Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
mammadaba | 5.jūnijs 2017, 15:40 | Komentēt | 2132 skatījumi

Līdaku frontē bez izmaiņām - spiningošans čempionāta 3.posms

Foto: Mammadaba spiningošanas čempionāta 3. posma laureāti (no kreisās) - Kaspars Grablovskis, Aigars līdumnieks, Jānis Labucis, Mārtiņš Labucis, Artūrs Veidemanis un Uldis Veidemanis.

Kārtējo, nu jau trešo, Mammadaba spiningošanas sacensību posmu, kurš norisinājās 3. jūnijā, sacensību dalībnieki gaidīja ar milzu nepacietību un ar domu, ka līdaku ēstgriba būs uzlabojusies un varēs gūt ievērības cienīgus lomus. Bet jau iepriekšējā diena, kad vairākas komandas, spītējot skarbajam ziemeļu vējam un termometra stabiņam, kurš tuvojās teju vai nulles atzīmei, parādīja, ka būtiski mainījies nav nekas, lomā krietns skaits zemmēra līdaciņu un pa kādam ieskaites asarim. Nekas jau cits neatlika kā gaidīt nākamo rītu, lai ar jaunu skubu mestos LVM Gulbju ezerā, nu jau sacensību režīmā, lai krātu punktus un iegūtu kopvērtējuma galveno balvu – divas Raymarine Dragonfly 4 PRO, eholotes, kuras piedāvā šo sacensību galvenais atbalstītājs „eboat.lv”, www.eboat.lv un balvas no sacensību sponsoriem: „Gold Fishing”, www.sargofish.eu , SIA „Dole Marine”, SIA „Salmo”, „Copes lietas” un Latvijas makšķerēšanas sporta federācijas.

Foto: Lielākās zivs pieveicējs - Aigars Līdumnieks.

Diemžēl, arī nākamā diena gaidītās līdaku aktivitātes neatnesa, un sacensību dalībnieki rāvās vaiga sviedros, lai izlīstu no nullītes. Lielākajai daļai tas arī izdevās, bet trīs komandas ieskaites punktus tā arī neieguva. Jānis un Mārtiņam Labučiem no komandas „Labuči”vienīgajiem izdevās pieveikt divas ieskaites līdakas un trīs asarus, kas viņus iecēla pirmajā vietā, otrie palika Aigars Līdumnieks un Kaspars Grablovskis no „Komandas”, Aigaram arī balva par lielāko zivi, bet trešajā vietā ierindojās seklo ezeru pazinēji Artūrs un Uldis Veidemaņi no „Pils2”. Kādai no komandām izdevās pieveikt divdesmit piecas zemmēra līdaciņas, bet bija arī lielāku eksemplāru copes, kāda monstrīga zaļsvārce pamanījās mesties zem laivas un pārraut auklu.

Te gan jāteic, ka plēsīgo zivju gausums un apetītes trūkums novērojams ļoti daudzos Latvijas ezeros, nav tikai īstas skaidrības, vai tas saistīts ar vēlo pavasari, vai ar kādiem citiem, zemūdens iemītniekiem vien zināmiem faktoriem. Mammadaba spiningošanas sacensībās noiets pusceļš, priekšā vēl trīs ļoti svarīgi un izšķirīgi posmi, nākamais pēc mēneša Tērvetes ūdenskrātuvē, varbūt līdaku ēstgriba būs uzlabojusies. Kopvērtējuma tabulas augšgalā nostiprinājušies Artūrs un Uldis Veidemaņi („Pils2”), ar nelielu intervālu viņiem seko Renārs Herings un Andrejs Ivļijevs („Mad Butterfly”), puspunktu aiz viņiem Jānis un Mārtiņš Labuči („Labuči”), viņi ir priekšā, bet nav nenoķerami, atlikušie posmi būs ļoti interesanti.

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager