Kūpinātavas

Kūpinātavas lielumam arī ir nozīmeMums mājās ir par lielu,tātad vajag vairāk malkas likt,lai nodrošinātu to temperatūru,tā nu toreiz neiedomājāmies taisīt mazāku,kāda ir,tāda ir.Vēl gan nav saķerts tik daudz zivju ar makšjeri,ka varētu kūpināt,tik cik pirktās reņģiites,cūkgaļa,vistiņu stilbiņi kūpinātiBaigi gribētos savas zivis izkūpināt.
15.jūlijs 2017, 22:05 | links
 
Lūdzu padomu:
1. Vai atšķras ar ko kūpina baltalksnis vai melnalksnis?
2. Kūpinot gaļu temperatūras amplitūda no 80 C - 110 C ?
3. Kādēļ gaļas speķis sanāca tāds kā "miltains" (kad kūpināju iepriekš tā nebija)?
4. Kā garšos ja izmantos tikai ābeli?

Paldies!

80-110 gr ir daudz par daudz gaļai, manuprāt. Es kūpinu max 60-70, un sanāk dikti garda un sulīga. Pie lielākiem grādiem tauciņš iztek un gaļa paliek sausāka.

91ernis, 14.jūlijs 2017, 08:28
15.jūlijs 2017, 07:24 | links
 
Galīgi nē. Ir civilizētāki veidi kā un no kā "uzbūvēt" kūpinātavu.
15.jūlijs 2017, 04:12 | links
 
Tu par mucu? Nu nezinu, manuprāt, ar to mucu tas dioksīns toč sanāk pereborā. Labāk tomēr vectēvu metode - caurplūsma. Bet nu, katram savas metodes savas veselības čakarēšanai :D
14.jūlijs 2017, 23:29 | links
 
Ko jūs te jemās? Nedaudz izdomas, tas ja abas rokas nav kreisās, un ap ... eināriem sanāk kūpinātava, kura pat nav jāvaktē!
14.jūlijs 2017, 23:02 | links
 
Varbūt malciņš par sausu? Man kūpinātavai līdzīgi parametri, bet nav nekādu problēmu noturēt temprīču. Pirms kūpināšanas malciņu nedaudz pamērcēju, ja nav pieejama nesen gāzta....
14.jūlijs 2017, 21:37 | links
 
Paldies Janchuk par atbildi, ņemšu vērā.

Varbūt ir ideja kā noturēt tos 80 C.
Kūpinātava ir kaste no 5-cinieka dēļa kurā ienāk 2,30m truba 14cm diametrā. Mažākās darbības: peilieku malku, atveru aizveru durvis, pagales resnums/tievums u.t.t. ietekmē grādus kastē.

p.s
Vai vienkārši man trūkst pieredzes?
14.jūlijs 2017, 21:16 | links
 
91ernis [14.jūl]: Lūdzu padomu:
1. Vai atšķras ar ko kūpina baltalksnis vai melnalksnis?
2. Kūpinot gaļu temperatūras amplitūda no 80 C - 110 C ?
3. Kādēļ gaļas speķis sanāca tāds kā "miltains" (kad kūpināju iepriekš tā nebija)?
4. Kā garšos ja izmantos tikai ābeli?

Paldies!
Es no savas pieredzes. Baltalksni ir labāks, jo vairāk dūmo un liekas ka ir smekigaks. Manuprāt kāpinot 110 grādos Tu speķi cep nevis kupini. Turi konstanti ap 80gradiem un tad paskaties ka sanāca, būs tik ilgāk jakupina. Uz trešo jautājumu nemācēšu atbildēt, varbūt tas ir atkarīgs no ka cūka ir barota :) Ābelei nav ne vainas, bet labāk būtu ja pie Ba piejauktu ābeli ;) Tādas ir manas versijas. Pieredze rodas eksperimentējot un darot. Neviens par meistaru nepiedzimst... lai veicas :)
14.jūlijs 2017, 11:13 | links
 
Lūdzu padomu:
1. Vai atšķras ar ko kūpina baltalksnis vai melnalksnis?
2. Kūpinot gaļu temperatūras amplitūda no 80 C - 110 C ?
3. Kādēļ gaļas speķis sanāca tāds kā "miltains" (kad kūpināju iepriekš tā nebija)?
4. Kā garšos ja izmantos tikai ābeli?

Paldies!
14.jūlijs 2017, 08:28 | links
 
...un vēl viens jautājums-vai ar tūjas malku var kūpināt>?
7.maijs 2017, 00:00 | links
 
Sveiki! Vai kāds var ieteikt kur var nopirkt restes priekš kūpinātavas.paldies
5.maijs 2017, 22:25 | links
 
Sveiki!Vakar pirmo reizi palaidu Buma mucu ar vistu kajam,sanaca super!!!Visu tehnologiju un marinadi pec Buma receptes,pagatavosanas laiks kopa aiznema 2stundas 20 min.Paldies Bumam loti garsigi.Jautajums visiem,ludzu pastastiet,ka nokupinat juras asari?Ieprieks paldies.

edzons36, 17.aprīlis 2017, 08:50

Zivis sanāk arī super tikai vismaz 20 min jākūpina ar pavērtu vāku Zivij japžūst
5.maijs 2017, 18:29 | links
 
Sveiki! Vai kāds Buma mucā ir mēģinājis kūpināt ar plūmīti? Kādas atsauksmes? Bums!?

marix1, 5.maijs 2017, 15:19

Ar ābeli ķirsi jā ar plūmi sanāca sveķaina No ķirša sanāk koši sarkans kūpiņš Parasti nosālītus brekšus /voblas sālījums /ar auksto ķirša kūpinājumu uztaisu skaisti sarkanīgā krāsā
5.maijs 2017, 18:26 | links
 
Sveiki! Vai kāds Buma mucā ir mēģinājis kūpināt ar plūmīti? Kādas atsauksmes? Bums!?
5.maijs 2017, 15:19 | links
 
Sveiki!Vakar pirmo reizi palaidu Buma mucu ar vistu kajam,sanaca super!!!Visu tehnologiju un marinadi pec Buma receptes,pagatavosanas laiks kopa aiznema 2stundas 20 min.Paldies Bumam loti garsigi.Jautajums visiem,ludzu pastastiet,ka nokupinat juras asari?Ieprieks paldies.
17.aprīlis 2017, 08:50 | links
 
Liels paldies visiem par padomiem,tagad toč sanāks labi,ceru,par uzsildīšanu un zivju apsusināšanu vissu te salasijos:)
11.aprīlis 2017, 18:54 | links
 
Pārlasīju šo sadaļu no a-z un tomēr jautajums speciem,vai keramikas trubas galu kupina mājinai likt ienākoso galu lidz ar sienu vai uz vidu,vai pilnie kieģli murējot mājinu derēs un vai akmeņus kūpina majiņa likt virs trubas uz rezga vai vnk apksa?

upiks, 11.aprīlis 2017, 09:25



Labāk liec to trubu pa kādu trešdaļu iekšā. Bus vienmērīgak.
11.aprīlis 2017, 16:41 | links
 
Un neaizmirsti pašu galveno nosacījumu kūpinot zivis - kūpinātava pirms zivs likšanas ir kārtīgi jāuzsilda, jāizdzen ārā kondensāts.
11.aprīlis 2017, 15:01 | links
 
Manuprāt tomēr nevar atstāt ieejošo dūmu pa taisno ejam kūpinātavā, Nevienmērīgi kūpināsies zivis, vienā malā vairāk, citā mazāk. Es ieejošo dūmu taisīju vidū, vēl pa virsu ieejai dūmu izklaidei siets. AKmeņus labāk neliec, kūpnātava nav čigānu pirts.
11.aprīlis 2017, 14:57 | links
 
Paldies par aprakstu,palika daudz skaidrāks pasakums,pamatnes izbetonēju tādēl gribējās zināt tās nianses,pēc pārbūves akmeņus neliki vairs? tas vēl tads moments,bet nu tas jau ir regulājams arī pēc,būvēju pirmo un gribas lai ir tāda kapitāla
11.aprīlis 2017, 14:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers