Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Staburags.lv | 25.oktobris 2016, 11:50 | Komentēt | 2779 skatījumi

Koknesieši - «Esam konkurētspējīgi!»

Koknese ir iecienīta makšķernieku vieta — ikkatrs cer izvilkt lielo samu, te bieži tiek rīkotas arī dažādas sacensības. Kāda aizvadītā sezona bijusi spiningotājiem — par to stāsta koknesietis Viesturs Saulītis, kurš ne tikai pats ir makšķernieks, bet pulcē uz sacensībām arī citus.

Sacensībās piedalījās gandrīz 100 dalībnieku no visiem Latvijas novadiem. Foto: Dace Svētiņa

Jaunās laivās labāk ķeras

Viesturs gan sarunā ir ļoti pieticīgs, tikai uzsver, ka, pateicoties makšķerēšanas entuziastiem un atbalstītājiem, Kokneses sporta centra komanda ir konkurētspējīga ar citām Latvijas spēcīgākajām komandām.

Šogad koknesieši piedalījušies vairākos Latvijas spiningošanas čempionāta posmos. Pateicoties Jāņa Skrabāna ieguldītajiem līdzekļiem, divas ekipāžas (Viesturs Saulītis un Andris Sakss; Gatis Rozenbergs un Jānis Skrabāns) uz tām varēja doties jaunās laivās. 17. un 18. septembrī Latgales čempionātā spiningošanā tautas klasē Rušona ezerā koknesiešu komanda deviņu komandu konkurencē izcīnīja otro vietu. Arī ekipāžu kopvērtējumā Viestura Saulīša un Andra Saksa ekipāžai otrā vieta un sudraba kauss.

Savukārt 24. septembrī Engures ezerā norisinājās kārtējais Latvijas čempionāts spiningošanas divcīņā, kurā piedalījās arī koknesieši. Spiningotāji sešas stundas no rīta pavadīja Engures ezerā, bet pēcpusdienā krastā mērojās spēkiem mešanā Ārenberga mērķī (mērķī mešana, izmantojot spiningu, kura auklas galā ir piesiets plastmasas svariņš 7,5 gramu smagumā). Mešana notiek tā saucamajā Ārenberga mērķī — aplī, kas ir sadalīts sektoros, attiecīgi jo tuvāk centram, jo lielāks punktu skaits. Pats centrs ir 10 punkti. Metienus veic piecās dažādās tehnikās no dažādiem attālumiem. Individuālajā vērtējumā otrās vietas ieguvējs bija Viestura Saulīša dēls Mareks Saulītis ar 4,55 kg smagu lomu un 70 punktiem mērķī mešanā. Komandu vērtējumā koknesieši bija otrie labākie. Oktobra sākumā komanda piedalījās Latvijas kausa izcīņā spiningošanā Rīgā, Ķīšezerā.

Sezonu noslēdz ar atklāto čempionātu

Sezonu koknesieši noslēdza oktobra vidū Koknesē, Daugavas ūdenskrātuvē. Kokneses atklātajā čempionātā spiningošanā no laivas ekipāžām un komandām aicināti tika interesenti un makšķerēšanas sporta entuziasti no visas Latvijas.

Turpina tradīciju. Šogad, tāpat kā pērn, pirmo vietu izcīnīja rīdzinieku ekipāža (tikai citā sastāvā) — Mārtiņš Balodis/Kristiāns Godiņš no Rīgas (7,80 kg). Attēlā — kopā ar dabas un zivju draugu, vides pētnieku, žurnālistu Māri Olti. Foto: Dace Svētiņa

Atsaucība iepriecināja, jo šogad uz tām, neraugoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, bija pulcējies krietni vairāk makšķernieku — 14 komandas, kas sastāvēja no 43 laivu ekipāžām, kurās kopumā startēja 85 dalībnieki (pērn sacensībās piedalījās 30 ekipāžu). Vien lielāka atsaucība tika gaidīta no pašiem koknesiešiem. Lai sacensības būtu iespējamas ikvienam, šogad tika samazināta dalības maksa gan pensionāriem, gan invalīdiem. Taču Daugava šogad nebija tik devīga kā pērn — loms bija par 49,01 kilogramu vieglāks — tika noķerti 60,33 kg zivju. Ar lomu atgriezās tikai 20 ekipāžas. Tika atrasts arī “vainīgais” — sliktie laika apstākļi un vējš.

“Sudraba copmaņi”. Otrā vietā Aigara Gredzena/Modra Bērziņa ekipāžai. Viņu loms — 4,75 kilogrami. Foto: Dace Svētiņa

Aicina atbalstītāju pulciņā

Viesturs stāsta, ka makšķerēšanas sporta veids ir ļoti dārgs. Ja nav atbalsta, tad nokļūšana uz citām vietām gandrīz vai neiespējama, jo komandu dalības maksa vien ko maksā! Un kur tad vēl ceļa izdevumi un degviela laivām! Koknesieši sacensībās var piedalīties, pateicoties Kokneses novada domes, sporta centra, eholotes.lv, “Einstock White Ale”, SIA “Palogs”, SIA “Goldfishing” — Prūšu 25, SIA “JSP Building”, SIA “Piran Media Group”, SIA “Ataudze”, SIA “Astarte Nafta” atbalstam. “Brīva vieta reklāmai vēl ir,” smej Viesturs, teikdams, ka priecātos, ja sponsoru pulciņam pievienotos vēl kāds.

2016. gada Kokneses spiningošanas sacensību rezultāti ekipāžām:

1. Mārtiņš Balodis/Kristiāns Godiņš — 7,80 kg

2. Aigars Gredzens/Modris Bērziņš — 4,75 kg

3. Dmitrijs Tereščenko/Māris Skangalis — 3,8 kg

4. Dmitrijs Ivaškins/Jevgēnijs Moisejenko — 3,7 kg

5. Harijs Raciborskis/Andis Miezis — 3,64 kg

6. Konstantīns Kravčenko/Aleksandrs Gaļicins — 3,39 kg

Komandu vērtējumā: - 1.CFF, 2.“BSM”, 3.“Streeam”.

Uzvarētāji balvā saņēma kausus, piemiņas medaļas, vērtīgas grāmatas un copei noderīgas lietas.

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager