Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
tātad ilgojamies pēc totālas degradacijas- budisma, komunisma , nu kautkādas tādas herņas:)
1.februāris 2017, 13:29 | links

Gribās lai tā pasaule paliek prātīga. Vienīgais veids kā cilvēku nomierināt ir iedod viņam pa pieri . Par daudz visādu nejēdzību notiek.Tai skaitā politika kā tāda ir absolūtā nejēdzība.

Bralitis, 1.februāris 2017, 13:00

Bezcerīgi. pasaule var būt prātīga, bet noteikti atradīsies Visprātīgākie indivīdi, kas visu sačakarēs.

Cilvēks taču ir visādu nejaucību, kā iekāres, negausības, mantkārības, slinkuma, dusmu, skaudības, lepnības pilns, kā suns ar blusām.

Turklāt dažam nav tikai viena blusa vien!
1.februāris 2017, 13:22 | links

Dady saka ka atrisinājums tam lai tautas apvienotos mierīgai līdzpastāvēšanai ir karš .Nepiekritīšu.Karš vienmēr atstāj vienas nācijas sāpi uz citu. Labākais risinājums būtu globāla ekoloģiskā katastrofa kas visus samaisītu vienā katlā.

Bralitis, 1.februāris 2017, 12:39

es nesaku, ka karš ir vienīgais risinājums, ir iespējami arī citi, komplicēti, sarežģīti, globālā plānošana/regulēšana piemēram, jo "neredzamā tirgus roka" neko neregulē...

globāla ekoloģiskā katastrofa arī būs kara sekas, apmierināts?

Jeb Tev kādu armagedonu gribās? :)

daddy_j, 1.februāris 2017, 12:56

Gribās lai tā pasaule paliek prātīga. Vienīgais veids kā cilvēku nomierināt ir iedod viņam pa pieri . Par daudz visādu nejēdzību notiek.Tai skaitā politika kā tāda ir absolūtā nejēdzība.
1.februāris 2017, 13:00 | links

Dady saka ka atrisinājums tam lai tautas apvienotos mierīgai līdzpastāvēšanai ir karš .Nepiekritīšu.Karš vienmēr atstāj vienas nācijas sāpi uz citu. Labākais risinājums būtu globāla ekoloģiskā katastrofa kas visus samaisītu vienā katlā.

Bralitis, 1.februāris 2017, 12:39

es nesaku, ka karš ir vienīgais risinājums, ir iespējami arī citi, komplicēti, sarežģīti, globālā plānošana/regulēšana piemēram, jo "neredzamā tirgus roka" neko neregulē...

globāla ekoloģiskā katastrofa arī būs kara sekas, apmierināts?

Jeb Tev kādu armagedonu gribās? :)
1.februāris 2017, 12:56 | links

Interesantu tēmu ūs esat pacēluši . Es vēl gadus 15 atpakaļ domāju kā futūrisks ideālists un tad nāca vilšanās. ES manā izpratnē bij veidota kā valstu savienība ar vienādām tiesībām ,vienotu ekonomisko sistēmu ,izaugsmes iespējām ,ar atmestu jebkuru nacionālo,rasu un reliģisko bubulēšanu.Principā - nākotnes sabiedrība jeb vienkāršāk sakot - zemes(kā planētas) pilsoņi. BET. Izskatās ka tam vēl neesam gatavi. Neesam vēl nobrieduši.Ir bagātas valstis,ir nabadzīgākas,ir reliģijas ,un pats galvenais ka cilvēki nespēj atteikties no nacionālajām saknēm lai kļūtu visā pasaulē vienoti. Laikam esmu iespaidojies no sava mīļā seriāla "Zvaigžņu ceļš":)

1.februāris 2017, 12:39 | links

Es tomēr mazliet precizēšu vienu aspektu , ko esmu jau arī agrāk minējis : ES ir piramidāls veidojums un šobrīd jau tuvu savu resursu galējām robežām un viņa izjuks pati par sevi un ātrāk kā ,, citas impērijas ,, un tad tikai redzēsiet , cik skaista ir dzīve visiem kas visu atdevuši ES. Bet to ka šobrīd arī ārējie faktori ar štatu palīdzību tiek veicināti , var tikai piekrist.

Docents, 1.februāris 2017, 08:50Un ar ko tu tagad atšķiries no manis kad es saku ka putina krievija tulit izjuks?????

uldens2, 1.februāris 2017, 12:04

Nu, Docent, atbilde "pēc būtības"? :DDDD
1.februāris 2017, 12:07 | links

Te Brālitis par muslimiem gandrīz pareizi pateica,tikai padomājiet kam ir izdevīgi Eiropu sadrumstalot,ASV ZAUDĒJA LIDERA LOMU RIETUMOS LIDZ AR ES izveidošanu,ar lupatgalvu ienaksanu ES viss notiek pēc plāna,breksits,tulīt Francija,pēc Niderlande,Vācijā ar būs sūdi un čau ES NEPASTĀV,ar katru valsti atseviški ASV viegli tikt gala,tagad ar -UKpiedavā atrāk izstāties no ES un uzreiz mesties Trampa skavās..tas bija paredzams jau Irākas sākumā,tikai nevarēju iedomaties kaESbūs tik stulba un nespēs ,negribās savas robežas nosargāt-liecinieki-bin ladens,huseins,kadafi novākti,plāns izdevies,pie kam ideali nospēlēts ar Trampu un vissiem iestāstot ka tas ir krievu pirksts un ka krievi tagadiņ arī ES VĒLEŠANAS KONTROLĒŠOT,un kas paliek balts un tīrs,kas upurējoties glābj pasaules demokratiju,muslimi tikai ierocis ESsagraušanai,bet nu ekselenti tas viss

upiks, 1.februāris 2017, 06:43
Es tomēr mazliet precizēšu vienu aspektu , ko esmu jau arī agrāk minējis : ES ir piramidāls veidojums un šobrīd jau tuvu savu resursu galējām robežām un viņa izjuks pati par sevi un ātrāk kā ,, citas impērijas ,, un tad tikai redzēsiet , cik skaista ir dzīve visiem kas visu atdevuši ES. Bet to ka šobrīd arī ārējie faktori ar štatu palīdzību tiek veicināti , var tikai piekrist.

Docents, 1.februāris 2017, 08:50
Un ar ko tu tagad atšķiries no manis kad es saku ka putina krievija tulit izjuks?????
1.februāris 2017, 12:04 | links

Daddy,tad jau Latvija ari-4 nogabali,cik tur nozīmes pilsētas,cik pagastu,,D.D.D.

upiks, 1.februāris 2017, 11:46

nē, mums ir unitāra valsts — valsts ir iekšēji politiski vienota un tāpēc viengabalaina un nedalāma. Tās sastāvā nav autonomu valstisku veidojumu, bet tikai administratīvi teritoriālās vienības (rajoni, apgabali, novadi utt.).

Turpretim federācija jeb federāla valsts sastāv no vairākām teritorijām (pavalstīm) ar pašnoteikšanās tiesībām. Federāciju pārvalda kopīga centrālā valdība, tomēr daudzas funkcijas ir nodotas vietējām (parasti politiskajām) valdībām. Dažādās valstīs šīs federālās pavalstis tiek sauktas atšķirīgi, piemēram, ASV tie ir štati, Vācijā — federālās zemes, Krievijā — apgabali, novadi un autonomās republikas, Šveicē — kantoni.
1.februāris 2017, 11:58 | links

Daddy,tad jau Latvija ari-4 nogabali,cik tur nozīmes pilsētas,cik pagastu,,D.D.D.
1.februāris 2017, 11:46 | links

Krievija patiesībā ir Krievijas Federācija. Tā ir federatīva republika, kuras sastāvā ir 83 dažāda statusa federālie subjekti:
21 republika
46 apgabali
9 novadi
1 autonomais apgabals
4 autonomie apvidi
2 federālās nozīmes pilsētas

tā ka tur ir kam dalīties un dalīties. Putins protams visu to centralizēja, bet nekas jau nav mūžīgs.

Kurš teica - Krievija - tautu cietums? :)
1.februāris 2017, 11:08 | links

Raih,impērija jau ir sabrukussi,vai Tu domā ka Vladivastoka no Usurijskas atdalīsies,Maskava no Peterburgas vai tie pieci briežkopji kam Putins ordeni piešķir pasludinās neatkarību lidz ar ko Krievija beigs pastavet kā valsts...
1.februāris 2017, 10:33 | links

viņa izjuks pati par sevi un ātrāk kā ,, citas impērijas ,, un tad tikai redzēsiet.....
Docents, 1.februāris 2017, 08:50

Redz,ja kāds prognozē krievijas sabrukumu,kura būtībā arī ir impērija, tad viņš ir zaimotājs un klauns,kurš pelnījis tikai un vienīgi novērtējumu ":DDDD", taču pašam prognozēt ES sabrukumu-tas tā kā normāli dienas kārtībā :DDDD
1.februāris 2017, 10:16 | links

...būtu jūs politekonomiju mācījušies, tad zinātu, ka ES nebūt nav vienīgais piramidālais veidojums. Tāda ir visa koloniālā un postkoloniālā sistēma.

Koloniālajā sistēmā no kolonijām tiek ņemti resursi (izejvielas, darbaspēks) un tur tiek pārdoti metropoles ražojumi ar ārprātīgu uzcenojumu. Rezultātā metropolē visi ir bagāti un laimīgi, bet kolonijās nabadzība un ciešanas.

Koloniālā sistēma sabruka ar WW1/WW2, kad izveidojās "vecās" un "jaunattīstības" valstis. Pa lielam jau nekas nemainījās - "vecās" valstis ražoja, "jaunās" pirka un viss bija OK, jo ražotāju bija maz, bet pircēju daudz.

Piramīdai gals tuvojas pašreiz, kad ražotāju kļūst arvien vairāk, bet pircēju paliek arvien mazāk. Par to liecina konkurences cīņas - protekcionisms, tirgus aizsardzība, kvotu noteikšana, ražošanas ierobežošana "jaunajās" valstīs...

viens no ātrākajiem, bet sāpīgiem problēmas risinājumiem ir karš...
1.februāris 2017, 09:58 | links

Kāpēc jāklusē par krievijas ietekmi uz ES..nu tas kā tiek pasniegta tip krievijas ietekme nav mazliet pareizi,ietekmēt var tikai vājos vai mantkārīgos solot vissādus labumus,neviens negrib atzīt acimredzamas klūdas ES,un jāpiekrit Docentam vissas impērijas bruk ESsabruks tiesi kā PSRS,TE NAV RUNA PAR KRIEVU IETEKMI BET PAR eIROPAS TAUTU PACIETIBAS MĒRU UN PAŠSAGLABĀŠANĀS INSTINKTU KAM LOĢISKI IR PIENĀCIS GALS,eiropā mūsdienās tiek realizēta staļina politika graujot attīstītos reģionus un samaisot nēcijas ar dažādām ,pilnīgi atšķirīgām mentalitātēm tikai vai tas ir krievu pirksts,man kaut kā rādās savādak
1.februāris 2017, 09:57 | links

Nu personiski es Latvijā vēl kādu laiciņu neinvestētu...

raihs, 31.janvāris 2017, 17:29

LV pelēkajā ekonomikā varbūt ir nozares kur investoriem iet labāk, bet tirdzniecībā un pārtikas rūpniecībā ne visai... piemēri Prizma un Orkla...un Prizmas zaudējumi ne jau tikai līki uzcelta veikala dēļ...
1.februāris 2017, 09:34 | links

Docent, Tu jau esi gaišreģis="izjuks pati par sevi un ātrāk kā ,, citas impērijas ,, un tad tikai redzēsiet ", raksti kā mana vecmamma, kad mani mazu baidīja!!Varēji jau nekautrēties (latviskais kautrīgums) rakstot-citas impērijas. Kāpēc klusē par Krievijas lielo ietekmi uz EU?? Un ko mums būs darīt, kad Tavas prognozes nepiepildīsies???
1.februāris 2017, 09:29 | links

1.februāris 2017, 09:26 | links

Te Brālitis par muslimiem gandrīz pareizi pateica,tikai padomājiet kam ir izdevīgi Eiropu sadrumstalot,ASV ZAUDĒJA LIDERA LOMU RIETUMOS LIDZ AR ES izveidošanu,ar lupatgalvu ienaksanu ES viss notiek pēc plāna,breksits,tulīt Francija,pēc Niderlande,Vācijā ar būs sūdi un čau ES NEPASTĀV,ar katru valsti atseviški ASV viegli tikt gala,tagad ar -UKpiedavā atrāk izstāties no ES un uzreiz mesties Trampa skavās..tas bija paredzams jau Irākas sākumā,tikai nevarēju iedomaties kaESbūs tik stulba un nespēs ,negribās savas robežas nosargāt-liecinieki-bin ladens,huseins,kadafi novākti,plāns izdevies,pie kam ideali nospēlēts ar Trampu un vissiem iestāstot ka tas ir krievu pirksts un ka krievi tagadiņ arī ES VĒLEŠANAS KONTROLĒŠOT,un kas paliek balts un tīrs,kas upurējoties glābj pasaules demokratiju,muslimi tikai ierocis ESsagraušanai,bet nu ekselenti tas viss

upiks, 1.februāris 2017, 06:43

1.februāris 2017, 08:50 | links

Upiks skaisti un precizi ;)
1.februāris 2017, 07:45 | links

1.februāris 2017, 06:43 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager