Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Gunārs Klēģers | 26.aprīlis 2016, 11:39 | 4 komentāri | 5451 skatījums

Sezonas inventāra jaunumi 2016

Kārtējā starpsezonā, kad neko īpaši jaunu nevajadzēja, nākuši klāt dažas labas lietas. No vienām gaidu lielas zivis, no citām mazliet vairāk komfortu, no citām jaunu pieredzi.

Par lielā(kā)m zivīm.

Turpinot likt klāt mānekļu izmēram centimetrus un gramus, esmu izkāpis no klasiskās un universālās augšējās 25-30g mānekļu robežas. Mērķis – palielināt zivju izmēru. Kā jau rakstīju – pērn faktiski pilnībā atteicos no mazajiem mānekļiem, kā arī rotiņiem, lai netraucētu asarus un zemmērus. Tā kā rezultāti bija ne tikai pēc čutenes, bet arī pēc cipariem, tad jau sezonas beigās nolēmu iet vēl tālāk. Uz to pamudināja kāda garāka saruna Turgeņeva ielas copes veikalā “Abordage” ar Marisu. Pēc kāda laika jau tur atgriezos, lai nokomplektētu kātu un pieskaņotu spoli. Izvēle krita uz pārbaudītām vērtībām bez eksperimentiem – kātsSt.Croix AVID/AVC86HF2 ar testu līdz ~57g, garums ~260cm un ātru (fast) akciju, taču pieļauj arī ievērojami smagāku mantu mētāšanu, ja to dara ar prātu. Tas piemērots lielām gumijas zivīm un svimbeitiem. Spole – Shimano BAY GAME multiplikators.

Sākotnējais komplekts, ko plānots vicināt ar šo tandēmu – kaste ar svimbeitiem, pāris džerkveidīgajiem un palielām gumijām, kas pirktas gan izstādes laikā Zviedrijā, kur tām bija ļoti plaša izvēle, kā arī tepat Latvijā pāris veikalos. Pie mums gan lielo zivju un arī dažādu piederumu izvēle ir niecīga, jo dominē viss, kas ir svara kategorijās līdz 25g.

Kolonna pa kreisi, no apakšas: Fladen MAXIMUS PREDATOR Tail-or Jerk (50g), Salmo SLIDER 12 F (60g), Izumi SHAD ALIVE 145 F (49,5g), Oranža gumija Pig Shad; labajā kolonnā no apakšas: Savage Gear REEL EEL, Westin MIKE THE PIKE, Svartzonker Mc Rubber C8 Fegis glitter, Berkley POWERBAIT RIPPLE SHAD, Relax KOPYTO; augšā – Westin SHAD TEEZ, Eastfield Lures WINGMAN CURLYTAIL.

Par lielāku komfortu un jauniem piedzīvojumiem

No apģērba klāt nākušas ūdens izturīgas un elpojošas bikses vasaras sezonai (Scierra Kenai Pro Trousers, 8000mm mitrumizturība, 5000MVP), veideri (Vision Hopper) un zābaki (Vision Hopper Gummi), kas primāri paredzēti vienvietīgajam pūslim jeb puslaivai (belly boat, float tube), kas redzams zemāk. To gan nopirku jau pērn, taču nav sanācis tā nopietni izpeldināt.

Šo peldriņķi (Ron Thompson Max Float Belly Boat) plānots izmēģināt upēs un mazos ezeros. Tas ir viens no vienkāršākajiem savā klasē, taču pietiekami ērts un drošs (4 neatkarīgi gaisa spilveni), lai saprastu, vai šis pārvietošanās veids vispār interesē. Pie šī ļoti svarīgas ir pleznas un veideri – 2 lietas, kas izmēģinājuma reizē pievīla. Papildus plānots piepirkt arī ērtāku glābšanas vesti, jo attēlā redzamā ir par lielu un neērtu šādā puslaivā.

Tas no lielajām lietām un plānotajiem eksperimentiem pagaidām arī viss. Tagad man atkal vairs neko nevajag.

Ne asakas visiem jaunajā sezonā!

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.5 no 5
(8 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[4] Komentāri | dilst | aug
 
jenots13

Foršs raksts,bet teikums:"Tagad man atkal vairs neko nevajag." darbosies max. nedēļu,jo tūlīt tak sākas sezona :)

Ne asakas,un lai jaunās lietas sevi attaisno,un nes to lielo zivi!

26.04.16 Atbildēt | Ziņot 1
Jurcik

Labs komplekts. Cik naudas izteiksmē sanāk kāts+spole? Ari tieši kaut ko tādu meklēju.

28.04.16 Atbildēt | Ziņot 0
onkyo

Paveram Ebay un parēķinot sanāk +/- 450 Eiras;)

29.04.16 Atbildēt | Ziņot 0
mailite

un ja desmitniece piekers. velk pa visu ezeru uz sitada pusla. un ja dirst sagribas? :) un ja bairaki kati? :)

07.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager