Vēl no tās pašas zive.lv:
AMV, mirtinam,zivgārnim, 27.12.2008 23:00
Un pārējiem večiem ,kuri baidās no asariem.Varbūt garām tēmai,bet tomēr.Es asaru tīrīšanas problēmu risinu šādi:
No zvīņām netīrītus asarus,zandartu griežam muguru no galvas līdz astei,kā rojas delikatesi.Izņemam iekšas,izmazgājam un pievienojam garšvielas(sāls,dilles,sasmalcin ātas ķiploku daiviņas un garšvielu zivīm ar citronu"Santa Marija') .Liekam to uz cepeškrāsnes paplātes, iepriekš noklājot to ar folliju,(lai neaizdirstu paplāti)un liekam 200` sasildītā cepeškrāsnī lai turpinātu gatavināt zivi vēl 25 minūtes tajā pašā temperatūra.Pēc tam,vai pirms tam skrienam uz bodi ,ņemam Piebalgas,Bauskas,Tērvetnieku,nu kā kuram gaume,lobam no zives ādu ar zvīņām un tālāk,kas var būt labāks par šo.Jā un vēl daži ieteikumi:asarim jābūt nu vizmaz 150gr,zandartam 1kg robežās,nekādā gadījumā netīt follijā,ja kādam par spicu var iztikt ar sāli un dillēm,zivs labāk lobās aukstā veidā(man arī garšo labāk aukstas).Novēlu visiem nākošo zivīm un piedzīvojumiem dāsnu gadu!
:))
9.janvāris 2010, 23:42 |
links