Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 12.janvāris 2016, 14:50 | 7 komentāri | 4309 skatījumi

VVD: daudzi makšķernieki darbojas bez 2016.gadā derīgām makšķerēšanas kartēm

Uzsākot makšķerēšanas un zvejas noteikumu ievērošanas kontroli Latvijas Republikas ūdenstilpes, 2016. gada sākumā, Valsts vides dienests (VVD) secinājis – daudzi makšķernieki šogad vēl nav nopirkuši jaunas makšķerēšanas kartes.

“Derīgu makšķerēšanas karšu neesamība ir aktuāls pārkāpums īpaši gada sākumā, jo to derīguma termiņš, saskaņā ar šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem, beidzas gada pēdējā dienā, neatkarīgi no dienas, kad šī karte iegādāta. Līdz ar to, ja karte iegādāta, piemēram, 2015.gada 1.decembrī, tā vairs nebūs derīga 2016.gada 1.janvārī. Laikapstākļi ir piemēroti makšķerēšanai no ledus, taču gada pirmajās divās nedēļās daudzi makšķernieki darbojas bez 2016.gadā derīgām makšķerēšanas kartēm un ir neapmierināti, saņemot sodus neuzmanības vai kādu citu faktoru dēļ.” skaidro VVD ģenerāldirektores vietniece, Zvejas kontroles departamenta direktore Evija Šmite.

Par šo makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu, saskaņā ar “Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa” 80.3 panta pirmo daļu, VVD izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 15 līdz 350euro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas.

Pērnā gada 11 mēnešos VVD fiksējis 1077 makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumus par kopēju summu 68 392 euro.

Atgādinām, ka makšķernieka pienākums pēc amatpersonu lūguma ir uzrādīt makšķerēšanas karti. Atbilstoši 2010. gada 1. janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1498 “Makšķerēšanas noteikumi”, makšķerēt Latvijas Republikas ūdeņos ir tiesības fiziskai personai, kas makšķerēšanas laikā var uzrādīt derīgu makšķerēšanas karti, kurā norādīs makšķernieka vārds, uzvārds un personas kods, vai arī nosaukt elektroniski iegādātas makšķerēšanas kartes numuru un uzrādīt dokumentu, kurš ļauj identificēt personu, bet vietās, kur notiek licencētā makšķerēšana, var papildus uzrādīt licenci vai elektroniski iegādātu licenci.

Makšķerēšanas kartes iespējams iegādāties VAS “Latvijas pasts”, makšķerēšanas piederumu veikalos, internetā (www.makskeresanaskarte.lv) un citviet. Kartes cena visam gadam ir 14,23 euro, trīs mēnešiem – 7,11 eur. Karte nav nepieciešama personām vecumā līdz 16 gadiem un personām, kas vecākas par 65 gadiem, kā arī invalīdiem.

Viena no VVD funkcijām ir veikt dabas resursu izmantošanas valsts kontroli Latvijas teritorijā, kontinentālajā šelfā un Baltijas jūras Latvijas Republikas ekonomiskajā zonā.

Papildus informācija:

Jūlija Ņikitina

Valsts vides dienesta

sabiedrisko attiecību speciāliste

tel. 67084311, 25780460

e-pasts: julija.nikitina@vvd.gov.lv

Twitter: @videsdienests

http://www.vvd.gov.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[7] Komentāri | dilst | aug
 
Malikis2011

Cik te pārskrēju katra otrajam var rakstīt kad bez kartes, citam alga tikai 10 datumā, citam pabalsts ap 15 janvāri, nu nākošnedēļ rakstīšu .

12.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Mani reiz noformēja "apendicītā" (gadus 7ņus atpakaļ). Tad vēl mitinājāmies pļavniekos, nekur rajonā kartes nebija tirgošanā. 2jā dātumā devos uz juglu pasēdēt patirināt un jāsaka arī nedaudz palāpīties pēc jestrās JG svinēšanas. Cik nu pasēdēju, špektrs klāt- rādi karti. Taisnošanās nelīdzēja, arguments- alkoholam nauda ir ,kartei nava. Beigās uzlika mazāko naudas sodu par pārkāpumu, kuru piemirsu laikā nomaksāt... (10 dienas). Vai pašlaik ir līdzīgi, pēc termiņa beigām "lieta" nonāk pie tiesu izpildītāja?

12.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Cilvēki gaida vai pēc tam, kad jaunie noteikumi stāsies spēkā, vispār karti būs vērts pirkt.

13.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Kāpēc kalendārais variants vispār vajadzīgs?? Var daudz vienkāršāk- pieņemsim, ka nopirku gada karti 1. augustā, pārdevējs uz kartes raksta 01.08.15.- 31.07.16. Vai 1.maijā, tātad 01.05.16.- 30.04.17. un tā tālāk... Uz 3mēnešiem taču raksta, kāpēc ar gadu tā nevar??

Tas ir ērtak kautkādām papīratskaitēm, birokrātijai?

13.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Skabarga

Kāda valsts tādi pilsoņi , bez premjera arī dzīvojam jau no decembra un nekas ! :)

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
zivotaajs

Man i bez alkohola... veel latos - i nevienas zives nebija - tads variants ka bridinajums - nemaz nepastaaveeja. Un var jau but ka neesmu dzirdejis - inspektori arii katrs ir savs, ar savu skatijumu = bet arii tagad par tadu variatu kaa bridinajumu - dzidejis neesmu...

21.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
AR2
AR2 :

Shogad jau 1. janv satiku inspektoru uz ledus, dabuju mutisku bridinajumu par kartes neesamiibu, bet gribu piebilst, ka internetaa karti nebija iespeejams iegaadaaties liidz 03.01. Un buutu tikai normaali ja sisteema darbotos lciigi.

26.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager