Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 21.maijs 2023, 09:39 | Komentēt | 1115 skatījumi

Sarežģītos copes apstākļos sācies BTA LČ spiningošanā no laivas

Šogad aprīlis un maijs padevies saulains un samērā silts, tamdēļ zivtiņas aktīvas bija jau uz sezonas atklāšanu. Visi ir paspējuši patrenkāt līdakas, pat kādos komercmačos nostartēt. Ir pienācis laiks arī Latvijas čempionāta spiningošanā no laivas pirmajam posmam. Tas šogad notiek Pierīgas ezeros - Ķīšazerā, Juglas ezerā, Lielajā un mazajā Baltezeros.

Ūdeņi sportistiem diezgan zināmi, bet pavasarī šajos ūdeņos čempionāts nekad nav rīkots. Tas piedod papildus intrigu. Pasekoju maija sākumā tur rīkotajiem komercmačiem, rezultāti bija tīri labi. Daudzi sportisti tur arī iesāka treniņu sesiju LČ.Pašam šoreiz piedalīties nesanāca, bet ieraduma pēc turēju roku uz pulsa visam treniņu procesam. Man nav pieredzes pavasara copei Pierīgā, tādēļ bija interesanti, kā viss attīstīsies līdz sacensībām. Informācija nāca diezgan dažāda, citiem treniņos gāja ļoti labi un diezgan bravūrīgi tika prognozēti lieliski rezultāti, vairāk par desmit līdakām dienā. Mani gan tas nedaudz izbrīnīja. Pierīgas ezeri nav tomēr Burtnieks vai Alūksne. Vairums gan atzina, ka dienas loms sacensībās būs 3-5 līdakas un daži asari. Jārēķinās, ka zivis pirms sacensībām būs stipri padurstītas. Ja vēl gadās nelabvēlīgs laiks, tad jābūt pavisam grūti. Bija arī diezgan skaidrs, ka tehnoloģiju speciālistiem šis posms nebūs tas vienkāršākais, praktiski visi ķers klasikā.

Pirmajam posmam pieteicās 42 ekipāžas un 16 komandas. Šķiet, pasen nav bijis tik liels dalībnieku skaits posmā. Dalībnieku sarakstos daudz jaunu uzvārdu, tas tikai priecē, čempionāts ir uz pareizā viļņa.

Nemiers urdīja, piedalīties sacensībās nesanāca, pieteicos par tiesnesi, lai gūtu priekšstatu par pavasara copi šajos ezeros. Vienreiz arī gribējās pavērot procesu no malas. Man šoreiz paveicās, tiku laivā pie ļoti pieredzējušiem meistariem un reitinga līderiem no Lucky John komandas Aleksandra Zarecka un Ruslana Baranova. Laika prognoze līdaku copei nebija labvēlīga, saulains, no rīta bezvējš, tikai uz pēcpusdienu plānots stiprāks vējš, kurš pie tam kardināli maina virzienu. Sapratu, ka cope nebūs tā vieglākā, toties jo interesantāk pavērot, kā ekipāža nr. 1 tiks galā ar izaicinājumu.

Prognozes uz laikapstākļiem, līdz ar to arī uz slikto copi piepildījās pilnībā. Ruslans ar Aleksandru pie pirmās zivs tika tikai pēc divām stundām. Mazliet vēlāk, īsā laika sprīdī,viņiem gan izdevās noķert vēl 3 līdakas, tas bija arī viss. Protams, bija vēl dažas copes, kāda līdaka arī nospruka, kur nu bez tā. Ar rezultātu vīri nebija apmierināti, bet tāda ir cope. Tev var būt atstrādāts milzīgs skaits ķeršanas vietu, bet ja tā zivs neķeras, tad viņa neķeras.

Krastā daudzi zināmi sportisti staigāja ar drūmu ģīmi. Necope bija globāla. Bija arī daži izņēmumi, kam tomēr izdevās noķert vairāk par prognozētajām 5 līdakām. Zobainās arī nebija ķērušas tās lielākas, tikai dažas virs 70 cm. Lielākā uz 90 cm iekrita Gatim Amanim un Kasparam Tenterim (FACCEX FISHING TEAM), lielākais asaris 41 cm vērtē Mārtiņam Adrickim un Andrim Adrickim (TEAM ASAKAINIE).

Šodienas labākais rezultāts Guntim Smaliķim un Kasparam Dukaļskim (UNITIKA TEAM) ar 8 līdakām, 4 asariem, 1 mežavimba – 37538 punkti;

2.rezultāts Jānis Mangulis/Jānis Lindenblats (AR MAKŠĶERI/ LAZERGRIESANA.LV) – 21266 punkti;

3.rezultāts Pēteris Lideris/Pēteris Grieze (STRIKE PRO LATVIA) – 20875 punkti.

Veiksmīgākās šodienas vienības:

1.rezultāts UNITIKA TEAM – 10 punkti;

2.rezultāts ULMUS MEDUS FISHING TEAM – 19 punkti;

3. rezultāts STRIKE PRO LATVIA – 26 punkti.

Labās tradīcijas arī nekur nav pazudušas, individuālā un komandu vērtējuma TOP 3 tika pie atspirdzinošām balvām no alus darītavas Brālis.

Pirmā sacensību diena pavisam nesanāca vairākiem pērnā gada līderiem, nākošās sacensību dienas būs krietni jāpievelk, lai uzlabotu savas pozīcijas. Toties dažiem jaunpienācējiem izdevās atzīstama sacensību diena. Čempionāts solās būt ļoti interesants ar daudz negaidītiem pavērsieniem.

Organizācija, kā ierasts – lieliska, atmosfērā ļoti patīkama, Kristapam un viņa komandai izdodas pasākuma standartu turēt augstāk līmenī.

Pasākuma līmeņa uzturēšanai ļoti palīdz kuplais atbalstītāju pulks.

Ģenerālsponsors BTA nemainīgi jau trešo gadu.

Atbalstītāji: Salmo; Eholotes.eu; Vizion Boats; Yamaha; Motozip.lv; Rīgas Brīvosta; Major Craft; Unitika; BKK; Lucky John; Norfin; ReTv; Ifood; Baltic XL; Cash & Carry; Rocket Bean Roastery; King Coffee Service; Lielais Loms; Mazā alus darītava Brālis; Abas Smokehouse; Grilētāju Brālība; LSFP; FishQuest; Sportfishing – Vertexo; AAKnives; Epicprint; Red Bull; Mana Cope; Makšķerēšanas karte; Copes Lietas

Rezultāti

Agris Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager