Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 7.jūnijs 2024, 00:24 | 1 komentārs | 1540 skatījumi

LČ karpu makšķerēšanā 2. posms (Teksta/foto tiešraide)

Svētdiena 14.00 Saskaitīti un apbalvoti LČ 2. posma labākie visās 3 zonās. A zonā Sakret komandai izdevās līdz galam izmantot malējā sektora priekšrocības un izcīnīt vietu uz augstākā pjedestāla pakāpiena. Pēdējā naktī apsteigt konkurentus izdevās Boilie Lab 3 komandai, bet trešie Kalna Spuļļu Dīķi.

B zonā Carpio izdevās noturēt vadību līdz galam, otrie OM Vergale, bet pēdējā brīdī trešo pakāpienu ko Karpoholiķu kamandas kājapakšas izrāva Jauniešu izlases 4. komanda. Prieks par šādu cīņassparu un sportisko panākumu īsi pirms PČ.

C zonā Saluds turpināja iesākto un savilka arī vislielāko zivju kopsvaru - 285kg. Otro vietu saglabāja Carp Stalker vīri, trešie Amigo Carp.

Kā mierinājuma balva Carp O Holics Krante.lv komandai par pēdējā brīdī zozaudēto vietu uz goda pjedestāla- balva par lielāko zivi 12 kg vērtē.

Jāatzīmē, ka nolikums papildināts ar noteikumu, ka katra no komandām var ielozēties malējā sektorā 3 posmu gait'ne vairāk kā vienu reizi. Šāds nosacījums, neapšaubāmi, piešķir papildus objektivitāti čempionātam, jo no malējā sektora savilkt labāku rezultātu vienmēr ir vienkāršāk. Tomēr, ne vienmēr šo priekšrocību izdodas izmantot, kā šoreiz tas bija uzskatāmi redzams B un C zonās.

Sestdiena 23.00 Diena izrādījās aktīva, karpu bariņi turpināja ceļot pa sektoriem, ieslēdzot copes uz kādu laiku un pēc tam atkal izslēdzot. Tie, kam izdevās šos bariņus noturēt uz ilgāku laiku, vilka vairāk. Protams, labāk veicās arī tiem, kam izlozē izdevies izvilkt malējos sektorus. Piemēram, tāda ir Sakret komanda, kas visu dienu turpināja strādāt un nostiprinājās A zonas vadībā. Otrie joprojām Kalna Spuļļu Dīķi, trešie Boilie Lab 3.

B zonā Carpio turpina būt vadībā, bet ar nelielu, tomēr pārsvaru otrajā vietā izvirzījušies OM Vērgale komanda, kamēr Carp O Holics Krante.lv trešie.

C zonā pirms pēdējās nakts intriga ir praktiski mirusi un viss ir gandrīz skaidrs. Saluds ir vadībā ar vairāk kā 50 kg atrāvienu. Otrie stabili ir Carp Stalker, bet Amigo Carp atpaliek jau par 31 kg no otrās vietas.

Runā, ka Sakret komandai pēdējā nakts mēdz iegrozīties izcili lēna, savukārt Boilie Lab komandām tieši otrādi - copes intensitāte var pieaugt. Tādēļ droši varam teikt, ka A zonā intriga ir gaisā un priekšā nemierīga pēdējā nakts.

Sestdiena 18.00 Pēdējā būtiskā atšķirība, kas saglabājusies starp LČ nolikumu un "lielajiem" FIPSed noteikumiem, ir tas, cik dziļi drīkst brist karpinieks iemetienā, barojot un zivs izvadīšanas procesā. Jau ir iegājies, ka Baļotes ezerā LČ dalībnieki visos sektoros brien pakaļ zivīm bez nekāda distances vai dziļuma ierobežojuma. Tas it kā ir saprotams - niedru biezoknis abās sektora pusēs ir milzīgs magnēts gandrīz visām karpām, kas tiek šlepētas krastā. Un, gandrīz katrs karpas skrējiens zālēs beidzas ar nogājienu, dabūt zivi laukā no zālēm stāvot ar kātu krastā jau ir nereāli. Tādēļ drošākā prakse, ko piekopj lielais vairums, ir doties ar sačoku karpai pretī pēc iespējas tālu un "pārķert" to vēl pirms tā ir paspējusi ieskriet zālēs. Kāmēr LČ nolikums tādu rīcību pieļauj, viss ir kārtībā.

Tomēr FIPSed noteikumos stāv melns uz balta rakstīts - iebrist zivs izvadīšanas procesā drīkst tikai līdz celim. Tādi noteikumi ir pastāvējuši jau vairākus gadus un šobrīd nav nekāda pamata domāt, ka Baļotes ezerā notiekošajā PČ tie varētu tikt mainīti. Noteikumu šādam formulējumam ir arī pamats - dziļā bradāšana breinambiskēs (veideros) pa neizpētītu un mīkstu grunti dienā un, vēl vairāk, naktī ir bīstama! Cik gadījumu nav jau bijuši, kad kāds no šiem bridējiem ir iekritis kādā zemūdens bedrē vai atradis vietu ar dubultu dibenu. Tas ir tikai laimīgas nejaušības rezultāts, ka neviens līdz šim nav cietis, jo peldēt ar piesmeltiem gumijas veideriem nevar. Pieredzējuši bradātāji (piemēram, mušiņmakšķerēšanas sportā) mēdz nēsāt līdzi nazi, kuru nelaimes gadījumā var ātri izraut un ar tā palīdzību zem ūdens no veideriem atbrīvoties. Bet cik karpinieku ir gatavi šādiem trikiem? Naktī un tumsā?

Kā variants varētu būt obligāta glābšanas vestes lietošana, kā tas ir karpu makšķerēšanas sacensībās ar laivām. Taču to ir pavisam grūti izkontrolēt PČ formātā, kad notiek intensīva cope no krasta. Un tas būtu kaut kas fundamentāli jauns visnotaļ konservatīvā sporta veidā, kāds ir karpu makšķerēšana.

Varianti? Tikai viens - visiem, kas plāno startēt PČ, ir jāgatavojas vilkt karpas krastā bez nekādas brišanas pretī. Laika līdz PČ startam vēl ir.

Sestdiena 17.00 Divas komandas C zonā nopelnījušas ekstra svēršanu - Saluds ar 25 karpām maisos un Carp Stalker ar 18. Tas, ka komandām ir jābūt pietiekošam maisu daudzumam rezervē, ir zināms, bet visam taču var būt savas robežas. Jāatzīmē, šīs komandas darbojas bez maiņām, starp noķertajām zivīm ir pulka nogājienu un piesēst uz mirkli atpūsties iespēju praktiski nav.

Sestdiena 13.00 B zona nosvērta, tur Carpio stabili turas vadībā, Carp O Holics atpaliek par 30 kg, OM Vērgale trešie.

Zonās parādās skatītāji, turklāt runā svešās mēlēs. Ezers ļoti patīkot, tikai odu esot padaudz. Tas, kas izbrīna visvairāk, ir skats, kādā ātrumā strādā mūsu puiši sektoros brīžos, kad copes nāk viena pēc otras. Gaisā jūtama pasaules čempionata smarža.

Sestdiena 11.00 Rīts sācies ar interesantām spēlētāju maiņām. Var jau arī saprast, dažos sektoros cope ir ļoti aktīva un sagurums krājas. Redzēs, ko šādas maiņas nesīs komandu rezultātos. Jāatzīmē, ka šāda prakse ir pārņemta no "lielajiem" FIPSed noteikumiem, kas darbojas pasaules čempionātā. Arī tur izlasē startējošajos pāros var tikt veiktas spēlētāju maiņas. Tas dod gan iespējas ienest sektorā svaigus spēkus, gan arī nepieciešamās prasmes. Plus, tas dod izlases trenerim plašas iespējas variēt taktikas. Piemēram, spēcīgāko spēlētāju vai tālmetēju sākumā atstāt rezervē, bet pēc izlozes noskaidrošanas un sektoru iepazīšanas šo spēlētāju iemainīt tajā sektorā, kur no šādas rīcības būs vislielākais labums.

Latvijas čempionātos un arī komercsacensībās šāda prakse netiek piekopta, ļaujot komandām startēt gan 2, gan 3 cilvēku sastāvā. Startēt trijatā, protams, ir vieglāk, taču tā strādāt pieradušiem karpiniekiem nonākot izlasē, kur jāstartē divatā, var iznāk saskarties ar negaidītām grūtībām. Tādēļ arī šogad ir pieņemts lēmums LČ noteikt startēšanu divatā kā vienīgo opciju. Tas notekti uzlabos mūsu izlases kandidātu prasmes un iemaņas.

A zonā Sakret savilkuši pa nakti 17 zivis un turpina turēties vadībā. Kalna Spuļļu Dīķu komandai izdodas turēt līdzi, bet garām viņi vēl pagaidām netiek. Trešie Boilie LAb3, bet Capital Carp ir praktiski turpat.

C zonā Terminators Aleksandrs turpina nostiprināties vadībā, komandai Saluds jau 34 kg atrāviens no sekotājiem. Tie, savukārt, cīnās savā starpā par pārējiem diviem pakāpieniem uz goda pjedestāla - Amigo Carp un Carp Stalker ir gandrīz identisks rezultāts pagaidām.

B zonā turpinās svēršana.

Piektdiena 22.00 Ir noslēgusies vakara svēršana un vismaz uz dažiem jautājumiem atbildes esam sagaidījuši un tās ir labi redzamas tabulās. A zonā Sakret pievilkuši vēl 7 zivis un noturējušies vadībā. Kalna Spuļļu Dīķi turpina mīt uz papēžiem, bet viņiem pietuvojušies un trešajā vietā izvirzījušies Boilie Lab 3 vīri.

B zonā aktīva diena Carpio pārim - 19 zivis pa dienu un absolūti lielākais kopsvars tabulā. Tikmēr ar 20 zivīm strauji pietuvojušies Carp O Holics Krante.lv vīri. Viņiem arī skaista 12 kg karpiņa lomā, kas, protams, palīdz veidot kopējo rezultātu. Trešie OM Vērgale.

C zonā Saluds pa dienu turpināja vilkt, savilka tikpat cik naktī un saglabā līderpozīcijas. Amigo Carp ir apsteigti un nobīdīti uz trešo vietu, otrie šobrīd Carp Stalker.

Piektdiena 12.00 Nakts daudzām komandām ir bijusi ražīga. Sakret komandai, piemēram, tā nesusi 15 karpas, tai skaitā desmitnieci. Tas dod šiem veterāniem, kas regulāri solās likt mierā sportu, pirmo vietu A zonā. Redzēs gan, vai pietiks izturības līdz svētdienas rītam - karpu cope nav sprints, bet maratons. Otrie turpat netālu ir komanda Kalna Spuļļu Dīķi, trešie Capital Carp.

Desmitniece Sakret komandai

B zonā Carpio savu vadību ir nostiprinājuši ar nu jau pieklājīgu atrāvienu. Viņiem seko Jauniešu izlase 4, trešie Carp O Holics Krante.lv.

C zonā 14 zivis un pamatīgs izrāviens zonas vadībā komandai Saluds. Par enerģijas un izturības rezervēm šai komandai šaubu nav. Cita lieta, jāskatās, vai diennakts gaišajā laikā puišiem izdosies saglabāt naktī aizsākto tempu. Otrie Amigo Carp, trešie CrazyFish Akibaits.

Cetrurtdiena 23.00. Šodien ar svinīgu atklāšanu un sektoru izlozi startējis jau 2. posms Latvijas čempionātā karpu makšķerēšanā. Arī šis posms notiek Baļotes ezerā, kas vien dažas dienas atpakaļ sacensību režīmā sportistiem dāvājis karpu vārdā Maiga 20.545 kg svarā.

Pēc pirmās vakara svēršanas vadībā A zonā vadībā ir Capital Carp ar 31 kg, turpat uz papēžiem min Sakret, bet trešie Kalna Spuļļu Dīķi.

B zonā pārliecinošā vadībā ir Carpio, otrie OM Vērgale, trešie Carp O Holics Krante.lv

C zonā vadībā Amigo Carp, otrie Carp Stalker, trešie Crazy Fish AikiBaits, taču noķerto zivju skaits ir pavisam neliels.

Pilna rezultātu tabula šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kMg2YrotL89p2eoRGB9hjU-_17L74GLS/edit#gid=67860593

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Berjoza

Dzirdēju, ka LČ notikusi kārtējā “godīgā” spēle. Vienas maiņas vietā, mierīgi veic divas. Laikam nekas tur nekad nemainīsies

10.jūn Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager