Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 21.septembris 2022, 11:27 | Komentēt | 7705 skatījumi

PČ karpu makšķerēšanā. [Teksta tiešraide]

17.00. Oficiāli – Latvijas izlase izcīnījusi 11. vietu 28 komandu konkurencē. Tas ļaus mums krietni pacelties pasaules rangā, kurā līdz šim bijām 22. vietā.

Tikpat oficiāli- Anglijā uzvar, Moldova otrie, Rumānija trešie. Zelts individuālajā vērtējumā- horvātiem. Apsveicam! Par to, kas mūsu izlasē bija labi un kas ne tik - nākamajā žurnāla numurā.

14.00 Veči, kas cīnījās līdz galam –

Aleksandrs Batars un Normunds Pareizs

Vitālijs Nečepurenko, Sigmārs Cinovskis un Salvis Klauža

Jānis Placēns un Iļja Ibatuļins

Ēriks Tukišs

13.30. Ir finišs. Sevišķu jaunumu nav, tagad gaidām oficiālo noslēguma tabulu, kad arī precīzi zināsim vietu sadalījumu un apstiprinātos rezultātus.

13.05. Diemžēl leiši ir izstumti no trijnieka, rumāņi viņiem ir garām. Vajag leišiem 6kg zivi B zonā vai 5 kg A zonā. Ir arī citi varianti, kur car palīdzēt konkurenti

12.45. Robs ir fantastisks kapteinis. Viņš aktīvi apvieno trenera darbu ar globālā makšķerēšanas sporta politikas veidošanu, konkurentu darba kontroli un vienlaicīgu medija funkciju soctīklos. Iespaidīgs multitaskings, kas varētu likties apšaubāms, ja nebūtu tik efektīvs - nav pagājis vēl mēnesis, kopš Robs ar sieviešu izlasi izcīnīja sudrabu Linear Fisheries ūdeņos un tagad, visticamāk, zelts ar vīriem.

12.35. Stunda līdz finišam. Angļi ir vadībā pēc esošās informācijas. Viņi C zonā atpalika no Moldovas tikai par puskilo, tagad ir dūšīgi garām. Arī A zonā viņi saglabā vadību neskatoties uz serbu izrāvienu. Rob Hughes, angļu kapteinis, ir sajūsmā par straujo finiša spurtu, kas ir izdevies pēc samērā klusās nakts. Un, protams, lepnums par valsts panākumu jau plūst pāri malām soctīklos un medijos.

12.15. Diemžēl mums B zonā zivs tomēr nav. Nogājiens pie paša krasta, bija liela zivs, iegāja čakārņos un viss…

Varam atklāt, ka mūsu izlasei jau vismaz 5 lielas zivis pazaudētas izvadīšanas laikā. B un C zonā jau pirmajā dienā, pāris vakar, viena šonakt Vitālijam un tagad Iļjam viena. Neesam unikāli ar šo statistiku, ir komandas, kam gājis līdzīgi. Vietas, kur zivij noslēpties, šeit netrūkst. Un 0.18 vai 0.20 auklas, kas nepieciešamas tālmetienam, lielu karpu izvadīšanai diez ko nepalīdz. Tomēr pazaudētās zivis der neaizmirst, analizējot barošanas taktiku un ēsmu izvēli.

12.10. C zonā angļiem desmitniece. Tā stumj britus uz zeltu.

12.00 mums B zonā laba zivs!!!

11.20. Kā Copes Lietām pastāstīja Gabors, ezera saimnieks un sacensību organizators, ezera rekords esot nedaudz virs 23 kilogramiem. Esot arī glītas septiņpadsmitsmitnieces. Jautāts, kādēļ kopumā ir tik zems rezultāts, kopā tikai mazliet vairāk par tonnu, kamēr Baļotes ezerā būtu jau vismaz trīs, viņš atbild, ka komandas pārāk daudz baro. Pasaules čempionātā noteiktais limits ir 200 kilogrami barības uz komandu, bet ja arī tiek izbarota puse no šī limita, tas ir daudz par daudz. Zivis baidās no spombiem, no trokšņa krastā, no lielas barības koncentrācijas. Karpinieku samesto barības kvantumu viņas labprāt notiesāšot rīt, kad sacensības būs beigušās. Gabors tad, kad pats organizē šeit sacensības, nosaka barības limitu 25 kg apjomā uz trim dienām. Tad rezultāti esot daudz augstāki. Diemžēl daudzas izlases, kas šeit nav bijušas uz treniņiem un nav ievākušas pietiekoši daudz informācijas, šajā čempuonātā baroja pārāk daudz, baroja ar graudiem un riekstiem un rezultātā arī "aizslēdza" savus sektorus. Pie reizes "aizslēdzot" arī kaimiņus. Tie, kas var aizmest krietni tālāk šīm pārbarotajām teritorijām kā arī tie, kam izdevies noturēties un izvairīties no pārāk aktīvas barošanas, tie arī tika pie zivīm. Turklāt lielām. Tikmēr aktīvie barotāji velk neieskaites karpiņas vai labākajā gadījumā pa kādai mazliet virs 1,5 kg. Bez tam arī ļoti aukstās naktis nav tipiskas Ungārijai šajā mēnesī.

10.55. Salvja un Vitālija zivtiņa A zonā nosvērta uz 1.800. Tas noder, bet nepietiek, lai paceltos tabulā. Vajag vēl četrus kilo ar astīti - tieši tik, cik te jau ir noķerts pa visu sacensību laiku.

10.45. Angļi, kā jau ierasts, laiž darbā pēdējos spēkus. Viņi, piemēram, piesējušies leišiem, ka tie, lūk, makšķerējot pārāk platā joslā. Starp pirmo kreiso un ceturto labo makšķeri viņiem ūdenī esot 25 metri. Tas ir pilnīgs sviests, nekad šis parametrs ūdenī nav ticis kontrolēts. Tikmēr viņiem pašiem B zonā zivs. Viņi ķer leišus rokā. Turam īkšķus!!!

10.35. Moldovai nervi nostiepušies līdz pēdējam. Viņiem labas ziņas no A zonas, tur serbi esot aktivizējušies, jau vairākas zivis viņiem maisos. Tas atspiestu angļus nost no pirmās vietas A zonā un palīdzētu Moldovai.

10.25. Toties varam paturēt īkšķus arī par leišiem, viņiem pa nakti izdevies ielauzties trijniekā. Moldovai ar Angliju finiša spurts cīņā par zeltu. Jānis ar Iļju var gan Moldovai rezultātu pabojāt, puiši šobrīd atpaliek par 7 kilogramiem.

10.20 Ir jaunā tabula. Moldāvi ir garām mums B zonā un arī citur aktivitāte pa nakti ir bijusi. Atkal esam nostumti uz 11.vietu. Finišs 13.30 pēc Latvijas laika. Vēl ir laiks un pēdējās dienas rāda, ka mūsu puišiem ķeras pa gaismu. Ļoti gribētos tomēr pabeigt šīs ļoti grūtās sacensības vismaz desmitniekā.

8.00 Nakts tomēr izrādījusies klusa. Varbūt tādēļ, ka silta. No rīta ap sešiem mums ir vēl viena maza zivtiņa Vitālijam A zonā.

21.00. Uz šo brīdi sacensībās kopumā noķertas 300 ieskaites zivis. Kopējais svars 1260 kilogrami. Lielākā karpa ir lietuviešiem 16.725 kilogrami (foto zemāk). Vidējais karpas izmērs tabulā – 4.2 kg. Ir, protams, arī neieskaites karpiņas, brekši un dažos sektoros ķērušies arī sami.

20.45. Aktuālā tabula rāda, ka esam pakāpušies atpakaļ uz 7. vietu!!! Ir izanalizētas iepriekšējā naktī pieļautās kļūdas, tādēļ ir pamats cerēt, ka šī pēdējā nakts mūsējiem būs mazāk garlaicīga.

20.00 Moldovas atrašanās tabulas augšā daudziem ir pārsteigums. Patiesībā visiem. Līdz šim augstākā pasaules čempionātos izcīnītā vieta moldāviem ir septītā. Kā Copes Lietām izstāstīja Moldovas izlases kapteinis, viņiem pašiem rezultāts nemaz tik liels pārsteigums neesot. Tiesa, arī validols esot palietots, sevišķi šodien, kad B zona viņiem pilnībā apstājusies un mēs minam uz papēžiem. Moldovā karpu makšķerēšana ir samērā labi attīstīta, bet daudzus gadus sportiskos rezultātus bremzējusi viņu makšķerēšanas sporta federācija, kurā vairāk bija naudas un tūrisma intereses nevis sportiskie panākumi. Šogad beidzot esot izdevies visus korumpantus nostumt malā un aizsūtīt uz Pasaules čempionātu labākos no labākajiem. Tiesa, izdevies savākt tikai sešus sportistus izlasē, rezervistu kapteinim neesot, ko nomainīt. Bet vajagot. Ļoti.

Uz treniņu moldāviem arī šurp nav sanācis atbraukt, paļāvušies uz informācijas vākšanu no visiem iespējamiem avotiem. Un nodalīšanu no dezinformācijas, kas esot īpaši svarīgi. Tad kas ir viņu panākumu atslēga? Pieredze. Lielākā daļa komandas un treneru aktīvi un jau gadiem startējot dažādos turnīros, Rumānijā, Ukrainā un citur. Arī pats Moldovas čempionāts ilgstošo noticis tajos pašos mums zināmajos ezeros Prilbiči Ukrainā un Korbu Rumānijā. Tagad gan viņiem esot izdevies pa pandēmijas laiku tikt pie sava ezera, kur organizēt vietējo čempionātu. Tajā piedaloties 15 komandas, Moldova esot maza valsts, tikai divarpus miljoni iedzīvotāju.

18.11. Jankam ar Iļju vēl viena karpiņa!!!

16.05. Iļjam ar Janku B zonā vēl karpiņa, šoreiz lielāka, uz 3-4 kg. Turam īkšķus, katra zivs šobrīd var ļoti daudz ko pamainīt. Turklāt izskatās, ka ir atrasta kaut cik strādājoša ēsma, uz tās jau 5 copes pēc kārtas.

16.00 Ir jaunākās tabulas pēc rīta svēršanas. Tādēļ te vēl nav iekšā mūsu pēdējās zivtiņas.

15.25. Izskatās, A zonā varētu izšķirties medaļu liktenis. Kamēr Moldovai, kas gan joprojām ir vadībā, šodien pa dienu nulle, Ukraina divas zivtiņas ir uzrādījusi un turpina pakaļdzīšanos. Tā kā šīs divas komandas ir arī kopvērtējuma līderi, katrs punkts zonā ir vērts par diviem. Tikmēr mūsu karpiņa A zonā ir nosvērta uz 2,4 kg.

14.50. Mums B zonā vēl viena zivtiņa!!!

14.05. Mums ir beidzot zivs A zonā!!! Tā izlasi pacels tabulā noteikti.

13.20. B zonā Jankam ar Iļju priekšā ir Moldova un Ukraina. Abām divām komandām diena pa tukšo pagaidām, kamēr mūsu zivs ir nosvērta uz 1,6 kg.

12.40. Angļi izkalkulējuši, ka izvietojot šādu platformu augstāk (nevis pie paša ūdens vai pat ūdenī iekšā), var aizmest tālāk

12.35. Tikmēr lietuviešiem, piemēram, ļoti svarīgi ir izcelt sava karoga krāsas.

12.33. Varam brīžiem palūkoties arī apkārt. Te, piemēram, Rumānijas izlases spiedze.

12.30 ir mums maza ieskaites zivtiņa arī Jankam ar Iļju B zonā!!!

12.20. Mums ir zivtiņa C sektorā!!! Divniecīte, bet ļoti svarīga. Turpinot filozofēšanu par sektoru īpatnībām, jāatzīmē, ka abās pusēs mūsu C14 sektoram ir nulles. Un tas jau ir mums labs rādītājs. Gribētos, protams, lai starp vairākām mazām zivtiņām Aleksandram ar Normundu pieteiktos arī kas lielāks - līdzīgi kā tas ir daudziem citiem pāriem. Tomēr kopumā darbs šeit rit raiti. Turam īkšķus!

12.05. Horvātiem C1 zonā jau piešķirta otra plāksnīte, kur tiek rakstītas noķertās zivis. Kā jau rakstījām, šis ir ideāls sektors, malējais. Pa labi no tā ir vismaz puskilometrs brīva ūdens un karpas no tā ir horvātu rīcībā. Viņi sāka ar agresīvu diagonāles nobarošanu, sākot no paša krasta - ar tuvās distances karotēm un kaķeni līdz pat maksimālai distancei. Tādā veidā viņiem izdevās nogriezt karpu kustību tālāk pa labi un rezultātā viņu kaimiņi jau neķer neko.

Tai pat laikā pārējie horvātu divnieki sēž uz nullēm, un nedrīkstam domāt, ka tie būtu kādi vājie sportisti- Horvātija vienmēr ir bijusi topā šai sporta veidā. Lūk, kāda loma ir izlozei- tā nosaka ne tikai sektora kvalitāti, bet arī kaimiņus.

11.45. Jāatzīst, mūsu A8 puišiem vislielākās galvassāpes nodrošinājuši blakus esošie ukraiņi. Jau pašā startā aktīvi barojot un tā turpinot praktiski visu laiku, viņi atvelk visas zivis pie sevis. Turklāt makšķerē paši viņi krietni tālākā distancē nekā baro. Turklāt tas viss ir iespējams pateicoties ļoti augstai barības kvalitātei. Iespējams, augstākai nekā kaimiņiem.

Līdzīgu scenāriju šonakt B zonā mums sarūpējis Gruzijas duets. Viņiem arī ar barošanu ir izdevies atvilināt pie sevis tās zivis, kas grozījās mūsu sektorā. Arī tas, visticamāk, izdevies pateicoties kvalitatīvākai barībai.

11.00 pazīme, ko varam novērot daudzu vadošo komandu plānā ir ķeršanas distance- ar katru dienu tā palielinās vidēji par metriem desmit. Tādā veidā ar katru dienu tiek apstrādāta arvien jauna teritorija. Loģiski, ka tas nozīmē arī attiecīgu fizisko- vien lieta ir mest tālu, bet otra - mest tālu pēc divām krastā pavadītām diennaktīm.

10.30. Tabulas augšgalā pamazām iekārtojas komandas, kurām tur arī būtu jābūt pēc publiskā telpā zināmiem parametriem. Vienīgais pārsteigums ir Moldovas komandas fantastiskais rezultāts. Tiesa, konkurenti viņiem min uz papēžiem no visām pusēm. Būs interesanti paverot šo negaidīto cīņu.

08.30. Nakts diemžēl nav atnesusi mūsu komandai nevienu ieskaites zivi. Tikai pa kādam zemmēram un A zonā nogājiens. Veicam maiņas, Vitālijs ies startēt A zonā, Normunds C zonā. Turam īkšķus!

20.50. Pēc jaunākās tabulas ēdam septītie. Pa dienu izdevās pacelties par 4 vietām. B zonā esam pirmie, C zonā piektie, A zonā joprojām mums nullīte.

20.15. A zonā mums joprojām nullīte. Tiesa, ir viena neieskaites karpiņa. Labā ziņa ir tā, ka šeit ir samērā daudz lielu karpu un viena vai divas tādas var daudzo pamainīt. Turam īkšķus!

19.30. Mūsu C apakšzonā divas zivis ungāriem, kopā 8.400 kg. Veselas 3 zivis pa dienu uzrādījuši slovēņi, aizgājuši no nulles un tagad viņiem 11.150 kg kopā. Arī rumāņiem pāri par 11 kilogramiem, klāt nākusi divniecīte. Mums Ērikam ar Sašu zivtiņa nosvērta uz 2.275 kg. Kaut kur pieciniekā čaļi turas, bet vajadzētu vairāk. Puišiem sektors ir ielokā, kaimiņu komandas tīri ģeogrāfiski tiek tālāk. Ai, kā te Iļja prasītos ar savu superīgo talmetienu!

19.10. Pa dienu brīžiem parādās cepinoša saule, bet kopumā laiks ir auksts, naktis ļoti aukstas un ezers strauji atdziest. Vējš iemaisa aukstos ūdens slāņus, tāpēc arī karpām tur apakšā paliek aukstāks. Ūdens temperatūras mērītājs ar katru dienu rāda par 2-3 grādiem mazāk. Līdz ar to ir aizdomas, ka karpas sāk aktīvi baroties ziemai. Spriežot pēc aktīvās barošanas visos sektoros, tā domā lielais vairums komandu. Tie, kas nebaroja no paša starta, iespējams, kaut ko no potenciālā loma ir palaiduši garām.

19.00. Pēc nākamās svēršanas mūsu B apakšzonā no nulles aizgājuši kazahi ar vienpadsmitnieci, bet līdz šim vadībā esošajiem moldāviem neviena zivs nav nākusi klāt. Jānim ar Iļju zivs pavilka uz 5.025 kg un nu gan tā viņiem atnes pirmo vietu apakšzonā.

18.15. Mums ir pa zivtiņai B un C zonās!!!

14.35 beidzot ir jaunās tabulas, šeit rezultāti būs precīzāki par mūsu aprēķiniem.

14.20 Pabeidzot mūsu A puszonu, četras normālas zivis arī lietuviešiem. Mums un visiem pārējiem šeit pagaidām nulles. Ezers lēnam un pamazām sāk pierast pie milzīgā auklu daudzuma un karpas sāk kļūt aktīvākas. Līdz ar to vēl daudz izmaiņu varam prognozēt.

14.15. Iļja ar Jāni B zonā pacēluši zivi. Turpinot par A zonu, trīs zivis arī moldāviem A6, kopā uz 28 kilogramiem.

14.00. Feiks par lietuviešu sešpadsmitnieci tomēr nav nemaz tik feikains. Bildē skaidri redzam, ka tur ir visi 16 kilogrami. Gaidām oficiālo tabulu.

13.30 Beidzot ir kartes ar aptuvenu sektoru izvietojumu.

13.15. Horvāti C1 sektorā tikko pacēla karpu apmēram uz 15 kg.

12.50 mūsu C apakšzonā visām komandām, izņemot horvātus ar Banaju Daliboru priekšgalā, ir nulles, bet Ērikam ar Aleksandru divas zivis, 2.6 un 2.3 kg. Tas viņiem dod otro vietu apakszonā.

12.40. Pārceļamies uz C zonu. Šeit C1 sektorā ir horvāti. Visticamāk viens no top pāriem šai čempionātā. Rezultāts arī iespaidīgs- jau aizpildīta kartiņas visa kreisā puse.

12.30 Ungāriem precīzs kopsvars šobrīd ir 7.250, kas nozīmē, ka savā B apakšzonā esam vadībā!!!

12.20 Nosvērām mūsu zivtiņu, veseli 8.025 kg!!! Jānis ar Iļju priecīgi. Un ir ar aizdomas par to, ko zivis ēd.

12.10. Mūsu B apakszonā horvātiem tuziks, slovākiem nekā. Ungāriem B22, kam jau divas zivis bija, tagad nekā. Bosnijai nekā, Gruzijai arī.

11.55 Ukraiņiem B 19 sektorā divas zivtiņas 2 un 4 kg

11.50 Beidzot sākusies svēršana mūsu B puszonā. Moldāviem tuziks, otru kapteinis nolēma nesvērt. Noteikumi nosaka, ka gadījumā, ja svēršanai tiek iesniegta zivs zem 1,5 kg, sods ir mīnus 10 kg.

11.25 pamazām sākas svēršana B zonā. Rumāņiem septinniece, serbiem divi tuziki, Izraēlai 4kg, Dienvidāfrikai deviņniece. Tabulas pamazām sāk pildīties, lai arī joprojām ir gana komandu bez zivīm. Tas gan viss nav mūsu puszonā.

11.20. Tiesnešu ekipējums.

11.05. Mūsējie vēl joprojām gaida tiesnešus svēršanai. Tikmēr Moldovai B18 sektorā astoņniece.

9.05. Lietuviešiem B12 sektorā karpa 16.725 kg

8.20. Pa nakti ir viena zivs ap 6 kg Jānim ar Iļju B zonā un divas uz 2.5 kg Ērikam ar Sašu C zonā.

19.40 lietuviešu monstrkarpa izrādījās viltus ziņa. Tiesneši kartītē punktu ne tur ielikuši. Patiesībā 1,6 kg tuziks. Vispār ar tiesāšanu ir smagi, tiesneši vispār nerunā angliski un kaut ko saprast ar rezultātiem ir sarežģīti. Oficiālās tabulas ir tās, kuras ir vistuvāk patiesībai, kaut gan arī tur var būt kļūdas.

Pirmās dienas rezultāti

19.20 mājniekiem ungāriem B22 sektorā 1.9 un 5.3 kg karpiņas. Interesanti, ka startā mums izdevās ungāru sektorā novērot to pašu slepeno ēsmu, kas ir arī mūsu izlases trumpju sarakstā.

19.05. Maza karpiņa B10 sektorā.

18.40 Mūsu izlases treniņos aina bija samērā līdzīga, pirmajā dienā zivju praktiski nebija, aktīva cope parādījās tikai otrajā un trešajā dienā.

18.00 ieskaites karpiņa arī lietuviešiem. Kā Copes Lietām atzinās lietuviešu preses cilvēks, zivs jau esot apēsta.

17.50 Mūsu izlase pagaidām darbojas atbilstoši izstrādātai barošanas stratēģijai. Tajā ir vairākas ļoti interesantas treniņā izkostas nianses. Ieskaites zivju gan pagaidām krastā nav. Tiesa, nav arī absolūtajam vairumam konkurentu, šur tur piesakās pa kādam breksim vai neieskaites karpiņai (ieskaite no 1,5 kg).

17.20. Placēns baro.

16.50. Ir pa mazai karpinai poļiem a25 un arī b14 viena.

15.30. Divas stundas ir aizritējušas. Pagaidām vienīgā mums zināmā zivs ir c25 zonā čehiem.

14.20. Komandas rāda visnotaļ atšķirīgas taktikas. Ir aktīvāki barotāji un ir tādi, kas nebaro. Tikmēr čehiem C25 sektorā zivs.

14.40. A zonā mums blakus esošie ukraiņi no paša sākuma aizgāja uz tālo distanci un vispār bez barošanas. Pagaidām. Ukrainu šoreiz pārstāv klubs Trinity, kas iepriekš pč nav startējuši. Bet treniņos bijuši šeit daudz.

13.25. A zonā mūsējiem kaimiņi ir cieši klāt. Ukraiņu arsenālā ir liels apjoms piļiku, ja tie tiks aktīvi baroti, būs cīņa, kas kuram novilks zivis.

13.20. Laikapstākļi Desedā rudenīgi. Saule mijās ar mākoņiem, aptuveni 15 grādi gaisā un samērā spēcīgs vējš, kas pūš ezera garumā no A uz C zonu. C zonā tas pūš vairāk pret krastu. Čaļi neizmanto iespēju marķēties pirms starta, lai netraucētu zivis. Līdzīgi dara arī citas komandas, kas šeit bijušas uz treniņiem. Visticamāk, cer uz ātru zivi no tuvās distances.

10.55. Ezers lielos vilcienos ir gara “desa”. Visi sektori ir izvietoti gar vienu tā krastu, pretējais krasts paliek brīvs. Viss ezers sadalīts A, B un C zonās. Katrā zonā ir divas apakšzonas, cīņa notiek par vietu attiecīgajā apakšzonā (nevis par vietu zonā kopumā). Visu trīs pāru ieņemto vietu summa tad arī būs tā, kas noteiks, kuru valstu izlases kāps sestdienas vakarā uz goda pjedestāla.

10.45. Izloze mūsējos ir salikusi sekojoši: A zonā startēs Salvis ar Sigmāru. Viņiem A 8 sektors, kaimiņos Maķedonija un Ukraina. B zonā startēs Iļja ar Jāni, viņiem B25 sektors, kaimiņos Spānija un Gruzija. C zonā startēs Ēriks ar Aleksandru, viņiem C14 sektors, viņiem kaimiņos Serbija un ASV. Rezervē mums Vitālijs ar Normundu. Kā otrs treneris mums ir Oļegs, bet delegācijas vadītāja funkcijas pilda Gatis. Viņam palīdzēs arī Edmunds un Kristīne. Loģiski, ka visas nestartējošās acis būs pievērstas konkurentu darbības vērošanai un analīzei. Tam šajos mačos var būt tikpat liela nozīme, kā pašu sportistu darbībai sektoros.

10.30. Ir apritējuši veseli trīs gadi, kopš pasaules spēcīgākās karpu copes sporta izlases satikās Pasaules čempionātā. Šodien, pārvarot visas globālās kataklizmas, Ungārijā beidzot startē sen gaidītais, 22. pēc kārtas Pasaules čempionāts. 28 valstu vīru izlases cīnīsies par medaļām komandu un individuālajā ieskaitē Deseda ezerā.

Latvijas izlase pēc mačošanās ir nocietusies varbūt pat vairāk nekā visas pārējās, jo pēdējo čempionātu, kas notika tālajā Dienvidāfrikā, finansiālu apsvērumu dēļ mūsējiem nācās izlaist. Visus šos četrus gadus ir aizvadīti treniņi, neskaitāmas sagatavošanās, analizēti ūdeņi, barības un konkurentu stiķi un niķi. Nevar nepieminēt arī milzīgo adrenalīna porciju, ko pēdējos mēnešos mūsu vīru izlasei ir devuši Kerio Baits fenomenālais panākums tepat blakus esošajā Balatona ezerā, uzvarot pasaulē lielākās komercsacensības IBCC 2022 un mūsu sieviešu izlases nupat kā izcīnītā ne mazāk fenomenālā bronza pasaules čempionātā Anglijā. Kā Copes Lietām atklāja izlases kapteinis Vitālijs Nečepurenko, šim izlases sastāvam šis čempionāts ir no sērijas “tagad vai nekad”.

Varbūt arī ar skaļiem saukļiem varētu piebremzēt, visas 28 valstis arī ir gatavojušās un ne jau atpūsties atbraukušas. Tomēr mūsēji šeit nav pirmo reizi, tas pats Vitālijs pārī ar Iļju Ibatuļinu šeit Pasaules čempionātā 2017. gadā izcīnīja bronzas godalgas individuālajā vērtējumā. Deseda ezers nebūt nav viegls ezers, lai arī šeit regulāri notiek dažāda ranga turnīri. Mūsējie te ir arī vairāk kā nedēļu trenējušies, analizējuši zivju atsaucību uz dažādām ēsmām un barošanas taktikām dienā un naktī, dažādos laikapstākļos, pie dažādām temperatūrām. Šīs nianses būs būtiskas, ja gribēsies ķert pastāvīgi visu nākamo trīs diennakšu garumā. Vairāk par barībām un ēsmām parunāsim tiešraides laikā.

7.00. Ir seši no rīta kaut kur Ungārijas laukos un vienā mazā namiņā šeit skaļi skan Latvijas himna. Tā tas jau ir ierasts – mūsu valsts izlase noskaņojas startam pasaules meistarsacīkstēs.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager