Zivju pagatavošanas receptes

Un kā ar upenēm taisīt ? Tā pat kā ar ķiršiem ?

gintsgg, 20.jūlijs 2015, 23:19


Es taisīju vienu reizi. Bija garšīgs, bet ne stiprs. Var uzjaukt kokteili, pielikt teiksim meža avenes klāt. Aromāts mmm.
20.jūlijs 2015, 23:39 | links
 
Un kā ar upenēm taisīt ? Tā pat kā ar ķiršiem ?
20.jūlijs 2015, 23:19 | links
 
Var taisīt aŗī bez šnabja, būs švakāks. Tā kā vīnu, tjipa liķieris skaitās.
Liek ogas bez kauliņiem un cukura devu kā iepriekš, bet noslēdz trauku kā vīnu raudzējot atstājot caurulīti, kuras galu ieliek kaut kādā ūdenstrauciņā. Tad siltā vietā un kad sāk rūgt tad laiž burbuļus. Kad vairs nelaiž tad gatavs. Tad nofiltrē, nogatavina kā iepriekš , un ņem iekšā. Salīdzinot ar iepriekšējo ieteikumu process ilgāks.
20.jūlijs 2015, 23:07 | links
 
Ir taisīts no ķiršiem.Es darīju tā,paņem ķiršus,izlobi kauliņus,ķiršiem jābūt apmēram pusei 3litru burkai,ber virsū cukuru,iesākumā kādus 300-400g.
Tad kad tas cukurs izkusis tad ber atkal virsu,līdz esi izbēris 1kg,no ķiršiem veidosies sula.
Tas proces ies apmeram nedēļu,tad kad viss cukurs ir izkusis tad tam visam klāt 1 litru šņabi(to var pirkt arii kautkādu lēto) kad šņabis klāt tad uz kādām 3 nedēļām to ieliek vēsuma lai kārtigi sakožas.
Aizmirsu....kausējot cukuru,burkai neliec virsū vāku,bet marlīti,lai gaiss tiek klāt,bet lai mušas netiek iekšā.
20.jūlijs 2015, 22:55 | links
 
It kā ar zivīm nekāda sakara(ja nu vienīgi kā ''zacene''),bet varbūt kāds ir taisījis kādu štengrāku ninni no saldajiem ķiršiem(čerešņām) un ir ar mieru padalīties ar kādu recepti,savādāk koki pārpilni,bet strazdi pazuduši(nosaluši).Jau iepriekš paldies!
20.jūlijs 2015, 22:08 | links
 
Ala Vitenahemota stilā pagatavots švammis garšos dievīgi?
Za ribalku!

BrunoL, 11.maijs 2015, 20:06


Varbūt tu biji domājis to pupaino ''švammis'', kas redzams tavas profila bildes loga atspulgā, vai, varbūt, tas ir tavs ''švammis'' atspulgs!
Neko nevar saprast...
11.maijs 2015, 21:19 | links
 
Nezinu, kas Tavā copes izpratnē ir "švammis'', bet tādu idiotu pietiek arī šaipus Daugavai! Nav nemaz un 9.maija mēsliem jāiet skatīties...! DDD
11.maijs 2015, 20:46 | links
 
Ala Vitenahemota stilā pagatavots švammis garšos dievīgi?
Za ribalku!
11.maijs 2015, 20:06 | links
 
Majonēze ne vienmēr ir tik slikta un neveselīga, viss atkarīgs, kādu lieto, un kad lieto!
Normālas majonēzes sastāva pamatā nekā slikta nav, ja tajā ir dabīgs sinepju pulveris, un dabīgs olu dzeltenuma pulveris, bet ne kādi šo pulveru aizvietotāji, un aromatizētāji!
Cepjot dīķa karpu cepeškrāsnī vienmēr to lietoju, bez tam, obligāti sānus iegriežu un piebāžu ar dillēm un ķiplokiem! Nepatīk dūņa...!
Protams upes un jūras zivij tas ir lieki, tikai sačakarē garšu!
11.maijs 2015, 18:28 | links
 
Pēc loģikas tā majonēzes kārta pāri zivij to arī nozīmē, ka pati zivs ir nebaudāma, savadāk jau to neslīcinātu vienā no neveselīgakajiem produktiem. :D :D :D Nav īsti korekti rukāt iekšā majonēzes paciņu un slavēt "oj, ku laba recepte". :D :D :D Arī cīsiņi pārklāti ar majonēzi un labi daudz ķiplociņu - 20-30 min cepeškrāsnī - vienkārši dievīgi! :D :D :D

abrakadabra, 11.maijs 2015, 17:53



Tādēļ arī saku, ka, ja zivs ķerta tekošā, vai jūras ūdenī tai nevajag nekādu garšvielu! Ir jau jābūt, kādai robežai, starp zivs garšu, vai garšvielu garšu! Arī citron pipari noņem dabīgo zivs garšu.
Dažkārt upē ķeru zivi gatavojot ar garšvielām, to īsto zivs garšu vairs nejūt, par majonēzi nerunāšu, to var likt dūņainām zivīm! Piemēram, karpai no slikta zivju dīķa, vai līdakai no karjera dīķa!
11.maijs 2015, 18:20 | links
 
Pareizi atzīmēji ,ka 'rafinētām'eļļām ir augstāka cepšanas temp.,sviests nav 'rafinēts',tajā esošās o.b.v. pie augstākām temp.tāpēc piedeg...
11.maijs 2015, 17:56 | links
 
Pēc loģikas tā majonēzes kārta pāri zivij to arī nozīmē, ka pati zivs ir nebaudāma, savadāk jau to neslīcinātu vienā no neveselīgakajiem produktiem. :D :D :D Nav īsti korekti rukāt iekšā majonēzes paciņu un slavēt "oj, ku laba recepte". :D :D :D Arī cīsiņi pārklāti ar majonēzi un labi daudz ķiplociņu - 20-30 min cepeškrāsnī - vienkārši dievīgi! :D :D :D
11.maijs 2015, 17:53 | links
 
Sviestam 'agstāka'cepšanas temperatūra nez vai būs ,jo tas piedeg.Ta jau drīzāk 'aukstāka'...Garšas īpašibas gan labākas.

Tonis, 11.maijs 2015, 17:33



Jā, piedeg, bet sviests jau nav arī tīra eļlas rafinēta substance...!
Savulaik interesējos par cepšanu, tika uzsvērts, ka aukstākās cepšanas temperatūras ir rafinētām valrieksta, sezama, vīnogu uc. eļlām, turpat tika pieminēts arī sviests! Katrā gadījumā sviestā ļoti ātri, un dziļi izcepās, protams, vēl garša...!
11.maijs 2015, 17:47 | links
 
Sviestam 'agstāka'cepšanas temperatūra nez vai būs ,jo tas piedeg.Ta jau drīzāk 'aukstāka'...Garšas īpašibas gan labākas.
11.maijs 2015, 17:33 | links
 
Ja zivis vienkārši cepj uz pannas, tad zivs vienmēr gardāka, ja to cepj sviestā! Jo, sviestam augstāka cepšanas temperatūra, kā "parastai eļļai", zivs labāk izcepas, arī daudzas liekas piegaršas tas noņem.
Protams, gaumes lieta!
11.maijs 2015, 17:02 | links
 
Protams, mājās jāņem tikai tas, kas garšo! Tādēļ arī jāmācās un jāeksperimentē, lai garšīgi pagatavotu!
Savādāk, nav, ko copi un dabu čakarēt...!
11.maijs 2015, 16:52 | links
 
Katrai zivij jau sava garša un noteikti, ka svarīga ir arī vide kur tā uzturās.
Es ļeidaksu mērcēju pienā. Vakarā iemērcu un nākamajā dienā izcepu. Garšīgi. Pamēģini!
Ja tad vel negaršos, tad laid visas zaļās vaļā un paņem uz mā to, ko garšo apēst.

o.
11.maijs 2015, 16:44 | links
 
Parasti zivīm "piegaršas" noņem ar dillēm, ķiploku, var arī citron pipariem, bet, tad zivs vairāk garšo pēc citron pipariem ne zivs, lietot prātīgi...! Dilles obligāti, mazliet ķiplociņš!?
Nu dūņu garšu noņemt, laikam var tikai, zivs gabaliņus, vai fleju pirms gatavošanas pamērcējot pienā!
Ja līdaka ķerta upē, vai jūras piekrastē, tai nevarētu būt, kāda piegarša, var cept arī bez, kādām garšvielām, bet dīķos un ezeros ar stāvošu ūdeni tai būs dūņu piegarša! Tur arī pagatavošanas metode nebūs vainīga.
11.maijs 2015, 16:42 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...

kasix3331, 11.maijs 2015, 12:46

Kā reiz šādi mēģināju un negaršoja. Ar asari un zandartu sanāk super, bet līdakai ir tāda jocīga garša, kas man šķebina.

Domāju varbūt ir kāda recepte, kas to specifisko līdakas garšo noņem.
11.maijs 2015, 16:17 | links
 
Cepeškrāsnī...follijā...pārgriež kā vimbu uz kūpināšanu....pipars..sāls...kiploksāls....ķimene un pāri majonēze...uz 45min cepeškrāsnī un mēli var norīt...

kasix3331, 11.maijs 2015, 12:46


Savulaik mēģināju folijā vēdzeli cepenē taisīt, nepatika, iznāca, ne īsti cepta, ne vārīta, vairāk kā sautēta...!?
Tad drīzāk, klasiski cepju, lielā sviesta vai eļļas daudzumā, sāls, vai citronpipari, miltos un pannā, ļoti garšīgi, ja izfilē var olā un moltos! Ja grib, izfilēti cepto, var pēc cepšanas nedaudz pasautēt saldajā krējumā, tad ir ar mērcīt, ļoti garšīgi!
Brīva fantāzija, vienmēr var majonēzi, ķiplociņu un dillītes pielikt!
Cepeškrāsnī parasti cepju bez folija!
11.maijs 2015, 13:47 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager