Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Biedrība «Sporta makšķerēšanai» | 19.augusts 2016, 16:47 | 13 komentāri | 8822 skatījumi

«Lieliska Copes Diena!» Kā tas bija?

18. augusta pusdienā tepat Rīgā, Daugavā un Laivu Centrs teritorijā starp lielajiem kuteriem, viena pēc otras ierodas sporta makšķernieku laivas, tās vada Biedrības "Sporta Makšķerēšanai" vīri, kuri gatavojas copei. Kā ierasts tiek salikti spiningi, pārbaudītas auklas, pārsietas pavadiņas, uzlikti mānekļi, pārcilāts glābšanas aprīkojums, ieslēgtas eholotes un sapildītas motoru bākas. Viņi gatavojas copei...citādai kā ierasts ... Katrs savā laivā uzņems pavisam nepazīstamu copes biedru, kādu ar īpašām vajadzībām, kādu kurš iespējams pats vispār nevar aizbraukt makšķerēt, kādu kurš varbūt nekad nav sēdējis motorlaivā, kādu, kuram it kā vienkārša makšķerēšanas pēcpusdiena varbūt būs lielākais piedzīvojums šī gada laikā... Deviņas laivas ir pietauvotas un gatavas uzņemt pasažierus...

Lūk arī ierodas viņi! Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons un viņu draugu apvienības Apeirons biedri. Katram savs stāsts, katram sava īpašā vajadzība, bet acis mirdz visiem - kas nu būs, kā nu būs?! Draudzīga saveicināšanās un tai seko pārsteigums, - te nebūs nekāda vienkāršā cope! Tās būs sacensības ar pavisam nopietniem noteikumiem! Ieskaitē tiks ņemtas piecas lielākās zivis, kuras jāved krastā uz mērīšanu!

Visi sadalās pa laivām, lielākajās vīri ratiņkrēslos, mazākajās tie, kam palīdzība mazāk nepieciešama. Kā sportistiem ierasts, laivas nostājas starta pozīcijās un te seko vēl viens pārsteigums, visi brauc līdz Centrāltirgum, un tad vienā kolonnā dodas ekskursijā pa Rīgas kanālu! Skats ir iespaidīgs un arī dažam labam sportistam aizraujas elpa. Tās ir pavisam citādas emocijas...! Rīga tiek sabildēta simtiem fotogrāfijās un nonākot pie kanāla otra gala skaistuma baudīšana pārslēdzas sacensību režīmā! Aiziet uz Ķīsīti! Katrs nu pats par sevi līdz norunātajam laikam, kad jāierodas uz zivju mērīšanu.

Sportisti ir sagatavojušies ļoti nopietni, par visu ir padomāts sākot no glābšanas vestēm, lietus kostīmiem līdz pat iepriekš sagatavotiem spningiem ar visiem mānekļiem, jo galvenais uzdevums paliek nemainīgs - noķert zivi! Un Ķīšezers ir devīgs! Neviena ekipāža nepaliek bez lomiem - palieli, smuki, strīpaini asari ir visiem. Kādam 58cm līdaka, citam atkal mēra zandarts pirmajā metienā. Makšķerēšanai atvēlētais laiks paiet zibenīgi! Tā kā jaunie copes biedri pieraduši pie sajūtas kā ir būt motorlaivā, tad braucienā uz piestātni tiek piebērtas ogles un saņemta adrenalīna deva no ātruma un prātīgiem manevriem.

Atgriežoties Laivu Centra piestātnē sākas lielā mērīšanās, ko pavada sajūsmas saucieni, jo jaunie copmaņi ir patiesi pārstiegti viens par otra lomiem. Rezultāti ir diezgan blīvi, un šķiet uzvarētājus noteiks tikai pāris punktu atšķirība. Samērītās zivis tiek sadalītas pa maisiņiem un tiks pagatavotas gardās vakariņās.
Kamēr tiek savilkti punkti un deviņu ekipāžu konkurencē noskaidroti uzvarētāji, visi dodas iestiprināties uz terasi, kur Laivu Centrs Restorāns sarūpējis sātīgu cienastu, kura baudīšanu pavada makšķernieku stāstiņi...

Punkti saskaitīti un pārliecinošu uzvaru svin Juris Pabērzs, kurš tiek titulēts arī par lielākās līdakas un lielākā asara mednieku, savukārt Mārcis Mucenieks saņem balvu par lielāko zandartu. Divām dāmām balvas par drosmi un piedalīšanos, savukārt visiem par piemiņu grāmatas un BSM cepurītes. Aplausiem skanot pasākums ir noslēdzies!

Andis Miezis, Biedrības "Sporta Makšķerēšanai" valdes priekšsēdētājs: "Ideja par šāda veida copes pasākumu radās šī gada pavasarī, vienā no BSM valdes sēdēm. Ideja patika visiem, bet nenoliegšu, ka bijām satraukušies un daudz diskutējām par to kā labāk un pareizāk to realizēt. BSM jau ir pieredze labdarības pasākumu rīkošanā, kā, piemēram, labdarības sacensības spiningošanā "Copmaņi Labdarībai", kas nu jau kļuvušas par tradīciju, bet tas ir pilnigi kas cits, savākt naudu un noziedot, vai reāli doties makšķerēt kopā ar cilvēku ratiņkrēslā. Sazinājāmies ar Apeironu, arī viņiem mūsu piedāvājums patika un riskējām! Manuprāt pasākums ir izdevies un esam ārkārtīgi gandarīti par to, ka varējām ar savu hobiju, aizraušanos un sporta veidu, ko sauc par makšķerēšanu, sagādāt prieku un jaunu pieredzi, kādam, kuram ikdiena ir pavisam citāda kā mums. Nākamgad domājam atkārtot!

Ivars Balodis, Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons valdes priekšsēdētājs: "Paldies par negaidīti foršo pasākumu! Mēs ļoti daudz ko uzzinājām jaunu, iemācījāmies daudz jaunu svešvārdu kā džigs, mikrodžigs, dropšots utt. Kāds no mums arī pirmo reizi dzīvē makšķerēja un pirmo reizi noķēra zivi! Paldies par iespēju paskatīties uz Rīgu no pilnīgi cita rakursa un paldies par sacensību formātu un balvām, ko mēs nepavisam negaidījām! Mēs esam ļoti priecīgi un pasākums ir izdevies par visiem simts! Ir tikai viens mīnuss! Copes bija par maz! Nākamgad noteikti ir jāatkārto un tad gan makšķerēsim vēl ilgāk un lomu būs vairāk!"

Paldies Ieskaties.lv, Rapala Latvia eboat.lv, FishBon un CopesLietas par dāsnu un praktiski noderīgu balvu fondu!
Īpašs paldies Laivu Centrs Restorāns par sagādāto cienastu un iespēju pasākuma noslēgumu aizvadīt restorāna telpās!

FB/Biedrība "Sporta makšķerēšanai"

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(18 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[13] Komentāri | dilst | aug
 
otinjsh

Super, Veči! Cepuri nost!!! Cilvēku acīs viss ir pateikts.

19.08.16 Atbildēt | Ziņot 2
pienef

Ļoti cēli un skaisti! Malači un cepuri nost!

19.08.16 Atbildēt | Ziņot 2
Aigars82

Pievienojos iepriekšējiem komentāriem. Visu cieņu!

19.08.16 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

respect, vīri!

19.08.16 Atbildēt | Ziņot 1
bums
bums :

Viennozīmīgi varu teikt ,ka malači ..............

19.08.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

Pievienojos iepriekšējiem komentētājiem. Super-kad tad ja ne tagad. ;)

19.08.16 Atbildēt | Ziņot 1
aigarsx

Viena laiva bija iebraukusi nelielā līcītī pretīm Teikai. Redzēju ,ka noķer kaut ko. Es pats no krasta mētāju.

20.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
aigarsx

Pievienojos pārejiem.

20.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
agalds

Super !!!

20.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
gambers

ritigi cīnītāji

20.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
4undra

Respect:)

20.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Tiešām lieliski! Cepuri nost, veči!

21.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
aiviss

Pa skaisto:)

22.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager