Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Nu re, gints no Latvijas Dzelzceļa padevās. Klasika-gluži kā vecos laikos Copmann- kad nebija, ko teikt, teica- bue... un pazuda... Es taču teicu-nejaucies pieaugušo sarunās, bet nē, neklausa taču...
31.marts 2017, 23:44 | links

Attiecībā uz Rītiņu. Nu ir viņš ķerts uz eko. Viņš pat savā mājā Baltezerā turēja vistas. Nezinu vai šogad vēl ir, bet bija vēl pāris gadus atpakaļ. Un savus piegādātājus viņš izvēlās ļoti rūpīgi un stiepj viņu produkciju uz laboratorijām uz pārbaudēm. Liela daļa viņa piegādātāju nav lielaudzētāji. Ir mazi audzētāji. Zinu, jo ļoti labi zinu vienu viņa piegādātāju un zinu kā viņam iet vai neiet ar Rītiņu :)

pag jus gribat teikt ka padujajos laikos negaza pesticidus un viss bij veseligs???
Veseligs bij tas ko audzeja paši majās,un tagad ir tieši tapat

Jāni,bļin ,Tu vari tomātus pirkt vasarā vai ziemā,Mahimā liela starpība nebūs!
31.marts 2017, 23:43 | links

Apelsins
Lielveikalos neesmu pircis un nepirkšu nevienu ābolu, bumbieri, vai zemeni.
Vot no tantiņām ceļmalā gan. Jo šamās tirgo savos dārziņos audzēto.

urmaas, 31.marts 2017, 23:32

Nu paldies dievam, Boriss. Tu tīri veselīgs izskaties!!

apelsins, 31.marts 2017, 23:34

Kā parasti saka viens pazīstams čoms-ir jāēd tas kas pašlaik aug dārzā. Ar šamo braucot uz copi, šad tad Anneniekos, Kaķeniekos, vai Bikstos. Tur sezonā pats zini viss ir ok. :)
31.marts 2017, 23:43 | links

Sakad ko gribat,bet kad es nopērku tomātus kuri stāv leduskapī 2-3 mēnešus un no galiem pamazām sāk riebīgi melnēt,tad nahren man tādu Jevropas kultūru...

Tonis, 31.marts 2017, 23:34

Toni, tās ir eksportējamās škirnes, speciāli radītas. Kas ir pret triecieniem izturīgas (veikalos kastēs pārber utt), jo citād no Spānijas te atvedīs puvekli. Plūc tur ar pirms nogatavojas. Taču esi ēdis mandarīnus dienvidos un te. Es teikšu man labāk garšo kas ir tee.. Jo ir pierasta tāda garša un prātā jau ir iekodēts, ir jāgaršo tā! :)))
31.marts 2017, 23:41 | links

Junior,no tevīm neprasīs neko,prasīs no taviem bērniem un viņu paverdzināto nākotni...Nekas šai pasaulē nenāk par velti...
31.marts 2017, 23:40 | links

[quote=485934
Ražošanas un tirdzniecības apjomi, pareizā laikā smidzināti pesticīdi (lai atbilstoši EU normām) un uzglabāšana. Mūsējiem ar cenu nereāli izkonkurēt, ja nav plantāciju un realizācijas tirgu. Šito jautājumu esmu papētijis. Nav tukša diršana.
Bet pērk taču arī mūsējos. Boriss nerunā kā Maximas standarta klients - penzionaartantinja.

apelsins, 31.marts 2017, 23:29

mūsu āboli maksā 1,5kg un stāv rinda.. Kamēr maksimās ap 60 centiem.. cilvēkiem patīk vietējā produkcija.

mjuniors, 31.marts 2017, 23:36[/quote]
Kad mums Maximā pa 0,39 Eur Polijas āboļi, tad tantiņas atceroties jaunību diezgan jestri ņemas. Maksimā vietējo ābolu nava.
Tā gan ir problēma, ka lieveikali nosit cenas piparbodēm.
Lai nu kā ne Boriss, ne es tos mēslus ēst netaisos.
31.marts 2017, 23:40 | links

Sakad ko gribat,bet kad es nopērku tomātus kuri stāv leduskapī 2-3 mēnešus un no galiem pamazām sāk riebīgi melnēt,tad nahren man tādu Jevropas kultūru...

Tonis, 31.marts 2017, 23:34

Toni, atkārtoju otrreiz- tomātus pērc vasarā, mandarīnus- ziemā! Easy- peasy!
31.marts 2017, 23:39 | links

Nu tiem kam nepietiek jau ir spārni apgriezti lauksaimniecībā. Nākas shēmot lai augtu. Lai gan zināma robeža līdz kurai ir iespējams pie mums izaugt, jo tālāk sākas liela problēma. Nav darbaspēka ar kuru varētu palielināt ražošanas apjomus. Un ir mega lielas investīcijas jāiegulda.

micuks, 31.marts 2017, 23:10
Bez shēmošanas jau nekur. Tas ir visā ES..
Par investīcijām, pagājušo ruden viens miljonārs man saka: Tā, ka tas ir pašsaprotami. Ja mēs orientējamies tikai uz subsīdiju apgūšanu tad čiks vien sanāks. Un kopš UK izstājās, domāju, zemniekiem būs liels grūdiens sākt ražot un beidzot strādāt..

mjuniors, 31.marts 2017, 23:15
"Reiz man viens turīgs cilvēks teica, zin lai nauda būtu nauda ir jāiegulda!" :))te kāds tā sparigi centās apgalvot pretējo!tad lūk jums atbildes uz gejropas''labumiem''.jūs paši ar sevi esat pretrunā!kapitālisms nav labdarības organizācija kas dalīs naudu UBAGIEM!pienāks tā diena kad no jums viņu paprasīs atpakaļ!

Gintsldz, 31.marts 2017, 23:24
Cik "gudra" atbilde! " kaut kad jums viņu paprasīs atpakaļ"- lūk tas gan ir viens ekonomikas eksperta cienīgs vērtējums!

raihs, 31.marts 2017, 23:31

Nu tiem kam nepietiek jau ir spārni apgriezti lauksaimniecībā. Nākas shēmot lai augtu. Lai gan zināma robeža līdz kurai ir iespējams pie mums izaugt, jo tālāk sākas liela problēma. Nav darbaspēka ar kuru varētu palielināt ražošanas apjomus. Un ir mega lielas investīcijas jāiegulda.

Par investīcijām, pagājušo ruden viens miljonārs man saka: Tā, ka tas ir pašsaprotami. Ja mēs orientējamies tikai uz subsīdiju apgūšanu tad čiks vien sanāks. Un kopš UK izstājās, domāju, zemniekiem būs liels grūdiens sākt ražot un beidzot strādāt..

"Reiz man viens turīgs cilvēks teica, zin lai nauda būtu nauda ir jāiegulda!" :))te kāds tā sparigi centās apgalvot pretējo!tad lūk jums atbildes uz gejropas''labumiem''.jūs paši ar sevi esat pretrunā!kapitālisms nav labdarības organizācija kas dalīs naudu UBAGIEM!pienāks tā diena kad no jums viņu paprasīs atpakaļ!

Cik "gudra" atbilde! " kaut kad jums viņu paprasīs atpakaļ"- lūk tas gan ir viens ekonomikas eksperta cienīgs vērtējums!

raihs, 31.marts 2017, 23:31

labi neķer kreņķi gan jau viss būs labi !citādi vēl ņemsi un uzkārsies vāgūzi aiz krenķiem!priecīgu vakaru veiksmes stāsti!
31.marts 2017, 23:37 | links

Junior,neesi tak naivs,PODIŅOS varbūt provincē var ko stādīt,mūsdienu aizvien urbanizētajā pasaulē var tik lielveikalos ko nopirkt.Tur pārdod lielrūpnieku komercprodukciju,kur prostiem pircējiem nav lielas izvēles.Un ja pat ir kādi EKO saucamie produkti,tad nav pārliecības vai tiešām tie ir EKO un to cena atbilstoša. Mūsdienās mēs praktiski esam pielīdzināti tā saucamajām pasaules 3 valsrīm,ar zemākajām kvalitātes prasībām...Piemēram līdzīgu produktu LV vai SWE es iegādājos ar dažādām garšas īpašībām.Diemžēl...Un var te jaunsaimnieki ļarkstēt ko grib,bet fakts ir viens,
Mums iebaro herņu...

Tonis, 31.marts 2017, 23:15
Tev ir jāiet pie Mārtiņa rītiņa ēst. Šim vistas esot laimīgākas kā dažs labs lv iedzīvotājs! :))
Tagad es teikšu savu viedokli par to uzpusto BIO, tas ir bizness un skaļa reklāma ka mēs esam citādi.. Un uzskatu ka nebio paika nav nemaz tik kaitīga kā viņu mālē. Jo tas ir konkurents. Pircējs Lietas neizprot līdz galam. Teiksim, tomātos ir viena viela atļauta ar 0.0005, un citā produktā jau ir atļauta ar 5mg. Un cik ir kaitīgs tas vielas daudzums!? Kaut vai šprotu lietas. ES der, Krievijā neder. Olu ražotājs teiks ka jāed olas, piena ražotājs, jādzer piens :)) Katrs dzied to ko gribam. Pie mūsu nekaitīgās dzīvošanas cilvēki dzīvo ilgāk! protams tas ir banāli un pārāk vienkāršoti. :) Būs jau labi.

mjuniors, 31.marts 2017, 23:27

Oh, pastāsti to manai sievai- nojūgusies uz to bio! Es šai saku, ka viss tas huiņa, netic... A jāmaksā ta man!
31.marts 2017, 23:37 | links

[quote=485934
Ražošanas un tirdzniecības apjomi, pareizā laikā smidzināti pesticīdi (lai atbilstoši EU normām) un uzglabāšana. Mūsējiem ar cenu nereāli izkonkurēt, ja nav plantāciju un realizācijas tirgu. Šito jautājumu esmu papētijis. Nav tukša diršana.
Bet pērk taču arī mūsējos. Boriss nerunā kā Maximas standarta klients - penzionaartantinja.

apelsins, 31.marts 2017, 23:29[/quote]
mūsu āboli maksā 1,5kg un stāv rinda.. Kamēr maksimās ap 60 centiem.. cilvēkiem patīk vietējā produkcija.
31.marts 2017, 23:36 | links

Apelsins

urmaas, 31.marts 2017, 23:32

Nu paldies dievam, Boriss. Tu tīri veselīgs izskaties!!
31.marts 2017, 23:34 | links

te kāds tā sparigi centās apgalvot pretējo!tad lūk jums atbildes uz gejropas''labumiem''.jūs paši ar sevi esat pretrunā!kapitālisms nav labdarības organizācija kas dalīs naudu UBAGIEM!pienāks tā diena kad no jums viņu paprasīs atpakaļ!

Kādā veidā prasīs atpakaļ!? Man nekas par to nav zināms tādā veidā kā saproti tu. Pašlaik prasa ja pārkāp prasības (uz projektiem, platību maksājumiem), tad liek atmaksāt piecu gadu saņemto naudu.

Raihs, Tev vienkārši pietiek ar to ko Tu nopelni. Gribētu 10x vairāk nopelnīt dabūtu attīstīties. Gribētu ātri attīstīties līstu kredītos, ES fondos utt. Bet tā kā Tev pietiek tad Tu mierīgi rušinies savā nodabā :)

micuks, 31.marts 2017, 23:30

Es vienkārši neesmu badīgs!:)
31.marts 2017, 23:33 | links

Salīdzini rudenī vietējos ābolus ar ievestajiem no inosrancijas. Mūsējie, no ābeles plūktie, jau trešajā dienā savītuši. Bet inosrancijas augļus pat tārpi negrauž.

urmaas, 31.marts 2017, 23:21
Nu nedirss ja ;) man ir 3 ābeles, 1 ar ziemas āboliem,novācu , salieku kastĕs, 2 měneši ĕdami., tārpu gan man nav, fig viņ zin ko tie ěd...

usis, 31.marts 2017, 23:29

Tās tev ir kaimiņa ābeles? :))

Redzi, Micuk, varbūt tu esi kārtīgs reālists, bet tevī vairs nav tā jaunības optimisma, kas Juniorā ir. Un tas ir sūdīgi. Perspektīvas vairāk šķiet Mjunioram nekā tev.
Micuk, tu pārāk pesimistisks un šķiet drusku dzīves noguris.

apelsins, 31.marts 2017, 23:12

Uz doto brīdi es esmu reāli noguris. Labprāt kādu strēķīti atpūstos, bet izskatās ka vēl pāris gadi nespīd tā laime.

micuks, 31.marts 2017, 23:19
Micuk, nezinu ar ko nodarbojies, bet paskaties uz vella Raihu un Mjunoru. Optimisms, īstā niša un mirt netaisās.
Es vēroju un iedvesmojos. Banāli skan, bet tā tas ir.

apelsins, 31.marts 2017, 23:23
jā,jā!tas ka sēž caurām dienām forumā,tas vien pierāda cik veiksmīgi uzņēmēji ir šie dīvainiši!

Gintsldz, 31.marts 2017, 23:27

Gint, liec galdā savu veiksmes formulu. Žēloties var jebkurš muljkjiitis.
Kā pacelt Valsts ekonomiku!!??

Apelsins
31.marts 2017, 23:32 | links

31.marts 2017, 23:31 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager