Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 18.maijs 2023, 15:10 | Komentēt | 2620 skatījumi

Noskaidroti 1. posma uzvarētāji LČ karpu copē (Teksta Tiešraide)

Svētdiena 12.30 Finišs LČ pirmajam posmam karpu makšķerēšanā atnes dažu labu, bet negaidītu jaunumu. A zonā Štromberga taktiku nodemonstrējuši karpoholiķi, pēdējā diennaktī ne tikai ielaužoties trijniekā, bet arī aizejot garām pilnīgi visiem. Puišiem no komandas Carp O Holics kopvērtējumā 192.87 kilogrami karpu. Otrie savu pozīciju notur Boilie Lab ar 167kg, bet uz trešo vietu noslīd Capital Carp, viņiem šī nakts nav sanākusi produktīva, sapinušies meistarībā mazliet. 159.6 kg.

B zonā Crazy Fish FFA/Baro.lv arī noslēgumā kapinājuši tempu vēl vairāk, viņiem stabila uzvara ar 223.5 kg. Otrie Ej Sporto ar 177 kg, treši Amogo Carp ar 165kg.

Lielākās zivs balva paliek pie Sakret, kopā noķerto zivju svars pārsniedz 2.5 tonnas - Baļotes ezers kārtējo reizi pierādījis savu dāsnumu gan zivju skaitā, gan izmēros.

23.00 Vasara beidzot ir iestājusies arī Baļotes ezerā, karsti ir ne tikai krastā, bet arī rezultātu tabulās. A zonā Capital Carp arvien vairāk nostiprinās vadībā, Jānim Karlsonam ar partneriem jau 43 karpas un pusotrs kilogramu simts. Otrie iet Boilie Lab un atpaliek jau vairāk kā 20 kg. Diena patukšāka sanākusi MMK Zaube komandai, arī Barons Baits nav bijuši īpaši veiksmīgi, toties trijniekā šajā karstajā dienā ielauzušies karpoholiķi no komandas Carp O Holics.

B zonā Crazy Fish FFA/Baro.lv, izskatās, ir atrisinājuši intrigu un aizgājuši no sekotājiem par veseliem 40 kilogamiem. Toties par otro vietu cīņa starp Amigo Carp un Ej Sporto solās ritēt tieši līdz rītdienas plkst 11.00, kad dzirdēsim finiša signālu.

22.00 Tā karpu copes sacensībās notiek pavisam reti, kad viena un tā pati komanda pārsti pati savu BIG FISH. Tieši šāds gadījums ir padevies Sakret komandai, viņi pacēluši lielākās zivs latiņu uz 11.450 kg. Apsveicam, izskatās, ka Jānim Placēnam ar Mairi Sproģi ir arsenālā kāds sen aizmirsts lielo zivju kārums.

Sestdiena 11.00 Par LČ pirmo posmu pilnīgi noteikti nevar teikt, ka te viss ir skaidrs jau pēc izlozes. Redzot, cik cieši iet vadošie trijnieki abās zonās un cik spraiga ir cīņa, burtiski prasās uzkliegt "sarauj!!!". A zonā Capital Carp turas vadībā, viņiem jau 33 karpas 110 kg kopsvarā. Cieši, tikai par 12 kg atpaliek Boilie Lab, kuriem ir tāds pats zivju skaits, bet kopējais svars mazāks, atspiežot Barons Baits uz trešo pozīciju - tiem gandrīz 89 kg. Cieši aiz pjedestāla iet arī MMK Zaube un, ja Barons nesņemsies pēdējai diennaktij, var palikt bez medaļām.

Liema fishing team 2

B zonā viss ir pavisam interesanti. Amigo Carp pa nakti pacēluši tikai 6 karpas, kamēr Crazy Fish FFA.Baro.lv nosvēruši 11 un aizgājuši visiem priekšā. Šiem puišiem jau 137 kg tabulā. Ej Sporto otrie, bet Amigo trešie. Tiesa, šeit vietām šobrīd ir minimāla nozīme, jo atšķirības svarā starp trīs līderiem ir vienas zivs ietvaros. Turam īkšķus katrs par savējiem un par visiem kopā!

Piektdiena 23.00. Situācija karpu copē mainās ne mazāk dinamiski, kā hokejā. Saskaitot vakara svēršanas rezultātus, A zonā redzam līderu maiņu, vadībā izrāvušies Capital Carp, kas pagājušajā gadā tika uz pjedestāla. Barons otrais, MMK Zaube trešie. B zonā intriga nebūt nav tik mirusi, Crazy Fish FFA/Baro.lv pacēlušies uz otro vietu atpaliekot no Amigo Carp vienas karpas tiesu. Ej Sporto trešie. Šis trijnieks ir stipri atrāvies no pārējiem B zonā.

Piektdiena 11.00 Noslēgusies rīta svēršana pēc pirmās nakts. Kādam tā ir bijusi darbīga, citiem signalizatori klusē kā ūdeni mutē ieņēmuši. A zonā Barons Baits nostiprinās vadībā ar 9 karpām 33.5 kg kopsvarā, otrie Boilie Lab (24.5 kg) un trešie Capital Carp (22.5 kg).

Pie skaistas zivs tikuši Jānis ar Mairi no Sakret komandas, viņiem šobrīd Big Fish pozīcija ar brīnišķīgu Baļotes ezera iemītnieci 9,150 kg svarā.

B zonā intriga pirmajā naktī izbeidzās, Amigo Carp vadībā ar 65 kg, viņiem jau 19 nosvērtas karpas. Seko Ej Sporto (59.7 kg) un Crazy Fish FFA/Baro.lv (58.8 kg). Rezultāti joprojām ir gana blīvi un atlikušās divas diennaktis vēl daudz ko mainīs.

22.15. Pirmā dzeltenā kartīte komandai Ej Sporto par barošanas režīma pārkāpumu, diennakts tumšajā laikā atļauts barot tikai ar kobru un boilām.

22.00 Noslēgusies rezultātu apkopošana pēc pirmās svēršanas. Atgādīnāsim, ka komandas šajā čempionāta posmā cīnās par uzvaru savā zonā (A un B), kas dos attiecīgus punktus kopvērtējumam. A zonā uz pirmo svēršanu zivju nav daudz, tomēr visvairāk tās ir čempionāta veterāniem Barons Baits, MMK Zaube un Capital Carp. Toties B zonā iezīmējas pirmā lielā intriga. Šeit vadībā izrāvušies Crazy Fish FFA/Baro.lv, kas vēl pāris nedēļas atpakaļ tepat Baļotes ezerā novinnēja NGT Latvia kausa posmu. Tikmer ilggadējie čempioni Amigo Carp pagaidām tikai trešie, pa priekšu palaižot arī komandu Ej Sporto. Jāatzīst, šī vēl ir tikai pirmā diena, lielākā daļa sektoru tikai sāk iešūpoties. Sacensības noslēgsies svētdien un mums vēl daudz interesantu jaunumu priekšā.

Pilnas rezultātu tabulas šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HpYdEyEHIuMGQ5zVmni2oaRqalkw_Gw4/edit#gid=834988022

12.00. Karpu copes popularitāte pie mums aug ļoti strauji. Karpinieku ar katru gadu kļūst arvien vairāk, vairāk ir karpu copei piemērotu ūdeņu un arī pašas mērķa zivis aug arvien lielākas. Arī tādu karpinieku, kas vēlas sacensties savā starpā un noskaidrot attiecības sportiskā garā, nu jau ir vairāki simti. Karpu copes sports piedzīvo strauju attīstību.

Kā jebkuram augošam organismam, arī karpu makšķerēšanas sportā ir savi pubertātes periodi. Tāds Latvijā piedzīvots arī pēdējos gados, kad papildus jau regulārajam valsts čempionātam parādījušies ar virkne dažādu komercmaču. Tas ir labi, jo sportistiem ir iespēja izvēlēties starp dažādiem formātiem un atrast piemērotāko savām spējām un ambīcijām. Un, jo vairāk dažāda ranga sacensību notiks Latvijā, jo vēl plašāk tiks popularizēta karpu cope un arvien vairāk makšķernieku izvēlēsies tieši šo visnotaļ demokrātisko un aizraujošo copes veidu.

Latvijas čempionātam šajā plašajā sacensību spektrā ir sava noteikta vieta - tikai šeit ir iespēja izcīnīt oficiālā valsts čempiona titulu. Bez tam, pēc pašreizējiem noteikumiem, tikai dalība LČ ir ceļš uz kandidēšanu startam valsts izlases sastāvā. Tieši ar šādām ambīcijām šogad Baļotes ezera krastā pulcējušās 25 karpu makšķerēšanas sporta komandas, lai trīs etapos noskaidrotu labākos.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad Baļotes ezerā plānots aizvadīt pirmos divus posmus, bet trešo - Kintai ezerā Lietuvā. Tomēr, lai uz trešo posmu vispār tiktu, ir pieklājīgi jānostartē pirmajos divos. Ir arī citas izmaiņas nolikumā, par kurām parunāsim vēlāk. Organizācju Latvijas čempionātam pilnībā uzņēmusies jaundibinātā Latvijas Karpu Makšķerēšanas Asociācija, kas apvieno karpiniekus, kam rūp šī sporta veida nākotne, un kas LMSF paspārnē ir atbildīga gan par LČ rīkošanu, gan izlases startiem PČ.

Čempionāta atklāšana šodien notika draudzīgā gaisotnē, pēc garās ziemas daudziem dāvājot patīkamo atkalredzēšanās prieku, iespēju noprezentēt jaunās formas, uzlaboto inventāru un iesējot pa kādai intrigai barošanas taktikās. Tā tam arī ir jābūt, ja neskaitāmi tumši vakari ir pavadīti buroties pa boilu receptēm, maldoties pavadiņu labirintos un sporta zālēs pumpējot muskuļus tālmetienam. Visam tam pa virsu atnāk nepielūdzamā pirmsstarta izloze, kas saliek komandas pa sektoriem un, vismaz teorētiski, ieskicē tos, kam pirmajā posmā pievērst pastiprinātu uzmanību.

Šogad čempionātam ir plašs atbalstītāju loks - Jēkabpils novads, NGT Latvia.lv, Saluds, Copes Lietas, Pure Chocolate, Boilie Lab, VITRANS, Sakret un Total Fishing Life. Uzvarētājus gaida balvas, bet tai blicei, kas izvilks Baļotes ezerā mītošo karpu Hilda, tiks Copes Lietu dāvātais radiovadāmais iebarošanas kuģītis.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager