Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Aktuāli | 30.novembris 2023, 12:19 | 6 komentāri | 1830 skatījumi

Tīklu ezeros paliek mazāk

Ministru kabinets otrdien, 21. novembrī, apstiprinājis Zemkopības ministrijas grozījumus noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtībā iekšējos ūdeņos, lai mainītu rūpnieciskās zvejas limitus Augšdaugavas novada un Gulbenes novada administratīvās teritorijas iekšējos ūdeņos.

Augšdaugavas novadā zivju tīklu limits samazināts līdz 75 metriem Beļānu, Briģenes, Bruņu, Čerņavas, Dārza, Dervanišķu, Koša, Mazā Kolupa, Sila un Smiļģines ezerā. Samazinājums sekmēs makšķerēšanas attīstību šajos ezeros, jo Beļānu un Sila ezerā vairākus gadus nav pieprasīti zvejas tīkli, bet samazinātais zivju tīklu limits Dervanišķu ezerā novērsīs cilvēka negatīvo ietekmi uz ezerā dzīvojošo zivju sugu kopumu.

Gulbenes novada Augulienas ezerā samazināts zivju tīklu limits no 335 uz 210 metriem, Ludza ezerā no 1675 uz 1000 metriem un Ušura ezerā no 685 uz 300 metriem, kā arī svītrots zušķērāja limits Ludzupītē. Izmaiņas veicinās zvejas uzraudzību novada ezeros, savukārt pašvaldībai nav tiesību izsniegt atļauju zušķērāja limitam Ludzupītē, jo uz upītes, kas iztek no Ludza ezera, atrodas ūdens regulēšanas ietaise, kas pieder juridiskai personai, ar kuru Gulbenes novada pašvaldībai nav noslēgts nomas līgums.

Izmaiņas noteikumos veiktas atbilstoši valsts zinātniskā institūta “Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR”” izstrādātajam zinātniskajam pamatojumam, un tie stāsies spēkā 2024. gada 1. janvārī.

Jācer, tendence samazināt tīklu apjomu Latvijas ezeros un upēs turpināsies un stafeti pārņems arī citi novadi. Jau sen zināms, ka makšķerēšanas kā hobija sniegtais labums sabiedrības veselībai un valsts ekonomikai ir būtiskāks par rūtainās zvejas pienesumu.

 
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
MT9
MT9 :

Būtu forši, ja šajos ezeros arī maluzvejnieku tīklu paliktu mazāk. Kādu laiku neesmu spiningojis Latgales pusē, bet ir bijusi negatīva pieredze vienā no rakstā minētajiem ezeriem.

2.dec Atbildēt | Ziņot 1
gavrilko

Jau no bērna kājas pa vasaru copēju ušura ezerā. Pirms gadiem 10-12 situācija bija vnk ….. zem katras kritikas , tam kuram nebija slinkums , aizbrauca un ielika. Pedejos 3-4 gadus esmu redzējis tikai saspraustus mietus , ieliktu nelegālu neesmu manījis , bet tas nenozimē , ka viņus neliek. Jāgaida vien , kad uzradīsies , kāds veitējais , kurš būs gatavs izmācīties par sodītāju.

Par legālajiem tīkliem runājot , ir pazīstams taš kurš viņus liek un pedejais dzirdētais no viņa ir - 10asari un 12kg kopsvars. Kko tādu dzirdot vairs negribās draudzēties :D

4.dec Atbildēt | Ziņot 0
gavrilko

Kurā esi copejis?

4.dec Atbildēt | Ziņot 0
Inars
Inars > gavrilko:

1.2 kilo vidējais, super.

Tur jau tā cilvēku populācija tik reta, kad, ja iemet tīklu un saķer sev iztikai, nekāds ļaunums nenotiek. teiksim, 50 makšķernieki katrā brīvdienā, neierobežots skaits loma un pēc dažiem gadiem ezers tukšs.

4.dec Atbildēt | Ziņot 0
jazra

Ežezers, izsniedza 10km tīklu (100m x 100 tīkli), visas točkas tīklos, jebošī tagad kā pēdējā dienā. (kamēr ziema neiestājās) Braukā ar benzīna motoru, pārējiem, protams, nedrīkst.

4.dec Atbildēt | Ziņot 0
FishMV

NEVIENU TĪKLU iekšējos ūdeņos. Izņemot privātos dīķus.

11.dec Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager