Raihs,
Biju uzrakstījis veselu palagu, bet kārtējo reizi CL publikācijas vietā, uzkārās... :-)
Tad nu īsumā.
Nebrauc virsū plēsīgajam. :-) Vairāk tādu veču kā viņš. Zemīti kopj, dzīvo no natur saimniecības, skolo bērnus(un man domāt, ka labi skolo), cīnās cik nu var ar brakariem utt.
Par tām rūpnīcām/fabrikām ar Tev taisnības nav.
Aurora - pat jau 90tajos, kad jau LV tirgū bij dabonamas ārzemju zeķes/zeķbikses, uz mūsējām rinda stāvēja(zinu, jo māšele nesliktu starta kapitālu uz tām uztaisīja). Kā piemērs, Liepājas LAUMA, konkurēja pasaules tirgos, jo vecā ražotne tika saglābata.
VEF - bez kasetniekiem, vadu telefoniem un armijas fīčām, mūsu inženieri bij daudz labu lietu jau uzmeistarojuši un gaidīja labākus laiku...
Bet DIEMŽĒL, abi šie uzņēmumi bij pārāk labās vietās Rīgā(un ne tikai tas), lūk rezultāts.
RAF - bij man tas gods izbraukt ar prototipu, kura dēļ Renault bij gatavs strādāt kopā, bet atkal BET...(ieguvēji bij toyota, jo 90o Previa ir 100% kopija mūsu izgudrojumam)...
Cukurs - daudziem tik sāpīgā tēma. Paskati, ja ir iespējams tikt klāt zemesgrāmatas datiem?! Cik zemes piederēja latviešiem līdz cukurfabriku likvidēšanas(nav ilgi jādomā ko tur audzēja), un cik strauji un daudz zemes tika pārdotas?
P.s. Tikai saproti mani pareizi. Neesmu es par PSRS, bet ja nebūtu izzagts un izpādots, mēs jau tagad būtu priekšā Zviedriem, Somiem un vēl čupiņai valstu. (saku, jo puspasauli esmu apbraucis, bizness, cope nu jau draugi. Redzu kā ir tur). :-)
P.s.s. Beidzam irsties, jālaiž copēt!!! Vairāk mūsu būs upēs, mazāk iespēju maliķiem. :-)
12.septembris 2014, 22:34 |
links