Cope Volgas deltā

Par copi Volgas deltā, Ahtubā
Sveiki, copmaņi! Nevarēju neko forumā atrast, tāpēc izveidoju jaunu tēmu, varbūt noderēs arī citiem. Tātad, gribu palūgt ieteikumus par copi Volgas deltā no tiem, kuri tur ir bijuši- kuru no daudzajām bāzēm drošāk izvēlēties, vai jēgeris vajadzīgs, vai tur vispār vairs ķeras tā, kā kādreiz daudzināja? Makšķerēšanas bāzu skaits tur rādās iespaidīgs, nesaprotu, kuru izvēlēties un vai tur pie tādas slodzes vairs kāda zivs ir palikusi :)
10.februāris 2020, 16:28 | links
 
Esu bijis tur 4 reizes. 98,99 un 2000 sākumā. Tajās bāzēs kurās bijām - Olga, Robinzon 2 reizes viss bija O.K. Trešo neatminos, bet bija jābrauc no Astrahaņas ar kuģi deltā pusi dienas. Robinzon visai ekskluzīva-koka giļbūves 2 stāvu mājiņas (2+2cilv.) ar augsta līmeņa iekārtojumu. Barošana restorāna tipa ar visai augstu līmeni. Robizonā arī jēgeri bija zinoši. Bet tas viss toreiz. Bez jēgera pirmo reizi nevar. Robinzon bija dārgais gals. Lētāka bāze tur pat Robinzonam pretī "789", ja pareizi atminos. Tajā bāzē bija viens no labākiem jēgeriem. Šīs bāzes ir Astahaņas apg., Jenotajevskij raj. ap 60 km pirms Astrahaņas. Tur bija arī labas copes vietas. Tur arī saķērām lielākos samus 30 līdz 50kg. Baltās zivis jebkurā vietā. Iesaku ieiet fishing. ru- tur var atrast gan kontaktus, gan visu uzzināt. Tur labrāt zinošie iesaistās un visu paskaidro. Caur šo portālu var sakontaktēt arī ar bāzēm. Ir ziņas, ka tagad esot viss palicis sliktāk-gan copes, gan citā ziņā. Bet, ja nav būts, ir jēga braukt. Skaista daba, putnu pārbagātība. Subtropi. Bez zivīm tur nepaliks. varbūt nebūs trofejas, bet atvilkties var vienmēr. Parasti braucām oktobra beigās-novembra sākumā. aiks tad ap 25-30gr.+. Vasarā tur nav ko līst - knišļi noēd!
10.februāris 2020, 16:57 | links
 
Sazinies ar www.copesnams.lv profilu - MāriN , viņš agrāk brauca un arī organizēja braucienus.
10.februāris 2020, 17:02 | links
 
Ir būts, dzīvojām parasti Olga bāzē. Bez jēgeriem cope nav paredzēta, tas viss tikai komplektā.
Kāpēc: tīklinieki oficiālie šaut var ja pat nejauši trāpīsi pie tīkliem, apmaldīties elementāri raskatos, bedres ,, sadalītas pa bāzēm,, copes specifika un vēl visādas ,, problēmas,, jo neesi ,, vietējais,, . Bāzu tur daudz, aktuālais info kā te rakstija krievu forumos.
Kad izlemsi par bāzi, nākamais inventāra specifika pie konkrētās bāzes.
10.februāris 2020, 17:31 | links
 
Tālajā 1988.gadā melnos ikrus tur varēja dabūt par 15 rub/1kg.Vietējiem par 10 pārdeva.
Nopirku 2.5kg,gribeju 5kg.Vietējie brīnijās,kam tik daudz.
Tagad var cietumā tikt par šādu daudzumu.
Kad atbraucu no Astrahaņas,makšķerēt nevarēju veselu mēnesi,pie mums.Kaut gan tajos laikos zivju bija pietiekami arī šeit.
Vietējie stāstija par briesmoņiem brakiem,kas šāva un nebaidijās ne no kā.
Foršas meitas bija krogos,nja....
10.februāris 2020, 18:09 | links
 
DSV [10.02.20]: Tālajā 1988.gadā melnos ikrus tur varēja dabūt par 15 rub/1kg.Vietējiem par 10 pārdeva.
Nopirku 2.5kg,gribeju 5kg.Vietējie brīnijās,kam tik daudz.
Tagad var cietumā tikt par šādu daudzumu.
Kad atbraucu no Astrahaņas,makšķerēt nevarēju veselu mēnesi,pie mums.Kaut gan tajos laikos zivju bija pietiekami arī šeit.
Vietējie stāstija par briesmoņiem brakiem,kas šāva un nebaidijās ne no kā.
Foršas meitas bija krogos,nja....
Par krogiem un meičām nezinu, bet šņabis Astrahaņskij lotos gan labs bija ar melnajiem ikriem. 2000jos ikri katru gadu kļuva dārgāki,ja 2001 tas bija 100$/kg tad vēlāk jau prasija300$ un tagad pat nezinu cik no rokas prasa.
10.februāris 2020, 19:56 | links
 
Vēl 98.g. mēs ap 20 cilv. grupa sametām 100 zaļos un palūdzām vietējos, lai vakarā sagādā ikrus. Par daudzumu nerunājām. Vakaiņās ikru bija emaljētais pilns spainis .... . Pēc 5 g. Astrahaņas tirgū pa kluso kolēģis pirka 300g pa 80 zaļiem + vēl lika dziedāt latviešu valodā (kolēģis bija krievs un dziedāja "Kur tu teci gailīti", tas tāpēc, lai noskaidrotu, ka nav kontrole un tiešām no Latvijas).
Par nelegālu ikru tirdzniecību - cietums.
10.februāris 2020, 19:56 | links
 
Vienmēr ir interesējis...kas taijs melnajos ikros ir tāds,dēļ kā ļauži ir gatavi šķirties no paprāvām naudas summām !?
10.februāris 2020, 20:16 | links
 
Vismaz uzzināju kā ir izmainijusies ikru cena.
Tagad tie vairs nav nopērkami,pat vairs neinteresējos....
Protams,ka kāds jau var.
10.februāris 2020, 20:19 | links
 
Itam ,,keksam" ir entie ,,viģiki",kā Volgā copējas.

https://www.youtube.com/watch?v=SqLeJ5Soxn8
10.februāris 2020, 20:22 | links
 
Vienmēr ir interesējis...kas taijs melnajos ikros ir tāds,dēļ kā ļauži ir gatavi šķirties no paprāvām naudas summām !?

snipiens, 10.februāris 2020, 20:16


Nekas jau tur tāds īpašs nav.
Bērnībā esmu ēdis tos,ko no Maskavas atveda vasarnieki(konservos).Teikšu,ka pilnīgs sūds.
Manuprāt,ka lašu ikri ir daudz foršāki,pie nosacījuma,ka svaigi.
A,kas to lai zina.Citam patīk melni,citam sarkani....
10.februāris 2020, 20:23 | links
 
Vienmēr ir interesējis...kas taijs melnajos ikros ir tāds,dēļ kā ļauži ir gatavi šķirties no paprāvām naudas summām !?


Nekas jau tur tāds īpašs nav.
Bērnībā esmu ēdis tos,ko no Maskavas atveda vasarnieki(konservos).Teikšu,ka pilnīgs sūds.
Manuprāt,ka lašu ikri ir daudz foršāki,pie nosacījuma,ka svaigi
A,kas to lai zina.Citam patīk melni,citam sarkani....

NU vēsturiski bija iegājies, ka melnos ikrus ārpus RUS ēd augstmaņi, jo tikai tie tolaik varēja apsūtīt partiju no turienes, teiksim, uz Angliju. Vairāk prestiža jautājums, nekā garšas jautājums. Krievijā bezdievīgi izkauj stores- ja tā turpinās, tad drīz būs tikai mākslīgi audzētās. Starp citu- Latvijā audzē stores un tos ikrus tirgo Francijā pa astronomisku naudu.
Pats esmu pāris reizes ar karoti no bļodas ēdis tukšā dūšā (ar vienu bageti tikai)- vairs nevaru paskatīties tipa uz to mantu......Nu kur nu, lai naudu par to maksātu- par to naudu, ko maksā ikru kārbiņa, es varu Labieša alu visu vīkendu strēbt un vēl labu labo zaceni iepirkt:):):)
10.februāris 2020, 20:34 | links
 
nu tad skaidrīte par tiem ikriem...vienkārši ,,pantī".:)
10.februāris 2020, 20:41 | links
 
Pareizi pagatavoti ir gana gardi!)))
10.februāris 2020, 20:43 | links
 
snipiens [10.02.20]: nu tad skaidrīte par tiem ikriem...vienkārši ,,pantī".:)
Sunjektīvs kāda viedoklis nav skaidrīte, kamēr pats nepagaršosi. Kā zacene pie šņabja pasaka. Desasas vietā uz maizes gan tie nav domāti, kā teiksim sarkanos var ar baltmaizi apēst. :)
10.februāris 2020, 20:51 | links
 
snipiens [10.02.20]: nu tad skaidrīte par tiem ikriem...vienkārši ,,pantī".:)
Sunjektīvs kāda viedoklis nav skaidrīte, kamēr pats nepagaršosi. Kā zacene pie šņabja pasaka. Desasas vietā uz maizes gan tie nav domāti, kā teiksim sarkanos var ar baltmaizi apēst. :)
10.februāris 2020, 20:51 | links
 
Teikt,ka tie ir galīgi negaršīgi,tā nu gan nevar,bet varu iztikt arī bez viņiem.
Ne par velti senos lakos augstmaņi ēduši.
Krievi ar pankūkām un vel visādos veidos un s "vodochkoij" -aukstu no ledusskapja.
Pagaršot jau vajag,ja ir iespēja.
10.februāris 2020, 21:01 | links
 
tagadapmēram šitādi ikri ir dabūjami.
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/bfkmge.html
10.februāris 2020, 21:03 | links
 
Nesenā pagātnē, kad Daugavā, zem Rīgas HES, kāpa lasis, drīz ne 5 nedēļu garumā, uz Valsts svētkiem rīkoju lašu balles.
2-3 zivis nofilē. Sagatavo ikrus- kaviāru. Asakas, pareizāk būtu teikt- kaulus, un galvas katlā. Uz lēnas uguns ilgi vāra buljonu. Filejas sacep. Goda mielasts sākas. Buljonu lej šķīvī, bagātīgi pievieno kaviāru, maizes vietā cepta fileja un noskalo ar degvīnu no apsarmojušas glāzes! Kas gan var būt labāks par šo!
10.februāris 2020, 21:03 | links
 
Nesenā pagātnē, kad Daugavā, zem Rīgas HES, kāpa lasis, drīz ne 5 nedēļu garumā, uz Valsts svētkiem rīkoju lašu balles.
2-3 zivis nofilē. Sagatavo ikrus- kaviāru. Asakas, pareizāk būtu teikt- kaulus, un galvas katlā. Uz lēnas uguns ilgi vāra buljonu. Filejas sacep. Goda mielasts sākas. Buljonu lej šķīvī, bagātīgi pievieno kaviāru, maizes vietā cepta fileja un noskalo ar degvīnu no apsarmojušas glāzes! Kas gan var būt labāks par šo!

BrunoL, 10.februāris 2020, 21:03


kaviāru tāpat svaigu vai kaut kā uzlabotu?
10.februāris 2020, 21:05 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager