Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Dagdas novads | 19.janvāris 2017, 18:41 | 4 komentāri | 5481 skatījums

«Galšūna Lielā Zivs» pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

14.janvārī, pie Galšūna ezera valdīja neparasta rosība. Kaislīgi ziemas copes mīļotāji pulcējās uz makšķerēšanas festivālu “Galšūna lielā zivs”.

Uz festivālu pulcējās rekordliels dalībnieku skaits – 145 makšķernieki! Uz zemledus copi ieradās ne tikai krietns vīriešu pulks, bet arī sievietes un bērni. Ieņēmuši labākās vietas, katrs nu rādīja savas zivju pievilināšanas prasmes. Daži atgriezās no ezera tukšām rokām, daži uz svēršanu nesa brangus lomus – gan līdakas, gan asarus, gan plaužus svarā pāri kilogramam.

Pēc svēršanas katrs varēja sasildīties ar siltu un gardu zivju zupu, ko pagatavoja Jaundomes muižas saimnieces. Tikmēr tiesneši apkopoja rezultātus.

Vispirms pateicības vārdi tika teikti pasākuma sponsoriem. Pēc tam nelielas festivāla piemiņas dāvanas tika pasniegtas vecākajam dalībniekam – Kazimiram Ruskulim. Tika pieminēti arī jaunākie sacensību dalībnieki – Kristaps Utkins un Rainers Zukovs. Un tad tika saukti festivāla uzvarētāju vārdi. Bērnu konkurencē 3.vietu ieguva viens no jaunākajiem dalībniekiem – Rainers Zukovs, 2.vietu – Linda Zariņa un 1. vietā ar vissmagāko lomu – Raivis Kuzņecovs.

Festivālā piedalījās arī kupls sieviešu pulks un konkurence bija ļoti sīva. 3. vietā palika Raisa Olehno, 2. vietā, tikai pavisam nedaudz atpaliekot no 1. vietas, ierindojās Irina Motiļkova, un 1. vieta – Ilzei Baruklei.

Vīru konkurence bija daudz sīvāka un arī lomi lielāki. 3. vietā – Anatolijs Pupics, 2. vietā – Edgars Lipšans un 1. vietā – Sandis Gribuška.

Bet ar to festivāls vēl nebeidzās. Pēc apbalvošanas sekoja “laimes rats”, kurā tika izspēlētas sponsoru sagādātās dāvanas. “Laimes rata” būtība ir tāda, ka tiek griezts rats, kurā atzīmētas dažādu sugu zivis, un ikviens no dalībniekiem vērtēšanai var nodot ratā uzgriezto zivi.

Vienu no vērtīgākajām dāvanām, eholotu no uzņēmuma Eholotes.lv, par lielāko raudu savā īpašumā ieguva Dzintars Matisāns. Par lielāko plici Pāvels Orols saņēma ledus urbi. Pēteris Krumpāns saņēma vobleri par lielāko līdaku, Jevgēnijs Gorkins – makšķernieku kasti par mazāko raudu. Par lielāko asari dāvanu karti saņēma Ēriks Guļkevičs, savukārt par mazāko asari dāvanu karti – Pēteris Makuševs. Dāvanu kartes ieguva Aivars Bērtiņš par lielāko ķīsi un Ervīns Žavranoks par lielāko plaudi. Par mazāko ķīsi, kas svēra vien 6 gramus, dāvanu saņēma arī Ilze Barukle.

Liels paldies visiem pasākuma dalībniekiem un īpašs paldies sponsoriem par sarūpētajām balvām – uzņēmumiem Rapala, Eholotes.lv, autoskolai Auto-Madara, SIA “Lija L”, SIA “Silans”, SIA “Staisons”, makšķernieku veikalam Shark, Normark un laikrakstam “Ezerzeme” par informatīvo atbalstu. Makšķerēšanas festivālu “Galšūna lielā zivs” rīkoja Dagdas novada pašvaldība.

avots / foto: Dagdas novada dome

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.5 no 5
(8 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[4] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Lūk , tie ir īsti copes svētki Latgalē! Ar vērienu. Žēl, ka kaut kā biju palaidis garām šo info, nudien būtu aizbraucis. Kompānija vien to ir vērta!

19.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Jā, uz tāda maza ezera tāds bars makšķerēja, tur jau laikam dzīvas vietas nepalika;D

19.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
chp
chp :

Bars bija tikai uz krasta, vietas pietika pilnīgi visiem!

Paldies sponsoriem un galvenajam organizatoram R.Aziņam par lielisko pasākumu! Tiekamies nākamajā gadā!

20.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
zivotaajs

O ! Klases biedrs Ēriks netur sveci zem puura, vel kopā skolas durvis virinot runājām kas? kur? kā? un uz uz ko kljeras, Molodec - apsveicu!!!

20.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager