Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Leta | 19.septembris 2016, 14:35 | Komentēt | 2287 skatījumi

Mainīs dabas lieguma «Liepājas Ezers» aizsardzības noteikumus

Foto:TomsBalcus

Lai dabas liegumā «LiepājasEzers» izveidotu jaunu kuģošanas līdzekļu piestātni un atpūtas zonu, ir plānots grozīt lieguma individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi grozījumus normatīvajā regulējumā, atsaucoties uz Liepājas domes ieceri dabas parka zonā, Zirgu salā, attīstīt brīvdabas un sporta aktivitāšu centru, izveidojot gan mierīgās atpūtas, gan aktīvās atpūtas zonu. Iecere paredz arī jaunas publiski pieejamas kuģošanas līdzekļu piestātnes izveidi, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību ne tikai uz sauszemes, bet arī ūdenī.

VARAM paskaidro, ka šī aktivitāte ir saskaņā ar dabas aizsardzības plānu "Dabas aizsardzības plāns dabas liegumam "Liepājas ezers" 2008.-2023.gadam". Tajā kā viens no teritorijas izmantošanas optimizēšanas un slodžu samazināšanas rekomendētajiem apsaimniekošanas pasākumiem ir degradēto ezera piekrastes daļu sakārtošana, kas paredz ieviest kārtību Zirgu salā. Šajā teritorijā paredzēta gružu izvešana, krūmu izciršana un atpūtas vietas ierīkošana.

Šajā teritorijā ir veikts arī biotopu eksperta teritorijas apsekojums un saņemts atzinums par augu un biotopu izpēti. Atzinumā ir teikts, ka Zirgu salā nav konstatēti biotopi, kas atbilst Latvijas vai Eiropas Savienības aizsargājamu biotopu sarakstam.

Grozījumos ir mainītas vairāku piestātņu atrašanās vietas vai tās ir svītrotas no noteikumiem. Piemēram, no saraksta tiek svītrota piestātne "Kāpas", kas atrodas Maiļragā, un tā vietā tiek noteikta jauna piestātne Zirgu salā. Kopējais piestātņu skaits gan paliks nemainīgs - 33, kas atbilst Dabas aizsardzības plānā rekomendētajam piestātņu skaitam, lai nodrošinātu ezera dabas vērtību saglabāšanos un to kvalitātes nepasliktināšanos.

Maiļragā līdzšinējo sešu piestātņu vietā paliks divas, kas ir pietiekami, ņemot vērā, ka teritorija nav labiekārtota un piestātnes līdz šim nebija izveidotas, skaidro ministrija.

Grozījumi bija izsludināti publiskajā apspriešanā, taču priekšlikumi un komentāri netika iesniegti.

LETA

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager