Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 12.maijs 2023, 00:45 | Komentēt | 4390 skatījumi

PČ spiningošanā no krasta (Teksta tiešraide)

13.50 C zonā Raimondam, izskatās, ir labs rezultāts, otrā vieta pēc pirmās dienas. D zonā Artūram 2 zivis.

13.45 B zonā Andim divas zivis uz rotiņa tomēr izdevās pacelt. Nodilušo skaitu laikam nav vērts minēt.

13.45 D zonas šodienas gala rezultāts.

13.28. Ja ir tāds diriģents kā Rublāns Māris, tad cope ir krietni jautrāka. Vēl pāris minūtes un zināsim, kas tur sadiriģēts.

13.25 D zonā Uģim ceturtajā periodā nulle, bet šeit tādu ir lielais vairums. Šī zona ir vissaulainākā, izlidojušas miljoniem viendienes un rezultāts attiecīgs.

13.10 B zonā Andis ar pirmo iegājiena numuru ir dabūjis sev blakus Valentīno. Rezultāts 2:0 itāļa labā. Andim ntās copes un neviena realizēta. Zivju pilns, bet rezultāts ir tāds kā ir.

12.50 C zonas rezultāti. Ir sajūta, ka Raimondam kontakts ar zivis ir izveidojies ciešs.

12.48. Sācies ceturtais periods un Raimondam jau otrā zivs. Rotiņš meistara rokās turpina savu darbiņu.

12.45 Andim B zonā periodā nulle un četras nodilušas zivis. C zonā Raimondam otrajā periodā pirmā vieta, trešajā ar 3 zivīm devītā, kas ar nav slikti ar to iegājienā numuru.

12.25 Uģim vēl viena. Piecas min līdz periodā beigām.

12.15. Uģim beidzot zivs uz milzu rotiņa!!!

12.08. Nu jau ir tā, ka ķeras tikai uz nano izmēra nimfām, ko pat par mānekli nevarētu nosaukt. Uģim arī uz tādu copes ir, bet nodilst.

11.50 D zonas rezultāts.

11.47. B zonas rezultāts.

11.45 starts trešajām periodam. Uģis ar 4 numuru ieiet 14. sektorā, kur pirms tam vilkts pa padsmit zivīm. Tagad sāksies reālā cīņa, jo strautenes te ir pavisam tramīgas

11.30. Finišs otram periodam. Uģim 2 zivis un pāris nodilušas. B zonā labākais ungārs ar 10 zivīm. Arī viņam rotiņš

11.25. Turpat B zonā Valentīno ir tikai 1 zivs, kas liecina, ka cīņa ir ļoti smaga un nekas vēl nav skaidrs

11.15. Andim B zonā 2 zivis. Un trīs jau aiz vēdera. Viņam izdevies trāpīt akvārijā, kur ir dziļš un daudz zivju, bet jāprot paņemt. Daudz tukšu copju.

11.05. Itālim 8 zivis, tie šobrīd ir labākie cipari C zonā.

11.03. Raimondam 6 zivis. Visas 12. Sektorā

11.46. Sākas otrais periods. C zonā Raimondam jau divas.

10.45 C zonas rezultāts. Raimondam 4. vieta pirmajā periodā. Un jau trešā zivs tagad.

10.45 D zonas rezultāts.

10.42 B zonas rezultāts.

10.40 A zonas rezultāts

10.30. Finišs pirmam periodam. Gaidām rezultātus.

10.25. A zonā strādā kādi 5 sektori, pārējie mokās. Uģim joprojām tikai 2 zivis

10.15 Andim blakus ukrainis un polis velk aktīvāk, tiem pa 10 zivīm. Andis cīnās

10.10 B zonā Andim 3 zivis.

10.10 B zonā akvārijā tikušie velk aktīvi Rumānim 18, Valentīno 15 zivis

10.07 Itālim 7 zivis, arī aktīvi kustas pa sekotājiem sektoriem apmētājot tālos tumšos punktus. Interesanti, ka visa veiksmīgā cope notiek praktiski tikai pusmetra attālumā no pretējā krasta.

10.05 Uģis aktīvi maina sektorus, tagad pārskrien uz zonas augšu. Tur ir vairāk ēnas, varbūt tas palīdz.

9.58 Zonas augšā ķeras tikai 3. Sektorā, pārējiem pa pāris zivīm

9.55 Uģim divas, blakus jau pie desmit

9.45. Starts un aiziet pirmās zivis. Itālim balts silikons atnes copi no krūms apakšas.

9.33. Uģim izdodas iekāpt 13. sektorā.

9.12. Atšķirībā no iepriekšējām dienām, šodien upē jau no rīta ir silts un cauri mākoņiem parādās saulīte. Noskaņojums neredzēti sportisks čaļiem.

9.10. Uzreiz zem šī lielā akmens sākas sektori 12-15, kas ir visperspektīvākie A zonā. Šeit zem krācēm ir akmeņains dziļums ar mierīgu plūdumu un pamatīgu zivju koncentrāciju. Līdzīgā vietā B zonā kādā čempionātā vienā iegājienā ir izvilktas 54 zivis. Šodien tādus kosmiskas ciparus gan diez vai redzēsim.

9.00 Aptuveni tā izskatās A zona. Katram sektoram izlase ir piešķīrusi vērtējumu no 0-5. Tā kā Uģim ir 6. iegājiens, ir cerība no starta trāpīt labā sektorā.

8.40 Uģim palīgos šodien Alfrēds, Andi raneros Jānis, Raimondam Māris un Arturam Ģirts.

Sestdiena 7.20 zināmi izlozes rezultāti. A zonā ies Uģis, B zonā Andis, C Raimonds, D Arturs.

20.00. Zināmi iegājienu kārtas numuri rītdienai. Arturs Stauga ies ar 2., 14., 8., 12 kārtas numuru. Uģis Circenis ies ar 6., 12., 4. un 14. numuru. Raimonds Kinerts ies ar 7., 3., 17. un 9. numuru, Andis Freivalds ies ar 15., 8., 12. un 1. numuru. Par to, kurā zonā katrs rīt startēs, sapratīsim pēc rīta izlozes. Šobrīd komandā sapulce, tiek likti un precizēti plāni pirmās dienas startam.

19.00. Kapteiņu sapulcē pieņemts lēmums no nākamā gada noteikt izmaiņas FIPSed noteikumos, aizliedzot izmantot mānekļus, kas imitē kukurūzu, granulas un zivju ikrus. Pamatojums - šādu mānekļu izmantošana neatbilst spiningošanas būtībai. Rīt un parīt šie mānekļi tomēr būs atļauti. Interesanti, ka pret šo aizliegumu balsoja pašreizējā pasaules čempione Itālija.

16.45. Ir salaistas zivis upē, pa kādām 10 gab katrā sektorā. Interesanti, ka visas zivis, kas tika ielaistas, ir strauta foreles nevis mums ierastākās varavīksnenes. Apkopojot mūsējo treniņa rezultātus, aina ir tāda pati - praktiski visas noķertās zivis ir strautenes. Savukārt iepriekšējos mačos allaž tika laistas un ķertas varavīksnes foreles un šis fakts daudziem sagrozīs galvas. Tas tādēļ, ka strautenes uzvedība, iecienītākās stāvvietas ir atšķirīgas.

13.30 Treniņa noslēgumā Andis tiek pie glītas foreles.

13.00 Saulei uzspīdot un gaisam iesilstot, izrādās, ka zivju upē ir nejēgā daudz. Tās var labi redzēt ar polarizētām brillēm, tās aktīvi barojas no virsas un absolūti ignorē spiningotāju mānekļus. Raimonds domā, tās visas ir vairākkārt uz āķa bijušās zivis, gudras un viltīgas

12.05. Interesanti, vietā, kur citi ir izmēģinājuši visdažādākos risinājumus un mazie foreļbērni, likās, būs noķerami tikai uz sauso mušu, Valentīno tomēr atrod pareizo animāciju - ļoti dinamisku balta silikona raustīšanu. Trīs foreļbērni jau viņa tīkliņā.

11.50 Izlīda saulīte un aktīvi palikuši kukaiņi. Tiem līdzi arī mazās strautenes, kas labprāt lasa tikai un vienīgi pa virsu peldošos. Spiningotāji var tikai siekaloties, neko grimstošu forelbērni šobrīd negrib. Arī Valentīno nespēj atrast atslēdziņu.

11.20. Pamazām sāk pārņemt sajūta, ka zivis tomēr upē ir un pietiekoši. Tās laiku pa laikam izlien no kāda akmens apakšas un paseko mānekļiem, tomēr uz ņēmienu saņemas pavisam reti. Ir čaļi, kas koncentrējas uz pareizā mānekļa un animācijas piemeklēšanu kaprīzajai zivij, citi atkal aktīvi kustas pa krastu apmētājot perspektīvākos punktus ar mērķi vienkārši piešaut roku rītdienai. Sausais treniņš saucas.

11.00 Šis posms starp diviem hesiem ir īpašs ar to, ka šeit ikdienā vispār nav atļauta makšķerēšana. Foreles tiek tramdītas tikai un vienīgi sacensību režīmā. Ielaistajām migrāciju ierobežo abi aizsprosti, līdz ar to ir samērā droši, ka tas, kas ielaists, te arī paliek. Upē ir ne tikai laistās varavīksnenes, bet arī strautenes. Pēdējās labprāt atsaucas uz Freivalda nanotehnoloģijām.

10.15. Pa kādai zivij paķēruši mūsējie ir visi. No mānekļiem izcēlies viens, kas samērā interesanti. A, B un C zonās tikmēr pa copei pirmajās minūtēs dabūja daudzi, tālāk viss palicis ļoti lēni.

9.30 Treniņš sākas samērā tukšā upē. Zivis vēl nav ielaistas, vietējās pa kādai redzēt var. Mūsu izlase treniņu sāk vienā no visperspektīvākajiem sektoriem, blakus trāpās mums jau labi pazīstamais Valentīno Vidrasc. Starts sanāk izteiksmīgs, Valentīno ātri paceļ divas smukas foreles, Uģis atbild ar vienu. Vēl pa vienai trāpās ar konkurentiem no citām izlasēm un tālāk jau pavisam kluss paliek sektorā.

Ceturtdiena 21.00. "Mūsu izlase šogad ir nokomplektēta ļoti spēcīga" - tā Copes Lietām Bulgārijas pilsētā Devinā atzīst Ģirts Dombrovskis, atbildīgais par spiningošanu no krasta ar mākslīgo mānekli. Tieši šeit šajā nedēļas nogalē risināsies nu jau divdesmitais pēc kārtas Pasaules čempionāts makšķerēšanas disciplīnā, ko tautā mēdzam dēvēt par strīmu.

Strīma jeb straumes šogad tiešām solās būt gana, upes posms, kurā tiks izvietotas 4 zonas A, B, C un D atrodas Bulgārijas kalnos, starp diviem HESiem. Tas, kā šo HESu darbība ietekmēs ūdens līmeni upē treniņa un sacensību dienās, ir šodienas vislielākais nezināmais. Toties citu nezināmo šoreiz ir krietni mazāk, mūsu komandā ir vīri, kas šai upē cīnījušies starptautisku sacensību formātā ne vienu reizi vien.

Svinīgā atklāšanas ceremonija Devinas centrālajā laukumā izvērtās īsa un mīlīga, ar FIPSed šefa Klaudio Mattioli atklāšanas runu un vietējā tautas deju ansambļa priekšnesumu. Izbaudījuši dažus gramus bulgāru tautas kultūras mūsējie devās gatavoties copei.

Rīt oficiālo treniņu diena, kad varēs upē iemest kādu mānekli, pataustīt straumi un varbūt pat noķert kādu vietējo foreli. Pēcpusdienā plānota zivju ielaišana sektoros, kopā katrā zonā tādu būs 34, jo uz starta šogad izies 17 valstu izlases. Papildus jau no pagājušā gada zināmajiem konkurentiem klāt nākušas Ukrainas un Mongolijas komandas. Tad vēl rīt ir jāsazīmē visu 4x34 sektoru kartes, katrā no tiem jāatzīmē perspektīvākie punkti un jāizrunā potenciālā sektora izstrādes taktika. Vēl rīt vakarā izloze, tad sestdienas rītā otra un tad jau sāksies lielā cīņa.

No mūsējiem ar spiningiem rokās sestdien startēs Uģis Circenis, Andis Freivalds, Arturs Stauga un Raimonds Kinerts. Viņiem par palīgiem būs Ģirts Dombrovskis, Māris Rublāns, Jānis Masaļskis un Alfrēds Liberts. Turēsim īkšķus!

Citas ziņas no copes pasaules: https://www.copeslietas.lv/site/zinas/

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager