Kūpinātavas

Sveiki Vīri!
Varbūt kāds var atsūtīt Buma recepšu grāmatas?
gaarais20@inbox.lv
Jau iepriekš paldies!
10.marts 2017, 16:48 | links
 
Bakterioloģiskais ierocis - kūpinātava :D JĀIEVĒRO ELEMENTĀRA TĪRĪBA, UN VISS, NEVAJAG PĀRMUDRĪT.
1.marts 2017, 22:48 | links
 
dictiobacter
Alex
Dūmi iznīcina baktērijas. Labi mazgāties melnajā pirtī.
Par cinku uzdevu jautājumu veselības forumā.
1.marts 2017, 19:32 | citēt | ziņot | links

Sen tas mikrobioloģijā pārbaudīts, ka dūmiem nav nekādas kaut cik nozīmīgas antimikrobiskas iedarbības.
Dūmi tikai uzlabo garšas īpašības dažādiem kūpinātiem produktiem.
Žāvēta gaļa ilgi glabājas, ne jau dūmu klātbūtnes dēļ, bet gan tāpēc, ka tur parasti ir ievērojama sāls koncentrācija, no gaļas un dūmiem IZŽĀVĒTS ūdens un mikrobiem caur šūnapvalku bez ūdens nav iespējams uzņemt barības vielas.
Nokasiet no saviem žāvētavu sietiem taukaini smeķīgo aplikumu, ievietojiet ūdenī un kādu dienu nolieciet siltā vietiņ, lai pēc tam paskatītos mikroskopā.
Ja jūs tā izdarīsiet, tad varēsiet konstatēt, ka vienā kub/mm būs miljoniem mikrobu.
Dūmi ar gaļas, zivju ekstraktiem ir ļoti laba barotne daudziem mikrobiem.
Mikrobu vairošanos žāvētavās bremzē žāvēšanas procesa ievērojamais karstums un pēcžāvēšanas sausums.
Bez ūdens klātbūtnes mikrobi caur saviem šūnapvalkiem nevar uzņemt barības vielas un vairoties.
Tas tad ir ŽĀVĒTAS (ne mitras kūpinātas) gaļas konservējošais faktors , ievērojma sāls koncentrācija un sausums.
1.marts 2017, 22:30 | links
 
Pat piens un medus ir kaitīgs, ja tiek lietots par daudz.
Arī melni nokūpināta gaļa nav tā labākā, bet gan ilgi karsēta, žāvēta, mēreni apdūmota.
1.marts 2017, 22:29 | links
 
dictiobacter... lūdzu kādu linku par dūmu nekaitīgumu !!! (viņu, kā antiseptiķu nelietderību)
1.marts 2017, 22:25 | links
 
Kam pazīstama mikrobu dzīve, tas zinās, kā kūpināt, žāvēt, pasterizēt, sterilizēt utt...
1.marts 2017, 22:12 | links
 
1.daļa.
1. punkts Paņem, nopērk makšķeri.
2. punkts Aprīko makškeri ar auklu, pludiņu, spoli, āķi, pavadiņu, svariņu
3.punkts Sarok tārpus :D
1.marts 2017, 22:11 | links
 
Kūpinot uzliec uz restēm jaunus kociņus, lai nelīp zivis klāt, būs gan nebaterioloģiska vide, gan arī garšīgs kūpinājums. Ja nemāki kūpināt, pajautā, izstāstīšu no zivju ķeršanas līdz asaku izmešanai miskastē.
1.marts 2017, 22:08 | links
 
Te tiek tīrības, ne laizīšanas jautājums apspriests.
1.marts 2017, 22:04 | links
 
Padomā, ko Tu laizi :D
1.marts 2017, 22:03 | links
 
Copmanis
Cilvēkam ir pilna pakaļa ar baktērijām, visi 12 m zarnas un kunģī, vispār vājprātā batērijas. Bļin, tak sajēga vispār ir ko nozīmē vārds baktērijas????
1.marts 2017, 21:57 | citēt | ziņot | links

MUTE IR DAUDZKĀRT NETĪRĀKA PAR PAKAĻU.
1.marts 2017, 21:59 | links
 
Cilvēkam ir pilna pakaļa ar baktērijām, visi 12 m zarnas un kunģī, vispār vājprātā batērijas. Bļin, tak sajēga vispār ir ko nozīmē vārds baktērijas????
1.marts 2017, 21:57 | links
 
Alex
Dūmi iznīcina baktērijas. Labi mazgāties melnajā pirtī.
Par cinku uzdevu jautājumu veselības forumā.
1.marts 2017, 19:32 | citēt | ziņot | links

Sen tas mikrobioloģijā pārbaudīts, ka dūmiem nav nekādas kaut cik nozīmīgas antimikrobiskas iedarbības.
Dūmi tikai uzlabo garšas īpašības dažādiem kūpinātiem produktiem.
Žāvēta gaļa ilgi glabājas, ne jau dūmu klātbūtnes dēļ, bet gan tāpēc, ka tur parasti ir ievērojama sāls koncentrācija, no gaļas un dūmiem IZŽĀVĒTS ūdens un mikrobiem caur šūnapvalku bez ūdens nav iespējams uzņemt barības vielas.
Nokasiet no saviem žāvētavu sietiem taukaini smeķīgo aplikumu, ievietojiet ūdenī un kādu dienu nolieciet siltā vietiņ, lai pēc tam paskatītos mikroskopā.
Ja jūs tā izdarīsiet, tad varēsiet konstatēt, ka vienā kub/mm būs miljoniem mikrobu.
Dūmi ar gaļas, zivju ekstraktiem ir ļoti laba barotne daudziem mikrobiem.
Mikrobu vairošanos žāvētavās bremzē žāvēšanas procesa ievērojamais karstums un pēcžāvēšanas sausums.
Bez ūdens klātbūtnes mikrobi caur saviem šūnapvalkiem nevar uzņemt barības vielas un vairoties.
Tas tad ir ŽĀVĒTAS (ne mitras kūpinātas) gaļas konservējošais faktors , ievērojma sāls koncentrācija un sausums.
1.marts 2017, 21:49 | links
 
Jā, nu protams, kas par daudz, tas par skādi.:)
http://www.tvnet.lv/egoiste/veseliba/79329-cinks_viriesa_spejam_un_sievietes_skaistumam
1.marts 2017, 20:53 | links
 
Nu tā, cik zinu, cinks sāk izgarot pie ~ 75*C un nemaz nav tik derīgs organismam.
Pats redeli taisīju tā: no koka latiņām sataisīju rāmjus, saurbu caurumus, saliku iekšā nerūsējošā tērauda 2-3mm stienīšus. Vienu galu stienīšiem nolocīju tā, lai stienīti var pagriezt, līdz ar to, pirms noņemt gardumu no restes, tos stienīšus pagriežu, lai atlīp, ja piecepies, un viss notiek. Sistēma noskatīta no vairākiem lietotājiem, un izvilkts labākais no visiem. Ņeržu ņēmu "Alfa Metāls", tur viņiem visādi labumi.
1.marts 2017, 20:32 | links
 
Jā, tas der.
1.marts 2017, 19:57 | links
 
Dūmi iznīcina baktērijas. Labi mazgāties melnajā pirtī.
Par cinku uzdevu jautājumu veselības forumā.

Alex, 1.marts 2017, 19:32
Tur laikam vairak bija runa ne tik daudz par sietu, cik par to, kas notek zemē. Bet jebkurā gadījumā tīrībai ir jābūt.
Melnā pirts, jā, visveselīgākā.
Starp citu - tajās mēdz arī gaļu žāvēt.

Domaataajs, 1.marts 2017, 19:41


Es pirms kūpināšanas pielaižu uguni, lai viss izdeg. Man metāla kaste.
1.marts 2017, 19:44 | links
 
Dūmi iznīcina baktērijas. Labi mazgāties melnajā pirtī.
Par cinku uzdevu jautājumu veselības forumā.

Alex, 1.marts 2017, 19:32

Tur laikam vairak bija runa ne tik daudz par sietu, cik par to, kas notek zemē. Bet jebkurā gadījumā tīrībai ir jābūt.
Melnā pirts, jā, visveselīgākā.
Starp citu - tajās mēdz arī gaļu žāvēt.
1.marts 2017, 19:41 | links
 
Dūmi iznīcina baktērijas. Labi mazgāties melnajā pirtī.
Par cinku uzdevu jautājumu veselības forumā.
1.marts 2017, 19:32 | links
 
Ja kūpinātavā sakrātos baktērijas,kas kaitīgas cilvēkam,tad puse Latvijas būtu zem zemes...Par sietiem,budžeta variants ir ts trušu siets,savīts no diezgan tievas stieples. No tā ērti uztaisīt sietu mucai,izloka apli no 8-10mm apaļdzelzs,pieliek klāt sietu,noknieb lieko pa riņķi un pieloka to pie apaļdzelzs rāmja.Un vēl,neraugoties no kāda materiāla ir siets,to šad tad jānotīra ar drāšu birsti...

Arvids8, 1.marts 2017, 19:22


Nu visādi stāsti par tām baktērijām dzirdēti. Arī te forumā, šķiet, ka kaut kad bija kāds rakstījis. Kaut gan oficiāli neesmu saskāries līdz šim.
Var pat bleķa gabalu sacaurumot un izmantot. Varianti ir dažādi.
1.marts 2017, 19:26 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers