu vai es aiziesim pie apvianojumiem utt. Es tik vienkārši gribu pateikt, ka nevar spriest nedz par reliģiju, nedz par cilvēku utt, neiepazīstot to pilnībā.. Reliģija nav vienā vārdā izstāstāma un es te pato negribu mēģināt izskaidrot. Mācītāji iet speciālās skolās un mācās entos gadus.. Ja tas būtu tik vienkārši kā jūs mēģiniet to visu noliegt reliģijas nepastāvētu.. Un mana iemestā interenta lapā ir apkopojuma info.. Par reliģijām, filosofiskām kustībām utt.
p.s. Arī mani, kādreiz aizrāva šahs un dambrete :))

Tiklīdz es sāku pievērsties šīm "pasakām", es tik sāku izaugt!

mjuniors, 16.janvāris 2015, 14:05

Gluži manas domas - ja vienas "pasakas" (reliģijas) palīdz atbrīvoties no citām "pasakām", piemēram, dažādiem ticējumiem ja..tad, melnajiem kaķiem, sliktajiem skaitļiem, āderēm, horoskopiem, liktenim, nolemtībai, ārstu visspēcībai, tad reliģija dara labu , jo atbrīvo cilvēku no bailēm.

Veseliem, tb, tiem, kam nekas nesāp, ārstu nevajag, slimajiem gan vajag...tikai neliels % veselo iet pie ārsta profilakses pēc :) tāpat arī ar reliģiju - ir daudz labāk, ja cilvēks tic Dievam, nevis šugājas no melniem kaķiem, vai staipa gultu pa visu istabu, bēgot no āderēm :)

Eh skumji ka šitik viegli cilvēki samaitājas... bij man savulaik labs draugs, copes kolēga, gudrs, pragmatiski domājošs vīrs ar asu prātu, tendētu uz tehniskām lietām. Liels runas gigants, grūti bij ar viņu sacensties ļoģiskumā un kritiskā domāšanā. Spēcīgs šahā. Bet par skādi sāka nez kāpēc aizrauties ar šo pašu tuftu, ezotēriku un visādām mistērijām, sāka staigāt pat pie pūšļotājām un citiem šarlatāniem. Pamazām iegrima tajā tik pamatīgi, ka pilnībā mainījās viņa skaidrais saprāts. Sarunās kļuva neciešams, arvien agresīvāk centās mani pārliecināt par savu māņu autentiskumu, pamazām sāku vairīties satikties ar viņu kamēr pārtraucu kontaktus pavisam, diemžēl..

Sulla, 16.janvāris 2015, 14:11

Tavs čoms viegli padodās nerolingvistiskai programmēšanai (ceru ka pareizi). Zinu es arī dažus tādus cilvēkus. Sākumā gāja 1 cilvēks, tagad jau visa ģimene ir tajā ievilkta. Šarlatāni uz tā rēķina ļoti labi nopelna un tas ir viņu bizness. Un vājas psihes cilvēki uz to pavelkas. Cilvēki ar stabilu psihi uz tādām lietām nepavelkas.
Bet nevar noliegt ir cilvēki kuriem ir dotas lielākas spējas nekā vairumam. Lai gan saka, ka visiem ir šīs spējas, tikai ne visi māk viņas sevī atvērt.
16.janvāris 2015, 14:16 | links

Sulla, lai cik tas jocīgi nebūtu, daļa no visa tā strādā. Ir tikai jāmāk to pielietot. Tas tāpat kā ir cilvēki, kuriem pietiek tikai pareizi padomāt un otram notiek labas vai sliktas lietas.

micuks, 16.janvāris 2015, 14:13

16.janvāris 2015, 14:15 | links

16.janvāris 2015, 14:13 | links

16.janvāris 2015, 14:11 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager