Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mammadaba | 20.maijs 2017, 12:36 | 3 komentāri | 4121 skatījums

Norisinājies Mammadaba čempionāta 1.posms

Lielauces ezera sacensību laureāti: no kreisās Mārtiņš Labucis, Jānis Labucis, Modris Skulte, Dāvis Griķis, Renārs Herings un Andrejs Ivļijevs.

Tieši dienu pirms Māmiņas dienas atzīmēšanas, svētkus svinēja mūsu otra mamma – Mammadaba, un kā gan, lai citādi dēvē spiningošanas sacensību atklāšanu ja ne par svētkiem. Protams, ka tie ir svētki gan makšķerniekiem, gan sacensību rīkotājiem, to atbalstītājiem un, protams, ka arī pašai Mammadaba tie ir svētki, jo kārtējo reizi pierādījās, ka šīs sacensības makšķernieki gaida, domā par tām, un gatavojas tām. Zinot to, ka visus sacensties gribētājus, limitētā laivu skaita dēļ, uzņemt neizdosies, tika noteikts konkrēts pieteikšanās datums un laiks, un jau pirmajās desmit minūtēs no iespējamajām sešpadsmit komandām, sacensību listē iebira trīspadsmit komandas! Un jau pēc pusstundas dalībnieku skaits septītajām Mammadaba sacensībām bija nokomplektēts.

Pēc sacensību atklāšanas līnijas, kurā vēlreiz tiek izskaidrotas izmaiņas sacensību nolikumā, lomu lapu saņemšanas un Mammadaba suvenīru izdalīšanas, sešpadsmit komandas, no kurām desmit tādas, kuras jau piedalījušās, bet pārējie jaunpienācēji, ar skubu lec laivās, un metas cīņā par uzvaru Lielauces posmā un vērtīgo punktu sešu posmu kopvērtējumā vākšanā. Baltā saule, bezmākoņu debesis, neliels vējiņš un kristāldzidrais Lielauces ezera ūdens norāda uz to, ka viegli nebūs, un sacensību dalībniekiem būs jāpieliek milzīgas pūles, lai tiktu pie ieskaites zivs. Pirmo reizi šajās sacensībās dalībnieki nevienu no noķertajām zivīm neved krastā, bet ievieto mērsilē un nomēra, ieskaites punktus dod mēra līdakas (no 50 cm) un asari, kuru garums nav mazāks par 20 centimetriem. Zivju garumu kvadrātu summa arī ir šie vērtīgie ieskaites punkti. Te uzreiz vietā būtu pateikt, ka šāda formula bija pa prātam ne tikai sacensību dalībniekiem, bet arī to lieliskajiem atbalstītājiem: galvenajam sacensību sponsoram „eboat.lv”, kurš nodrošina kopvērtējuma galveno balvu – divas Raymarine Dragonfly 4 PRO eholotes, „Gold Fishing, www.sargofish.eu”, SIA „Dole Marine”, SIA „Salmo”, „Copes lietas” un Latvijas makšķerēšanas sporta federācijai.

Lielākās zivs pieveicējs Jānis Labucis.

Septiņas sacensībām atvēlētās stundas, kuru laikā saule krietni vien padedzina dalībnieku ādas, bet izmanīgākie paspēj gan makšķerēt, gan, pateicoties modernajām tehnoloģijām, noskatīties nepelnītu Latvijas hokeja izlases zaudējumu ASV komandai, aizrit vēja spārniem, un laivas viena pēc otras piestāj piestātnē, bet to dalībnieki norūpējušies dodas uz lomu reģistrāciju. Diemžēl, ka jau paredzēju, rezultāti, copei nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ, ir krietni vien pabāli un, lai tos aprēķinātu nav nepieciešams pat ņemt talkā datorā sagatavoto tabulu, bet pietiek ar kabatas kalkulatoru. Noķertas deviņas līdakas un viens asarpuika, kurš izaudzis no divdesmit centimetru garuma. Un tikai komandai „Pike Hunters”, kurā startē Dāvis Griķis un Modris Skulte, izdevies pievārēt divas līdakas un izcīnīt uzvaru Lielauces posmā. Lielāko līdaku septiņdesmit viena centimetra garumā no Lielauces ezera seklumiem izcēlis Jānis Labucis, šī skaistule viņa un komandas biedra Mārtiņa Labuča komandu „Labuči” ierindo otrajā vietā, bet trešie paliek Renārs Herings un Andrejs Ivļijevs no Liepājas komandas ar skanīgu nosaukumu „Mad Butterfly”.

Noslēdzies pirmais, pieļauju, ka grūtākais, Mammadaba spiningošanas sacensību posms, priekšā vēl pieci atbildīgi posmi, kuros būs jaunas uzvaras, piedzīvojumi un, diemžēl, arī zaudējumi, bet visi jau uzvarētāji nevar būt, bet ieguvēji gan. Visi sacensību dalībnieki iegūs lielisku sacensību pieredzi, jaunus draugus un domubiedrus, izjutīs un izbaudīs godīgu sacensību gaisotni un attieksmi pret sevi, kolēģiem un mūsu visu kopīgo lielo mammu – Mammadaba. Tiekamies otrajā sacensību posmā 27. maijā Kaņiera ezerā, uz šo posmu vēl ir iespējams pieteikties komandām, kuras vēlas pacīnīties par balvām Kaņiera posmā.

1. posma rezultāti.

Kopvērtējuma rezultāti

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Malači visi! Bet vislielākais prieks par tiem, kuri spēja Lielauces ezerā, tajā totālas necopes brīdī, noķert savas zivis. Pats biju ezerā kādas dienas vēlāk pēc mačiem, tāpēc lieliski saprotu situāciju.

Tikai Lielauces ezeram ir radusies jauna problēma - tā ir dāņu Īles cūku fermas negantā smaka. Sēžot vakarā uz līņiem, slikta dūša metās. Tas pie ziemeļu vēja. Kārtējo reizi nākas konstatēt, ka atkal ir totāli sacūkots viens skaists Latvijas nostūris. Un tā jau ir Jelgavas VVD reģionālās nodaļas nolaidība.

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
groxx2

mes ar chomiem pagajusho gadu bijam uz lidakam, 0 nokeram :D :D gan uz dzivo, gan spiningu, gan ar laivu, nekaa !!! :D vienigi ko izdarijam - pielikam seju :D

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
groxx2

Lielauces ezeraa :)

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager