Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
credpro.lv | 6.aprīlis 2016, 16:35 | 1 komentārs | 1776 skatījumi

REKLĀMRAKSTS: 11 veidi, kā riteņbraukšana var ietaupīt naudu

credpro.lv

Jau pavisam drīz iestāsies pavasara siltais laiks, un ielas piepildīs riteņbraucēji. Vairums cilvēku izvēlas pārvietoties ar velosipēdiem, jo tas ir viens no veidiem, kā savā dzīvē nepiespiesti ieviest fiziskās aktivitātes, kā pavadīt laiku svaigā gaisā un baudīt siltumu, pēc kura mēs visi esam tik ļoti noilgojušies, kā arī veids, kā ietaupīt ievērojamas naudas summas. Jāsaka, ka velobraukšana ir ne vien vienkāršākais un veselīgākais, bet arī vislētākais veids, kā pārvietoties. Ja jums rūp jūsu finanses, iepazīstieties ar 11 veidiem, kā riteņbraukšana var ietaupīt jūsu naudu, un, iespējams, jau šajā pavasarī arī jūs kļūsit par vienu no velosipēdistiem.

1. Velosipēdam nav nepieciešama degviela

Transporta izdevumi ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām ikvienam cilvēkam, neatkarīgi no tā, vai šī nauda tiek iztērēta personīgā transportlīdzekļa degvielai, sabiedriskā transporta biļetei vai taksim. Savukārt velosipēdam, kā zināms, nav nepieciešama degviela, līdz ar to uz degvielas rēķina ir iespējams ietaupīt kaudzi naudas, kā arī nav jāsatraucas par degvielas uzpildi, bet var droši doties ceļā jebkurā laikā un jebkurā vietā.

2. Tiek saudzēta automašīna

Ikviens kilometrs, kas tiek mērots ar automašīnu, lielākā vai mazākā mērā bojā automašīnu. Regulāri braucot, tiek bojātas dažādas automobiļa daļas, piemēram, riepas un bremzes, kas periodiski ir jāmaina to nolietojuma pēc. Kā zināms, auto daļas un to nomaiņa nav lēta, tāpēc nereti ir nepieciešams pat ātrais kredīts. Protams, arī ritenim ir daļas, kas laiku pa laikam ir jānomaina, tomēr tās ir mazākas, vienkāršākas un līdz ar to arī lētākas. Turklāt, šo daļu nomaiņu visbiežāk var izdarīt patstāvīgi, nemeklējot meistaru, kas tajā specializētos. Ja jums ir automašīna, jūs piekritīsit, ka, jo mazāk tiek ar to braukts, jo vairāk naudas ir iespējams ietaupīt.

3. Samazinās transportlīdzekļa apdrošināšanas izmaksas

Skaidrs, ka, ja jums nav automašīnas, jums nav arī jāmaksā par tās obligāto apdrošināšanu, tādējādi ietaupot līdzekļus. Protams, ne tikai pilnīga atteikšanās no automobiļa, bet arī retāka tā lietošana var samazināt apdrošināšanas izmaksas. Proti, jo mazāk mēs piedalāmies ceļu satiksmē, jo mazāka iespēja iekļūt ceļu satiksmes negadījumā. Kā zināms, ja pie ceļu satiksmes negadījuma esat vainojams jūs, samazinās jūsu bonus-malus klase, palielinot jūsu apdrošināšanas prēmijas jeb cenas apmēru.

4. Riteņu pirkšana un uzturēšana ir salīdzinoši lēta

Mūsdienās ir iespējams nopirkt labu velosipēdu par saprātīgām cenām. Protams, ja jūs esat gatavi atvēlēt riteņa iegādei lielāku naudas summu, ir iespējams iegādāties vēl labāku riteni. Jāatceras, ka jūsu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošības labad ir ieteicams iegādāties arī citus velobraukšanas piederumus, piemēram, ķiveri, aizsargus un gaismas lukturus. Protams, ar katra aksesuāra iegādi tā uzturēšanas izmaksas sadārdzinās, tomēr tā ir katra paša izvēle, nevis obligācija. Vairums riteņbraucēju tik ļoti aizraujas ar savu velosipēdu aprīkošanu, ka dažkārt ir nepieciešami pat patēriņa kredīti. Ja pieņemam, ka velosipēda pamata komplektāciju veido vien pāris piederumi, tad tā kopējās iegādes un uzturēšanas izmaksas nav lielas.

5. Nav nepieciešams apmeklēt sporta zāli

Vairākums fitnesa klubu mēneša abonementu maksā vidēji 50 eiro, bet, ja jūs ikdienā pārvietojaties ar riteni, jums nav jāmaksā necik. Velobraukšana ir lielisks kardio treniņš, kas sadedzina ievērojamu skaitu kaloriju. Piemēram, cilvēks, kura masa ir 70 kilogrami, braucot ar ātrumu 22 kilometri stundā, 25 minūšu laikā var sadedzināt 300 kilokalorijas.

6. Velosipēdisti mazāk slimo

Kā pierāda vairāki pētījumi, riteņbraucēji gada laikā slimo mazāk par tiem, kas ikdienā nepārvietojas ar velosipēdu, tāpēc arī izdevumu medikamentu iegādei un ārstēšanās pakalpojumiem ir mazāk. Tas ir izskaidrojams ar fizisko izturību, kas tiek trenēta velobraukšanas laikā, kā arī ar norūdīšanos jebkuros laika apstākļos, kas samazina saaukstēšanās risku. Ja arī jūs vēlaties mazāk slimot (kurš gan nevēlas?), nopietni padomājiet par velobraukšanas ieviešanu savā ikdienā.

7. Riteņbraukšana uzlabo produktivitāti

Riteņbraukšana, tāpat kā citas fiziskās aktivitātes, ievērojami samazina stresa līmeni un uzlabo darbspējas, tādējādi uzlabojot arī produktivitāti. Kā zināms, jo lielāka ir darba produktivitāte, jo vairāk ir iespējams nopelnīt, izdarot vairāk darba vai nostrādājot garākas darba stundas. Šis ir viens no ieguvumiem, kas nevis samazina izdevumus, bet gan palielina ienākumus.

8. Nav jāmaksā par stāvvietu

Nav noslēpums, ka izdevumi par automašīnas stāvvietu noteiktā laika periodā var sasniegt milzīgas naudas summas, bet par velosipēda novietošanu savukārt nav jāmaksā. Ja nevēlaties novietot savu riteni speciālā stāvvietā, to ir iespējams novietot arī darba vietā, protams, ja vien darba telpas un to lielums atļauj.

9. Nav jāmaksā nodokļi

Kā zināms, ikvienam automašīnas īpašniekam ik gadu ir jāmaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis, kas, jāsaka, nav mazs, bet, ja jums automašīnas nav un ikdienā jūs pārvietojaties ar velosipēdu, jums nav jāmaksā šis nodoklis.

10. Samazinās izdevumi par precēm

Braucot ar velosipēdu, samazinās izdevumi arī par precēm. Loģiski, ka ar velosipēdu nav iespējams pārvietot tik daudz preču kā ar automašīnu. Rēķinoties ar šo faktu, riteņbraucēji veikalos izvēlas un nopērk tikai pašas nepieciešamākās preces, tādējādi samazinot arī savus izdevumus par tām.

11. Samazinās izdevumi par atpūtu un izklaidi

Jāsaka, ka velobraukšana ir lielisks veids, kā atpūsties vai izklaidēties. Ja jums ir velosipēds, ir iespējams vienkārši pabraukāties pa pilsētu vai dabas takām, vai pat uzrīkot pikniku pie dabas krūts, ceļu līdz tam mērojot ar riteni. Iespēju ir daudz, turklāt, it visas no tām neprasa lielus naudas ieguldījumus.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
CredFlare

Šī raksta skribenti laikam ir iedomājušies, ka copmaņu blogs ir tā vieta, kur meklēt idiotus? Rakstiet šos padomus kādā skolnieku portālā, nevis te. Pie tam, tās saites uz kredītu lapām, kurās ir tik pat bērnišķīgi un truli raksti, noteikti nenesīs vēlamo vērtību.

22.03.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager