Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Daugavpils.lv | 8.februāris 2017, 18:27 | 9 komentāri | 6306 skatījumi

Cīņa ar maluzvejniecību ūdenstilpēs norit visu diennakti

Pēdējo divu gadu laikā Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvalde aktīvi sadarbojas ar Latvijas Zemkopības ministrijas Zivju fondu. Veiksmīgas partnerības rezultātā ar Zivju fonda atbalstu tika īstenoti vairāki projekti, kas vērsti uz pilsētas ūdenstilpju attīrīšanu, zivju resursu saglabāšanu un papildināšanu. Sadarbība, kas 2016. gadā ir nesusi ievērojamus rezultātus, turpināsies arī 2017. gadā.

Kopš 2015. gada pavasara ieviesta licencētā makšķerēšana, Lielajā Stropu ezerā divas reizes tika ielaisti zivju mazuļi: vispirms tajā ielaisti 40 tūkstoši līdakas mazuļu, bet nākamajā gadā – 25 tūkstoši zandarta mazuļu. Zivju resursi papildināti arī citās ūdenstilpēs. Viens no galvenajiem uzdevumiem bija nodrošināt zivju krājumu aizsardzību pret maluzvejniekiem. Tā īstenošanai iegādāts nepieciešamais aprīkojums. Ziemā, piemēram, tiek izmantots kvadracikls un videokamera, kas fiksē amatierzvejas noteikumu pārkāpumus. Reidi, kuros piedalās valsts un pašvaldības policijas inspektori, kā arī Latgales reģionālās vides pārvaldes pārstāvji, tiek rīkoti regulāri visa gada laikā. 2016. gada jūlijā Komunālās saimniecības pārvaldē ieviests vides inspektora amats, un pārbaudes sāka veikt gan dienā, gan naktī. Visa pagājušā gada laikā veikti 152 kopīgi reidi, pārkāpumi ir konstatēti arī šogad.

Ūdas tiek izmantotas pasīvajai, tāpēc aizliegtajai zemledus makšķerēšanai. Aktīvais, atļautais un humānākais makšķerēšanas veids ir ūdu ar signalizatoru – karodziņu vai pludiņu – izmantošana. Starp visbiežākajiem pārkāpumiem ir makšķerēšanas kartes neesamība, lielāka skaita makšķerēšanas rīku izmantošana nekā atļauts un maza izmēra zivju makšķerēšana. Speciālisti aicina ievērot makšķerēšanas noteikumus.

Ziemā zvejot var bez licences, licencētās makšķerēšanas sezona Lielajā Stropu ezerā atsāksies 1. maijā. Nedrīkst aizmirst, ka pārbaudes uz pilsētas ūdenstilpēm tiek veiktas visa gada garumā cauru diennakti. Pie visiem apzinīgajiem makšķerniekiem speciālisti vēršas ar tradicionālo novēlējumu: ne asakas!

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[9] Komentāri | dilst | aug
 
Malikis2011

Nu man patīk šis raksts, ūda bez karodziņa ir aizliegtais rīks ;D

Noteikumos rakstīts :

12. Makšķerēšanā izmanto rīkus, kas sastāv no makšķerauklas ar āķi (āķiem) vai makšķerkāta ar makšķerauklu ar āķi (āķiem). Citu rīku lietošana zivju ieguvei makšķerēšanas laikā (izņemot šo noteikumu 14. punktā minētā tīkliņa izmantošanu un trīsuļodu kāpuru un sānpelžu ieguvi) ir aizliegta.

Aizliegtas ir brīvi peldošās ūdas un tas vasarā, bet šo punktu zinātāji arī var apiet.

Nu tā iet ka muld visi kam nav sajēga par to ko dara, rodas jautājums vai ar tādām pašām zināšanām kontrolētāji?

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 3
ZivjuZaglis

manā izpratnē - ja ir karodziņs - ūda noenkurota (uz ledus). Ja karodziņa nav - brīvi peldoša, tātad - maksas ;)

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011
Malikis2011 > ZivjuZaglis:

Izlasi noteikumu 12 punktu, vai tur redzi tur vārdu karodziņš, kontrolējošam būs jāpierāda tiesā un tur neprasīs ko viņš domā kas ir atļauts, bet skatīsies noteikumos kas rakstīts.

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas
urmaas > ZivjuZaglis:

Nerunā muļķības. Ari "bezkarodziņ ūdas" ir nostiprinātas uz ledus. Zivis ķerās uz tā kas ir kas ir zem ūdens, nevis uz tā kas ir virs!

09.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
bushmans

.. kā parasti, cik ļaužu tik likuma interpretāciju :)

09.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Nu pirms runājiet kameras priekšā izlasiet likumus un MK noteikumus un LAPK, lai pareizi lietotu jēdzienu aizliegtais rīks, jo ūdas un tīkls nav aizliegtais rīks. Aizliegtais rīks būtu tas kas nav atļauts ar makšķerēšanas noteikumiem, vai arī kas nav atļauts zvejas noteikumos, kā elektrība, duršana.

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Slinki jums tie inspektori! Brauc klāt pie paša copmaņa. Nekādas kultūras.

09.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
badapiicka

Es depilī nekad nevienu inspektoru pie ūdeņiem neesmu saticis

09.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
andruxaj

izdoma savus noteikumus uz vietas, divas udas 50 metru attaluma atļauts,ir karodzinš vai nav tas ir manas problemas.Lai stude noteikumus

10.02.17 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager