Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mārtiņš Babris | 26.septembris 2016, 23:18 | Komentēt | 1557 skatījumi

Agat Trout fest

Foreļu ķeršana dīķos uzņem apgriezienus, un nu jau klāt rudens mači. Priekš manis šie ir pirmie mači, kas norisinās pēc dueļu principa. Mači notika Valdemāra dīķos. Lielajā dīķī pāris dienas pirms sacensībām tika ielaistas vēl papildus foreles. Palielinot zivju skaitu dīķī solījās būt laba cope. Tiesa nedēļu pirms mačiem, dīķos zivs bija gaužām pasīva. Maču dienā no paša rīta lija smalks lietus. Ne par ko labu tas neliecināja. Bet, kā zināms, jāķer zivis jebkuros apstākļos, tā ka devāmies cīņā. Šoreiz piedalījās 27 dalībnieki. Lielāko tiesu jau labi zināmi sportisti no krasta čempionāta, kā arī sportisti no laivu mačiem.
Kārtas numuru izloze noritēja raiti, tikpat raiti izlozēja sektoru secību. Mači sākās lielā dīķa labajā krastā. Jau pēc pirmā iegājiena varēja saprast, ka zivs galīgi negrib ķerties. Visi iespējamie šūpi tika laisti lietā, bet nekā, forele cītīgi tos ignorēja. Dažas zivis tomēr tika noķertas, tai skaitā Igors Dzilna vienu piemānīja uz Smith Niakis. Pirmajā sektorā es mačojos ar Kristianu, kurš vēlāk palika trešajā vietā. Kristians man sagādāja vienīgo zaudējumu pirmajā puslaikā. Tiesa pārējos sektoros cīņa noslēdzās ar draudzīgu neizšķirtu, kas deva katram sportistam pa 1 punktam. Starp citu, par punktu skaitīšanas sistēmu un vispār sacensību norisi. Punkti tiek doti sekojoši. Ja duelis noslēdzas ar neizšķirtu, turklāt bez zivīm, katrs sportists iegūst pa 1 punktam.
Ja viens sportists uzvar, tad tas iegūst 3 punktus, otrus - 0 punktus. Ja duelis noslēdzas ar neizšķirtu, vienādu skaitu noķertām zivīm, tad katrs sportists iegūst 1.5 punktus. Šādā veidā veidojas punktu summas un tabulas kopvērtējums. Mači notiek pēc dueļa principa, kad sportisti vienā sektorā sacenšas viens ar otru. Šajos mačos bija pa 6 dueļiem, katrā puslaikā. Pirmo puslaiku noslēdzu ar 5 punktiem.
Otro puslaiku, pēc novērojumiem nolēma pārcelt uz kreiso krastu. Šajā pusē tika laistas iekšā zivis, un izskatījās stipri vien aktīvākas. Bieži foreles lēkāja un atrādīja sevi. Tāpēc arī pirmā puslaikā daži sportisti noķēra zivi izdarot ļoti tālu metienu, pie pretējā krasta. Otrais puslaiks bija rezultatīvāks. Stipri vairāk zivis varēja noķert. Es nolēmu vairāk darboties ar gumijām, ar cerību ka tomēr kāda forele atsauksies. Nimfas laidu darbā pirmās, bet tās pagaidām klusēja. Pirmajā duelī zaudēju, Andris piemānīja vienu foreli, un 3 punkti viņa kontā. Vienā brīdī uztaustīju dzeltenās krāsas pinčedu. Uz to tad man pirmā nomukušā forele, ar skaistu svecīti. Diemžēl nekā. Turpināju strādāt. Pārgāju uz spilgti zaļo nimfu, bija pāris copes, bet bez rezultāta. Secīgi atgriezos pie pinčeda, uz ko tad arī dabūju zivi. Jāsaka ka mans dueļa partneris arī tika pie vienas foreles, attiecīgi beidzām dueli katram ar 1.5 punktu. Pēdējais duelis izvērsās spraigs ar Vadimu. Pēdējā minūtē Vadimam forele, bet diemžēl nomuka nost. Attiecīgi pa 1 punktam. Bet varēja būt pavisam savādāk...
No inventāra izvēlējos trīs dažādus spiningus. Maximus Midori MSESM62UL, kuram liku virsū pīto auklu ar fluorokarbona pavadu. Šo pamatā izmantoju gumijām, šūpiem. Otrs spinings - Maximus Midori MSESM60XUL. Šis jau ir tipisks area spinings, ar ļoti mīkstu akciju. Izmantoju šo šūpiem. Un trešais Bellezza Correntia TW. Ņēmu šo ar domu par vajadzību pēc tāliem metieniem. Izmantoju pamatā smagākiem šūpiem. Mānekļu ziņā vislabāk nostrādāja, protams, tas kas nebija manās kastēs - Mukai Zanma. Šis mazais kranks, domāts dīķu forelēm, ar super lēnu animāciju spēja iekustināt zivis. Mainot dažādas krāsas, forele lēni, bet tomēr nāca. Cik varēja saprast uzvarētāji savu uzvaru kaldināja tieši ar šo mānekli. Pārējie pamatā strādāja ar gumijām. Vēl no krankiem varu atzīmēt Nories Rice, kas palīdzēja Aivaram vienā duelī tikt pie divām zivīm.
Mači bija lieliski. Man personīgi ļoti patika, un es domāju ka visiem pārējiem arī. Dinamiski mači. Šobrīd ar nepacietību gaidu nākošos - Vangažu dīķos, 5. novembrī. Cik sapratu no organizatoriem, tad mači būs tikai ar šūpiem un vobleriem, divos dīķos. Tāpat es sapratu ka nākošajā gadā būs dīķu mači stipri vien vairāk līdz ar ko parādīsies arī reitingu sistēma. Gatavojamies, pērkam inventāru un uz dīķiem prom!

Mārtiņš Babris aka maituputns

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager