Cope Volgas deltā

Par copi Volgas deltā, Ahtubā
būsim zināt.
10.februāris 2020, 21:44 | links
 
DSV [10.02.20]: Teikt,ka tie ir galīgi negaršīgi,tā nu gan nevar,bet varu iztikt arī bez viņiem.
Ne par velti senos lakos augstmaņi ēduši.
Krievi ar pankūkām un vel visādos veidos un s "vodochkoij" -aukstu no ledusskapja.
Pagaršot jau vajag,ja ir iespēja.
Nu teikšu kã ir! Garšígi!
Un veselígi arí esot!
Nolopsiju 250 gr! Patika!)))
10.februāris 2020, 21:32 | links
 
Klasisku.
Pēc atdalīšanas no plēvēm un skalošanas, ikri blāvi un neizteiktas krāsas. Finālā pievieno sāli, apt. 3%
Tad tie atdzīvojas, kļūst varen apetelīgi!
10.februāris 2020, 21:11 | links
 
Nesenā pagātnē, kad Daugavā, zem Rīgas HES, kāpa lasis, drīz ne 5 nedēļu garumā, uz Valsts svētkiem rīkoju lašu balles.
2-3 zivis nofilē. Sagatavo ikrus- kaviāru. Asakas, pareizāk būtu teikt- kaulus, un galvas katlā. Uz lēnas uguns ilgi vāra buljonu. Filejas sacep. Goda mielasts sākas. Buljonu lej šķīvī, bagātīgi pievieno kaviāru, maizes vietā cepta fileja un noskalo ar degvīnu no apsarmojušas glāzes! Kas gan var būt labāks par šo!

BrunoL, 10.februāris 2020, 21:03


kaviāru tāpat svaigu vai kaut kā uzlabotu?
10.februāris 2020, 21:05 | links
 
Nesenā pagātnē, kad Daugavā, zem Rīgas HES, kāpa lasis, drīz ne 5 nedēļu garumā, uz Valsts svētkiem rīkoju lašu balles.
2-3 zivis nofilē. Sagatavo ikrus- kaviāru. Asakas, pareizāk būtu teikt- kaulus, un galvas katlā. Uz lēnas uguns ilgi vāra buljonu. Filejas sacep. Goda mielasts sākas. Buljonu lej šķīvī, bagātīgi pievieno kaviāru, maizes vietā cepta fileja un noskalo ar degvīnu no apsarmojušas glāzes! Kas gan var būt labāks par šo!
10.februāris 2020, 21:03 | links
 
tagadapmēram šitādi ikri ir dabūjami.
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/bfkmge.html
10.februāris 2020, 21:03 | links
 
Teikt,ka tie ir galīgi negaršīgi,tā nu gan nevar,bet varu iztikt arī bez viņiem.
Ne par velti senos lakos augstmaņi ēduši.
Krievi ar pankūkām un vel visādos veidos un s "vodochkoij" -aukstu no ledusskapja.
Pagaršot jau vajag,ja ir iespēja.
10.februāris 2020, 21:01 | links
 
snipiens [10.02.20]: nu tad skaidrīte par tiem ikriem...vienkārši ,,pantī".:)
Sunjektīvs kāda viedoklis nav skaidrīte, kamēr pats nepagaršosi. Kā zacene pie šņabja pasaka. Desasas vietā uz maizes gan tie nav domāti, kā teiksim sarkanos var ar baltmaizi apēst. :)
10.februāris 2020, 20:51 | links
 
snipiens [10.02.20]: nu tad skaidrīte par tiem ikriem...vienkārši ,,pantī".:)
Sunjektīvs kāda viedoklis nav skaidrīte, kamēr pats nepagaršosi. Kā zacene pie šņabja pasaka. Desasas vietā uz maizes gan tie nav domāti, kā teiksim sarkanos var ar baltmaizi apēst. :)
10.februāris 2020, 20:51 | links
 
Pareizi pagatavoti ir gana gardi!)))
10.februāris 2020, 20:43 | links
 
nu tad skaidrīte par tiem ikriem...vienkārši ,,pantī".:)
10.februāris 2020, 20:41 | links
 
Vienmēr ir interesējis...kas taijs melnajos ikros ir tāds,dēļ kā ļauži ir gatavi šķirties no paprāvām naudas summām !?


Nekas jau tur tāds īpašs nav.
Bērnībā esmu ēdis tos,ko no Maskavas atveda vasarnieki(konservos).Teikšu,ka pilnīgs sūds.
Manuprāt,ka lašu ikri ir daudz foršāki,pie nosacījuma,ka svaigi
A,kas to lai zina.Citam patīk melni,citam sarkani....

NU vēsturiski bija iegājies, ka melnos ikrus ārpus RUS ēd augstmaņi, jo tikai tie tolaik varēja apsūtīt partiju no turienes, teiksim, uz Angliju. Vairāk prestiža jautājums, nekā garšas jautājums. Krievijā bezdievīgi izkauj stores- ja tā turpinās, tad drīz būs tikai mākslīgi audzētās. Starp citu- Latvijā audzē stores un tos ikrus tirgo Francijā pa astronomisku naudu.
Pats esmu pāris reizes ar karoti no bļodas ēdis tukšā dūšā (ar vienu bageti tikai)- vairs nevaru paskatīties tipa uz to mantu......Nu kur nu, lai naudu par to maksātu- par to naudu, ko maksā ikru kārbiņa, es varu Labieša alu visu vīkendu strēbt un vēl labu labo zaceni iepirkt:):):)
10.februāris 2020, 20:34 | links
 
Vienmēr ir interesējis...kas taijs melnajos ikros ir tāds,dēļ kā ļauži ir gatavi šķirties no paprāvām naudas summām !?

snipiens, 10.februāris 2020, 20:16


Nekas jau tur tāds īpašs nav.
Bērnībā esmu ēdis tos,ko no Maskavas atveda vasarnieki(konservos).Teikšu,ka pilnīgs sūds.
Manuprāt,ka lašu ikri ir daudz foršāki,pie nosacījuma,ka svaigi.
A,kas to lai zina.Citam patīk melni,citam sarkani....
10.februāris 2020, 20:23 | links
 
Itam ,,keksam" ir entie ,,viģiki",kā Volgā copējas.

https://www.youtube.com/watch?v=SqLeJ5Soxn8
10.februāris 2020, 20:22 | links
 
Vismaz uzzināju kā ir izmainijusies ikru cena.
Tagad tie vairs nav nopērkami,pat vairs neinteresējos....
Protams,ka kāds jau var.
10.februāris 2020, 20:19 | links
 
Vienmēr ir interesējis...kas taijs melnajos ikros ir tāds,dēļ kā ļauži ir gatavi šķirties no paprāvām naudas summām !?
10.februāris 2020, 20:16 | links
 
Vēl 98.g. mēs ap 20 cilv. grupa sametām 100 zaļos un palūdzām vietējos, lai vakarā sagādā ikrus. Par daudzumu nerunājām. Vakaiņās ikru bija emaljētais pilns spainis .... . Pēc 5 g. Astrahaņas tirgū pa kluso kolēģis pirka 300g pa 80 zaļiem + vēl lika dziedāt latviešu valodā (kolēģis bija krievs un dziedāja "Kur tu teci gailīti", tas tāpēc, lai noskaidrotu, ka nav kontrole un tiešām no Latvijas).
Par nelegālu ikru tirdzniecību - cietums.
10.februāris 2020, 19:56 | links
 
DSV [10.02.20]: Tālajā 1988.gadā melnos ikrus tur varēja dabūt par 15 rub/1kg.Vietējiem par 10 pārdeva.
Nopirku 2.5kg,gribeju 5kg.Vietējie brīnijās,kam tik daudz.
Tagad var cietumā tikt par šādu daudzumu.
Kad atbraucu no Astrahaņas,makšķerēt nevarēju veselu mēnesi,pie mums.Kaut gan tajos laikos zivju bija pietiekami arī šeit.
Vietējie stāstija par briesmoņiem brakiem,kas šāva un nebaidijās ne no kā.
Foršas meitas bija krogos,nja....
Par krogiem un meičām nezinu, bet šņabis Astrahaņskij lotos gan labs bija ar melnajiem ikriem. 2000jos ikri katru gadu kļuva dārgāki,ja 2001 tas bija 100$/kg tad vēlāk jau prasija300$ un tagad pat nezinu cik no rokas prasa.
10.februāris 2020, 19:56 | links
 
Tālajā 1988.gadā melnos ikrus tur varēja dabūt par 15 rub/1kg.Vietējiem par 10 pārdeva.
Nopirku 2.5kg,gribeju 5kg.Vietējie brīnijās,kam tik daudz.
Tagad var cietumā tikt par šādu daudzumu.
Kad atbraucu no Astrahaņas,makšķerēt nevarēju veselu mēnesi,pie mums.Kaut gan tajos laikos zivju bija pietiekami arī šeit.
Vietējie stāstija par briesmoņiem brakiem,kas šāva un nebaidijās ne no kā.
Foršas meitas bija krogos,nja....
10.februāris 2020, 18:09 | links
 
Ir būts, dzīvojām parasti Olga bāzē. Bez jēgeriem cope nav paredzēta, tas viss tikai komplektā.
Kāpēc: tīklinieki oficiālie šaut var ja pat nejauši trāpīsi pie tīkliem, apmaldīties elementāri raskatos, bedres ,, sadalītas pa bāzēm,, copes specifika un vēl visādas ,, problēmas,, jo neesi ,, vietējais,, . Bāzu tur daudz, aktuālais info kā te rakstija krievu forumos.
Kad izlemsi par bāzi, nākamais inventāra specifika pie konkrētās bāzes.
10.februāris 2020, 17:31 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager