Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
kraft | 23.maijs 2017, 14:07 | 5 komentāri | 4460 skatījumi

Atskaite par Burtnieku 1 posmu

Šā gada LČ spiningošanas 1. posms Burtnieka ezerā EFT komandām bija veiksmīgs! Amunds ar Gati zelts individuāli Es ar Kasparu bronza! Komandu vērtējumā EFT2 - I vieta, EFT1 - III vieta! Labi! Bet pastāstīšu sīkāk kā tad mums gāja -

Jāsaka uzreiz, ka liels nopelns ir Jānim Briedim, kas ezerā dzīvojās labu laiku iepriekš un mēs jau aptuveni zinājām, ka zivis atrodas uz kantīm, reljefa izmaiņām un nebija jātērē vesela diena meklējot horizontus. Atlika sākt meklēt īstās vietas ar pietiekamu zivju resursu, jo treniņos zivis ķēras labi, daudz un visiem! Bet, lai uzvarētu jāatrod kur ķerās vislabāk un visvairāk :) Sazīmējām taktiku, nospraudām maršrutus un uz priekšu! Sestdienas startā mūsu pirmā vieta uzreiz nesa 7 ieskaites zivis, 5 līdakas un 2 asarus.

Šo vietu kā starta punktu bija izvēlējušies arī Lucky John, tad nu nedaudz pastumdījāmies, bet katrs savu zivi saķēra. Tālāk mums divi spoti nestrādāja vispār, tas nervus pabendēja labi, jo tur bijja plānoti 6 mēri vismaz. Un visu atlikušo laiku skraidījām pa citām savām vietām lasot pa 1-3 zivis no vietas un ar lielu presēšanu.

Es strādāju ar nelielu sudraba rotiņu vai ar lielu gumiju (kā gan citādi!:))) Kaspars ar bleķi vai vidēja izmēra gumiju. Tā mēs visu laiku strādājām paralēli ar dažādiem mānekļiem, nekad vienlaicīgi nelietojot viena tipa. Jāsaka, ka dažbrīd izšāva mazais sudraba rotiņš, vai lielā gumija, arī lielākā zivs 72cm bija tieši uz tās. Varēja just, ka mānekļu maiņa strādāja presējot vietu. Darba zirgi bija vidējas gumijas ar 7 gr dzigu, strādājām tikai ar atvērtiem āķiem. Dienu nobeidzām ar 14 līdakām un 2 asariem, kas bija vidējs rezultāts, es biju plānojis vismaz 15 līdakas.

Toties Gatis ar Amundu izšāva pa nopietno! Pilna tabula ar līdakām un viena no tām 90cm! 1 vieta! Mēs finišējām 7 pozīcijā, itkā labi, bet neesmu līdz galam apmierināts, zinu ka varējām labāk... Vakarā pārspriedām taktikas un veicām nelielas izmaiņas mānekļos. Bija grūti izvēlēties starta punktu, no vienas puses piezogas domas braukt turpat kur vakar bija labi Amundam ar Gati, kā arī citām ekipāžām no tā rajona bija pilnas tabulas ar līdakām, tātad tur jābūt vēl! Tomēr ņemot vērā, to ka tur jau ir bijis liels presings, kā arī faktu, ka pa nakti vējš nomainījies pilnībā un kur vakar pūta iekšā, tur tagad būs aizvējš (no wind no pike!) izlēmām startēt uz to pašu punktu kur sākām iepriekšējā dienā. Zinu tikai to, ka entuziasti kas tomēr aizbrauca uz vakardienas uzvaras maliņu, saņēma pēc nopelniem... :) Mēs presējām savas vietas vēja pusē un tas nesa rezultātu, aktivitāte bija praktiksi visos enkuros, vienīgi sāka parādīties zemmēri.

Mazāk kā stundu pirms beigām mums joprojām bija tikai 13 vai 14 līdakas. Bija zināms, ka citas ekipāžas ķer labi un jau ir 20 zivis, mums nācās bliezt uz 1000%, pārdomāt katru metienu, katru kustību, nekā lieka, jo ja gribējām kautcik labu rezultātu mums vajag vismaz 18 - 19 līdakas, vēlams 20! Aizbraucām uz vakardienas strēli kur vakar bija 4 zivis īsā laikā, tur kur arī noķēru 72 cm un bija ticība, ka tur jābūt vēl! Palikušas bija 30 minūtes!

Pirmajā laidienā IR! 3 stabili mēri! Tad presējam vēl. ir cope! nē nost! *****! turpat līča vidū Stream ekipāža piekliedz visu apkārtni "labiem" vārdiem, laikam aizgāja kautkas labs... Tas piedod vēl papildus epic momentu visai saspringtai situācijai! 5 minūtes pirms beigām Kasparam cope! ir mērs! 18 līdakas! turpinām presēt, pabīdos pa 10m. Tiesnesis paziņo, ka atlikusi minūte! Pēdējais metiens! izvēlos nedaudz citu trajektoreju, īsu metienu paralēli kantij un kautkas tākā uzknāb, domāju lēpene, nē atkal un ir! Pats neticu ka tā var būt!!! Nopietni?! Kaspars jau bija izvilcis savu mānekli un momentā iesmeļ mēru! Bāams! 19 līdakas. Beigu signāls! Finišējam ar 19 līdakām un 1 labu (36cm) asari.

Cīnījāmies līdz pēdējam! 2 vieta! Kopumā tas mūs paceļ uz 3 pozīciju individuāli kā arī komandu kopumā uz 3 vietu! Gatis ar Amundu arī šodien nostartē stabili ar 19 līdakām, kas viņiem nodrošina Zeltu individuāli! Un komandu paceļ uz 1 vietu!

Gribu atzīt, ka šogad komanda ir vēl saliedētāka, discipinētākā un vienotāka, tas arī dod rezultātu! Paldies visiem un tiekamies Alūksnē!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(9 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
otinjsh

Lopā!!!

23.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

izskatās veči ir sakarīgi atpūtušies

23.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

pozitīvas tendences. atskaite nebij jāgaida nedēļu

23.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
iconcept.lv

Labs, gaidam nākamo posmu un nākamās atskaites!

23.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
klegers1

Feini, ka kāds kaut mazliet paver priekškaru taktikām un stratēģijām stresa apstākļos, kur amatieri-nesportisti neiekāpj.

23.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager